Køkkenets cowboybuks: Blå køkkener hitter som aldrig før og passer til ALT

Selvom mange stadig går med det sikre hvide eller grå, måske træ, så er der kommet en ny favoritfarve blandt danskerne, når det gælder køkkener. En perfekt blanding af sikkert og modigt.

Blåt køkken

For fem år siden var de fleste køkkener i Bolig Magasinet hvide, grå og sorte. Nogle var i træ.

Men de farvede køkkener, var der langt i mellem.

Det er anderledes i dag, hvor vi viser køkkener i alle tænkelige farver: lyserød, lysegul, mørkegrøn, grågrøn, rust, regnbuefarvet.

Vi har set – og vist – det meste, men særligt én farve er begyndt at gå igen i stor stil: blå!

Nuancer af blå er det hotteste (og virkeligt flotte) du kan vælge til dit køkken i lige nu.

Og vi forstår godt, at så mange ender med at vælge den kølige nuance til deres køkken.

Gode grunde til at vælge det blå køkken

  1. Blå køkkener er hjemmets svar på en cowboybuks: De passer til det meste og kan føles farveneutrale, selvom de ikke er det.

Det er et oplagt valg, hvis du gerne vil lidt mere end hvid eller grå, men også gerne vil sikre dig tidløshed og alsidighed.

  1. Du kan sætte både kolde og varme materiale og farver til dit blå køkken, og det er derfor nemt at opdatere det, hvis du gerne vil ændre udtryk. Fx fra messinggreb til krom, eller marmorbordplade til træ. Alt spiller med blå!

Se eksempler på, hvor god mening det blå køkken giver i praksis:

Blåt køkken
© Styling Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

Sussie Frank har valgt et babylyseblåt køkken, som får modspil af en bordplade i brun sten og lysegule vægge - et perfekt samspil mellem det kolde og varme.

SE MERE --> Sussies lyseblå køkkendrøm

Blåt køkken
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Hos Frederik og Iben Ohl er køkkenet i en mørkere tone af blå, som både kunne have været indrettet med krom og messing. Her har parret valgt den tidløse krom, som får et varmere modspil af træet i vinduesrammerne, hylden og bordplade i beige silestone.

SE MERE --> Frederik og Ibens blå snedkerkøkken

Blåt køkken
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Emilie Gregers Zimino tog efter 20 forskellige farveprøver endelig beslutningen om at få deres køkken malet en klar nuance af himmelblå. Det har de sat sammen med en skræddersyet terrazzobordplade med blå sten i for at binde det hele sammen. Igen tilføres varme til køkkenet med elementer af messing og møbler af træ og flet (i den anden del af rummet).

SE MERE --> Emilie brugte lang tid på at finde den helt rigtige blå farve til sit køkken

Blåt køkken
© Styling: Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

Michelle har valgt at supplere sit beige Stilleben køkken med højskabe i blå, hvilket betyder, at hun alene i valget af farve til fronterne har kombineret varmt og koldt.

SE MERE --> Michelles blå og beige køkkenlykke var værd at vente på

Blåt køkken
© Styling Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

Man må lide for køkkenfarven! For Molly Egelind tog det 16 farveprøver at ramme den helt rigtige lyseblå nuance til hendes og familiens køkken med træbordplade. Prikken over i'et blev den lyse træbordplade og udtrykket er lyst, let og lækkert!