Krydderi opbevaring
© Getty Images

7 idéer til hvordan du kan opbevare dine krydderier på en smart måde

Poser og bøtter med diverse krydderier har en tendens til at havne alle vegne, men det ER altså muligt at undgå basilikum i hele skuffen med disse 7 idéer.

8. februar 2022 af Emma Østergaard

Krydderier giver maden smag, men ofte bruger man ikke særligt meget af gangen. Bagefter ligger de mange poser og bøtter og roder rundt nede i en skuffe.

Det kan tage en evighed at finde det rigtige krydderi, og går der hul på en poser bliver det hurtigt noget rod. 

For at undgå det krydderikaos har vi samlet 7 forslag til krydderiopbevaring, der forhåbenligt kan gøre din hverdag lidt lettere. 

1 Den klassiske krydderihylde

Det er rart at have lige ved hånden, og kryderrihylden er en klassiker af en grund. De kan tilpasses på det matcher din personlige stil, og med ens krukker og smarte mærkater er krydderihylden er fed løsning.  

2 Den gemte skuffeindsats

Endnu en klassisk måde at organisere krydderier på. Her bliver krydderierne dog gemt væk, og glassenes beholdere er ikke lige så vigtige. For at gøre det mere overskueligt kan det dog være en fordel at lave tydelige mærkater og eventuelt have dem liggende i alfabetisk rækkefølge. 

3 Den geniale drejebakke

Et drejefad er genialt til andet end kage. Ved at placere dine krydderier på en drejebakke kan du nemt få overblik over dem alle, også dem bagerst i skabet. Du kan nemlig bare dreje fadet, og wupti er du kommet hele skabet rundt, uden at famle i blinde og vælte samtlige dåser ud af skabet. 

4 Pladsbesparende magneter

At opbevare krydderier kan nogle gange virke som spild af plads. Med magneter kan du placere dine krydderier lige præcis hvor det passer dig. 

Det oplagte sted er på siden af køleskabet, men i princippet kan du placere dem lige hvor du vil. Du skal bare montere en jernflade de kan sidde fast på. Både indersiden, bunden og ydersiden af dine skabslåger er alle oplagte steder til krydderierne. Kun fantasien sætter grænser. 

Psssst Du kan nemt lave dine egne magnetiske beholdere, ved at lime stærke magneter i låget på dine krydderiglas.  

5 Kemi i køkkenet

Har du lyst til at lege gal videnskabsmand, er denne anderledes (og måske lidt nørdede) opbevaring noget for dig. 

Det er dog de færreste der har reagensglas på lager, men faktisk er glassene fra vaniljestænger også super fine at bruge. Lav din egen stander, eller sku et par plader med huller i op på væggen, så har du en super fin og simpel måde at fremvise dine krydderier på. 

6 Nyt live til gamle flasker og glas

Det kan hurtigt blive dyrt hvis du skal ud og købe nye beholdere til dine krydderier. Det behøver det dog ikke at være. 

Selvom det kan tage lidt tid at samle sammen, kan du gemme glasset og låg fra dine øvrige madvarer, og genbruge dem til dine krydderier. 

Hvis du gerne vil give glassene et uniformt look, kan du male lågene eller sætte ens etiketter på. Brug en pen til at skrive indhold på glassene, så du hurtigt kan finde det du skal bruge i skuffen. 

7 Skru dem fast

Denne løsning er perfekt til sommerhuset, hvor der måske ikke er så meget plads, men det ikke gør så meget at krydderierne er frit til syne. Sæt et ekstra stykke træ under en hylde eller køkkenskab, og sku en skue igennem lågene. På den måde kan du skrue dine krydderier af og på og de tager ikke køkkenplads. 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...