Forny dit køkken for max 1.500 kr.

Måske er du lige flyttet eller også har du bare brug for fornyelse i køkkenet? Det behøver ikke koste det hvide ud af øjnene at opgradere dit køkken

Køkkenet er vigtigere end nogensinde før og skal kunne mange ting - i mange hjem er det et centrum for hele familien, madlavning og samvær med dem, vi holder af. Derfor skal køkkenet ikke bare være rart at opholde sig i, det skal også være ultra funktionelt.

Måske er du lige flyttet ind et sted, hvor køkkenet ikke er helt som du har drømt om? Eller også har du bare brug for lidt fornyelse? Lige meget hvad behøver det slet ikke at være et dyrt eller uoverskueligt projekt at optimere dit køkken, så det passer til lige netop dig og dine behov.

Derfor kommer her nogle simple tips til hvordan du kan optimere dit køkken, uden at det skal koste blod, sved og tårer (eller kassen!).

Udskift dine lyskilder

Selvom mange hjem i dag har et multifunktionelt køkken med mange anvendelsesmuligheder, er det stadig madlavning, der er hovedaktiviteten. Derfor er køkkenet også en arbejdsplads, som har brug for et ordentligt lys, så du kan se, hvad du laver.

Udskift derfor dine lamper, hvis ikke belysningen er optimal. Tag udgangspunkt i den klassiske køkkenstil med smukke metallamper, eller gør det mere råt med store, frithængende pærer.

Skab mere bordplads

Er dit køkken indrettet med sparsom bordplads, kan du sagtens få mere arbejdsplads, uden at skulle til at bygge nyt og udvide. Du kan nemlig skabe mere arbejdsplads og opbevaring med rulle- og arbejdsborde. Mulighederne er mange, hvad enten du er til den landlige køkkenstil, det industrielle look eller bare gerne vil have plads til kulinarisk udfoldelse.

Dyrk en lille køkkenhave

Hvis du bor i en lejlighed uden adgang til en have eller en altan, kan du sagtens tage lidt af naturen med indenfor. Der er nemlig intet som friske krydderurter lige ved hånden til madlavningen.

Grønne planter i køkkenet er ikke kun praktiske, men skaber også hygge og atmosfære. Prøv dig frem med dine yndlingskrydderurter og tænk ud og boksen. Hvem sagde for eksempel, at patentglas er forbeholdt opbevaring af madvarer?

Udnyt vægpladsen

Har du ingen væghængte køkkenskabe eller blot meget vægplads i dit køkken? Og kniber det med pladsen på køkkenbordet og i skabene? Udnyt de tomme kvadratmeter på væggen, få tingene væk fra bordet og få nemt adgang til de ting du bruger mest i hverdagen.

Sæt nogle lækre hylder op med plads til dit favoritstel og yndlingskopper. Eller sæt multifunktionelle stænger op over hinanden, hvor kroge giver dig mulighed for at hænge hvad som helst op: grydeskeer, gryder og pander, viskestykker og spækbrætter.