Denne tendens er måske den absolut største inden for køkkenindretning lige nu

Vi har noget helt særligt i tankerne, når vi vælger både farve og materialer til køkkenet. Og det er virkelig dejligt at se (på)!

Grønt køkken
© Svane Køkkenet

Indretningstendenser har det med at afspejle de tendenser, vi ser i samfundet. I gamle dage var køkkenet allerlængst gemt væk i boligen som den arbejdsstation, det jo var, og i en årrække var det det hvide, ekstravagante og luksuriøse køkken, der var i front.

Men i takt med, at vi i de senere år er begyndt at søge mere og mere tilbage til naturen, ja så har det også sat sit præg på køkkenet, hvor særligt én tendens virkelig har vundet frem: Vi taler naturligvis om det grønne køkken.

Naturens farver

Køkkenet har de senere år set mange forskellige varianter af grøn – fra den dybe mørke til den lyse og legende. Men grøn er in, og det skyldes noget helt særligt: Vores stigende fokus på naturen.

I køkkenet kan vi ikke kun se det på den grønne farve – også jordfarver er meget oppe i tiden, ligesom den lyse beige sender tankerne mod lange sandstrande. Vi ser også flere og flere køkkener af træ. Alt sammen farver og materialer, der kan bidrage med en særlig ro og følelse af at være ”grounded”, når man opholder sig i sit køkken.

Svane Køkkenet står lige nu over for lanceringen af et helt nyt køkken, INFINITY, hvis farve også har fået det smukke navn ”Leaf”. Årsagen er der vist ingen tvivl om; naturen har i den grad fået lov at stå i centrum!

Klik på billedet

Klik på de forskellige køkkenelementer på billedet nedenfor og se, hvordan naturen har fungeret som en grøn tråd gennem hele designprocessen i INFINITY-køkkenet.

Grønnere materialer

Når vi taler om grønne køkkener, er det heller ikke kun et spørgsmål om farven. En større omtanke for kloden er nemlig blevet noget, som de fleste mennesker er optagede af i større eller mindre grad. Det er også blevet en naturlig del af den måde, vi designer og indretter os på – også i køkkenet.

Det er både tydeligt, når vi i stigende grad går efter køkkener af høj kvalitet, som kan holde i mange år, men også når producenter udvikler materialer med omtanke for kloden. Det er for eksempel tilfældet i det nye INFINITY-køkken fra Svane Køkkenet, hvor fronterne består af spånplader, der er cirkulære i al uendelighed – deraf navnet INFINITY.

Spånpladerne giver fronterne et spraglet og organisk udtryk. De er desuden blevet lakeret i en transparent grøn farve, som også er med til at hærde dem, så de kan modstå den daglige slitage, der jo forekommer i de fleste køkkener.

Grebet, som kan benyttes, er desuden cradle to cradle-certificeret, og laminatbordpladen indgår også i en cirkulær produktion, da dens laminat kan udskilles fra spånpladen, der også her er på spil, når den ikke længere skal fungere som bordplade.

INFINITY-køkkenet bliver lanceret i farven ”Leaf” i starten af januar.

Spånplade

INFINITY-køkkenet er fremstillet i et meget velkendt materiale, nemlig spånplader.

© Svane Køkkenet