Den nye farveklassiker i køkkenet

Langt de fleste danskere sværger til det hvide køkken, men du kan sagtens gå den klassiske vej uden at vælge hvid i hvid. Kig med her og bliv inspireret til nyt farvespil i dit køkken.

Ny blå farve til køkkenet

Blå, den nye klassiker i køkkenet

Sort, grå, hvid… Og blå. Den blå farve er efterhånden blevet en klassiker I indretningen – og er en af de få farver, som ikke skifter med sæsonen, men som holder år efter år. Især en den mørke marineblå farve har efterhånden opnået den eftertragtede titel som en keeper. Derfor er farven især oplagt i køkkenet, hvor forandringer kan være kritiske for pengepungen, og derfor gerne må være en anelse langsigtede.

Vidste du i øvrigt at over 80 procent af danskerne har et hvidt køkken? Gider du ikke være en del af den statistik, kunne et smukt dybblåt køkken være løsningen? Og befinder du dig bedst med de lyse elementer, kan du skabe stor effekt med en blå vægfarve, som kontrast til dit lyse madværksted.

Dyp væggen i blå

Du behøver ikke kaste dig ud i det blå køkken, for at få den smukke farve integreret i køkkenet. Du kan blot nøjes med at male væggene. På den måde kan du hurtigt ændre udtrykket, eksempelvis til en sart rosa, hvis du får lyst til en mere feminin stemning i rummet.

Tip: Mal dine fritsvævende hylder i samme farve som væggen, og opnå et mere eksklusivt og færdigt udtryk.

Blå fliseleg

Leg med udtrykket på væg og fliser, og miks sarte, lyse toner med mørke, dybe farver.