8 idéer til hvordan du kan opbevare dine krydderier på en smart måde

Poser og bøtter med diverse krydderier har en tendens til at havne alle vegne, men det ER altså muligt at undgå basilikum i hele skuffen med disse 8 idéer.

Krydderi opbevaring
© Getty Images

Vi kan ikke undvære krydderierne i vores køkken - det er nemlig dem, der giver vores mad smag.

Dog bruger man ofte ikke særligt meget af gangen, og de mange poser, bøtter og beholdere ligger derfor for det meste bare og roder rundt nede i en skuffe.

Det kan tage en evighed at finde det rigtige krydderi, og går der hul på en pose, bliver det hurtigt noget rod.

For at undgå det krydderikaos har vi samlet 8 forslag til krydderiopbevaring, der forhåbenligt kan gøre din hverdag lidt lettere.

1. Den klassiske krydderihylde

Krydderihylden er en klassiker af en grund. Den kan tilpasses, så den matcher din personlige stil, og med ens krukker og smarte mærkater er krydderihylden en fed løsning. Hæng krydderihylden på væggen, så du altid har krydderierne lige ved hånden.

Krydderihylderne kommer i forskellige størrelser, så bor du småt, kan du vælge en af de mindre udgaver, og hænge den der, hvor du ellers ikke kan få plads til andet og dermed udnytte pladsen bedst muligt.

2. Den smarte skuffeindsats

Endnu en klassisk måde at organisere krydderier på er i en skuffe. Her bliver krydderierne gemt væk, og krydderiernes beholdere er derfor ikke lige så vigtige.

Dog kan du optimere denne klassiske opbevaringsløsning med en smart krydderibeholder-indsats. Så undgår du, at der lige pludselig er kaos i skuffen, samtidig med, at du får et bedre og mere overskueligt overblik over, hvilke krydderier du har.

3. Den geniale drejebakke

En drejebakke er genialt til andet end kage. Ved at placere dine krydderier på en drejebakke kan du nemt få overblik over dem alle - også dem bagerst i skabet. Du kan nemlig bare dreje bakken, og wupti! Så er du kommet hele skabet rundt, uden at famle i blinde og vælte samtlige dåser, i forsøget på at finde det rigtige krydderi.

4. Pladsbesparende magneter

At opbevare krydderier kan nogle gange virke som spild af plads - især fordi man med tiden ender med at have mange forskellige, som man kun bruger en sjælend gang imellem. Men med magneter kan du placere dine krydderier lige præcis, hvor det passer dig, og dermed ikke optage noget af den sparsomme hyldeplads.

Det oplagte sted er på siden af køleskabet, men i princippet kan du placere dem lige, hvor du vil. Du skal bare montere en jernflade, de kan sidde fast på. Indersiden af dine skabslåger er et oplagt sted til krydderierne, hvis du gerne vil have gemt dem af vejen - men det er kun fantasien, der sætter grænser.

TIP Du kan nemt lave dine egne magnetiske beholdere, ved at lime stærke magneter i låget på dine krydderiglas.

5. Skab overblik i skuffen

Vi har alle prøvet at have krydderiskuffen, hvor toppen af alle lågene er det eneste, der kan ses, når skuffen bliver åbnet. Man ender derfor med, at løfte alle beholderne op, for at se, hvilket krydderi der er i, indtil man finder det rigtige.

Men du kan faktisk sagtens undgå denne tidskrævende problematik - og løsningen er ganske simpel; Skriv navnet på krydderiet ovenpå låget. Så kan du nemt og hurtigt finde det krydderi, du leder efter, uden at skulle løfte alle beholderne op en efter en.

Du kan enten investere i en masse ens beholdere, eller blot skrive eller sætte mærkater ovenpå de beholdere, som krydderierne kommer i.

6. Nyt live til gamle flasker og glas

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du skal ud og købe nye beholdere til dine krydderier. Men det behøver det ikke at være.

Selvom det kan tage lidt tid at samle sammen, kan du gemme glas og låg fra dine øvrige madvarer og genbruge dem til dine krydderier.

Hvis du gerne vil give glassene et uniformt look, kan du male lågene eller sætte ens etiketter på. Skriv glassets indhold udenpå, så du hurtigt kan finde det, du skal bruge.

7. Den flotte opbevaring

Opbevaring lyder sjælendt særlig ophidsende. Men man kan faktisk godt finde nogle flotte glasbeholdere til krydderier, som ikke bare emmer af praktik, som opbevaring ellers ofte kan gøre.

Find nogle fine glasbøtter med låg, og lad dem stå fremme på en bakke eller lignende på køkkenbordet. Så indgår de både som en del af din indretning, og så er de altid lige ved hånden, når du har gang i gryderne.

8. Den gemte krydderihylde

Det er ikke alle, der synes, det er flot at have krydderier stående fremme - heller ikke selvom man forsøger at camouflere dem i diverse flotte beholdere.

Find derfor en hylde, som du kan hænge på indersiden af en skabslåge eller lignende. Så er krydderierne gemt af vejen, uden at de optager skabsplads, som du kunne have brugt til andet.