8 tricks til den reneste opvask

Det er ganske få ting, der sætter tålmodigheden på prøve som en opvaskemaskine, der ikke har rengjort servicet ordentligt. Vi har samlet en guide med 8 nyttige tips til at optimere din opvaskemaskine.

1. december 2015 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

De 8 gyldne tricks til den rene opvask

1. Tænd for den varme hane i din vask inden du starter opvaskeren. Dette sikrer at der er varmt vand i rørerne og at der altså derved kommer varmt vand i maskinen allerede fra start. 

2. Husk at afkalk din opvaskemaskine i ny og næ - præcis som med din kaffemaskine. En let måde at gøre det på er at placere en kande med omtrent en halv liter eddike på den øverste hylde. Derefter starter du blot opvaskeren som du plejer og maskinen vil selv lade eddiken komme ud i rørerne.

3. Få renset filteret. Du kan eventuelt bruge en gammel tandbørste til at komme helt ind de steder, hvor der kan sidde skidt som vi ikke ønsker i vores opvaskemaskine. 

4. Lav to styks magneter - en der står RENT på og en der står BESKIDT på. På den måde er man fri for at blive spurgt om, hvorvidt det er rent eller ej - og måske giver det endda anledning til, at andre i husstanden tømmer maskinen når det er rent. 

5. Brug rensemiddel til ekstra ihærdigt skidt inden du putter det i opvaskemaskinen. Så er der større sandsynlighed for, at det kommer rent ud.

6. Når du smider bestik i maskinen så sørg for at placere gafler i ét hul, knive i et andet og så fremdeles. Det gør det uhyrligt meget lettere når opvaskemaskinen skal tømmes senere.

7. Tøm den nederste hylde først. På den måde undgår du at overskydende vand fra øverste hylde drypper ned på dit rene service.

8. Din opvaskemaskine kan dræbe bakterier på andet end blot service. Så smid endelig svampe, legetøj og så videre derind.

God fornøjelse!

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...