Drømmekøkken med karnap

Det nye køkken-alrum fik både lys, luft og direkte udsigt til naturen, da familien løftede taget og udbyggede køkkenet med en skøn karnap af glas og zink.

7. maj 2007

Selv om det oprindelige køkken på 12 kvadratmeter fungerede fint som spisekøkken, lå det underligt klemt inde mellem entré og kontor i det 125 kvadratmeter store A-hus fra 1964. Ved at flytte kontoret, kunne væggen mellem de to rum væltes. Der blev samtidig mulighed for at åbne op til stuen og på den måde få lysindfald fra begge sider.
Men ét er gulvplads, noget helt andet er vægflader. For selv om de væltede mure skabte masser af rum, stod der stadig en stor skrå ydermur. Med hjælp fra arkitekt Jens Otto lykkedes det husets ejere at få det nye køkken-alrum på plads på en anderledes og spændende måde: Der blev bygget en karnap på fire meter på siden af huset.
Den nye karnap er skåret ind i husets tag og løfter på den måde skråvæggen i det nye køkken-alrum. Og med store dobbeltdøre i glas, blev der skabt ekstra lysindfald og samtidig åbnet op til haven. Ved at beklæde karnappen udvendigt med zink og anlægge en terrasse med stendige kom den nye tilbygning til at indgå harmonisk i husets arkitektur og den smukt anlagte have.
Placeringen af det nye køkken gav sig selv: Det skulle ligge ved vinduespartiet mod husets sydmur. Overskabe var der hverken plads eller lyst til, men ved at flytte entreen ned til trappeforløbet i midten af huset, blev der skabt plads til både et indbygget skab og et fadebur med halv ståhøjde.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste