Det lille køkken
Skab mere plads i det lille køkken med funktionelle og pladsbesparende løsninger. Få flere råd til, hvordan du bedst udnytter pladsen i det lille køkken her.
Mini-køkken med plads til alt
Eksperten om tendensen:
“Det lille køkken er en trend, der primært henvender sig til folk i byerne – og dermed også folk, der bor i lejligheder. Plads er en luksus i byerne, og derfor er det vigtigt, at du frigiver plads gennem funktionelle og pladsbesparende løsninger i hjemmet. På grund af en stadig stigende urbanisering skal vi i fremtiden vænne os til at bo på mindre og mindre plads. Vi ser allerede konsekvensen af denne tendens i storbyer i Asien og USA, hvor det er helt normalt at bo på meget få kvadratmeter og indrette sig derefter.”
Gå efter stole, som kan stables, og vælg et skærebræt, som er stort nok til at dække håndvasken, så får du mere bordplads, når du har brug for det. Stol, ‘Walker’, h 80 x b 49 x d 49 cm, 1.350 kr., skærebræt, ‘Raw’, dia 50 cm, 370 kr., lampeskærm, ‘Goal’, h 30 x dia 22 cm, 300 kr., alt fra House Doctor.

3 gode råd til det lille køkken
#1 Gå dit køkkengrej igennem. Er der noget, du ikke bruger, så skil dig af med det.
#2 Køkkenfirmaerne er blevet bedre til at skabe mere plads i små køkkener. Undersøg markedet nøje, der er stor forskel på, hvad skabene rummer, og der findes mange kreative løsninger.
#3 Udnyt dine vægge og tænk i højden. Lad eventuelle overskabe gå helt op til loftet, så får du ekstra opbevaring. Hæng knager op på væggen til skærebræt og køkkengrej.
MUSTHAVES TIL STILEN: Smalle reoler på væggen til olier, te og krydderier – så har du mere plads på dit lille køkkenbord.

Opvaskestativ
Opvaskestativ, ‘Tsé & Tsé’, i rustfrit stål, h 81 x b 40 x d 25 cm, 1.800 kr., Dora.

Stol
Stol, ‘Chiaro’, designet af Leon Ransmeier, i blåbejdset ask og eg, h 81 x b 50 x d 50 cm, fra 3.015 kr., Please Wait to be Seated.

Gryde og pande
En god gryde og pande – meget mere har du ikke brug for for at kunne lave lækker mad i det lille køkken. Støbejernsgryde, ’Nordic Mood’, dia 26 cm, 1.899 kr., støbejernspande, ’Nordic Mood’, dia 28 cm, 1.199 kr., alt fra Le Creuset.

Hylde
Hylde, ‘Lean’, designet af Allan Nøddebo, i egetræsfiner, fås i flere farver, h 8,8 x b 80 x d 25 cm, 899 kr., Bolia.

Induktionskogeplade
Induktionskogeplade, med to zoner, børnesikring og touchfunktion, h 5 x b 28, 5 x d 49 cm, 4.300 kr., Gram

Ophængsramme
Få et let udtryk og masser af opbevaringsplads med alternative hylder. FrameFlexID er metalrammer, som kan hænge eller stå, vælg selv hylder og tilbehør. Dobbelt ophængningsramme, ex. tilbehør, h 44,3 x b 100 x d 23,2, 1.304 kr., HTH.

Bord
Bord, ‘Tilt-top’, designet af Scholten & Baijings, med ben i pulverlakeret stål og bordplade i ask, kan klappes sammen, h 74 x dia 90 cm, 3.499 kr., Hay.
TIP Vælg også fleksible møbler, der kan klappes sammen og gemmes væk, når du ikke har brug for det.

Komfur
Komfur, ‘City 60’, i støbejern, fås i flere farver, h 91 x b 60 x d 62 cm, 69.995 kr., Aga.

Metalkurv
Metalkurv, fås i tre størrelser, lille, 20 kr., mellem, 30 kr., stor, 78 kr., Søstrene Grene.

Eksperten
Mads Arlien-Søborg er designekspert og partner i designbureauet We Made It, hvor han rådgiver virksomheder og organisationer inden for design- og livsstilsbranchen. I mere end 10 år har han arbejdet med design, mode og livsstil både som formidler, ekspert og designer og er blandt andet fast tilknyttet DR og vært i serierne ‘Nordiske Rum’, ‘De Vilde Huse’ og ‘Vilde Hoteller’.
