Georg Jensens ståldesign får nye venner

Du kan glæde dig til nye materialer fra Georg Jensen, der ellers mest er kendt for klassiske produkter i stål.

Vi kender alle sammen brandet Georg Jensen, men vidste du, at de også laver lækkerier i træ? Det danske designhus, der har været ude i nogle turbulente år med skiftende ejere og en lidt forvirret designkurs, har netop lanceret en efterårskollektion fuld af nordisk træ, enkelt og feminint design - og naturligvis det ikoniske stål. Det blanke stål er firmaets kendetegn, men det kan ændre sig, afslører Georg Jensens design manager.

„Under krigen var det yderst vanskeligt at skaffe sølv, og Georg Jensen klarede krisen ved at satse på nye materialer som stål. I dag er stålet Georg Jensen Livings primære materiale og er en del af vores arv. Stål signalerer eksklusivitet og elegance med sine fine refleksioner, men materialet har også en vis kølighed som nyder godt af at få modspil. Derfor vil vi løbende tilføre vores sortiment materialer som egetræ, kobber, messing, horn m.m.," siger Sanne Lund Traberg, der afslører, at hovedkontoret på Frederiksberg er i gang med at udforske endnu flere nye materialer, der kan bidrage med glød og kontrast til stålet. Hvilke vil hun dog ikke røbe.
De nye materialer bliver en del af nyhederne i 2015, og Georg Jensen håber, det vil give firmaet et bredere, varmere og mere varieret look. Vi klapper i vores små, indretningsglade bolignaller over det nye tiltag, som forhåbentligt kan give de klassiske stålprodukter et tiltrængt (og moderne) pift.

Bolig Magasinets favoritter fra kollektionen Thumbs up til Louise Campbells debut som bestik-designer. Sættet har en lækker, mat finish, er feminint (men stadig gedigent nok til ikke at forsvinde i en mandehånd) og vil være en elegant og stadig moderne gevinst for ethvert middagsbord.

Det håber vi på At Georg Jensen vælger at arbejde med en form for porcelæn fremover, evt. i douce pastelnuancer. Kombineret med Georg Jensens høje kvalitet, lækre finish og deres øvrige produkter i træ og stål vil det både være smukt, men også et forfriskende pust hos firmaet, der har lidt hang til at være det sted, vi søger hen for at finde sikre bryllupsgaver.

Sådan skal du bruge det Georg Jensens fokus ligger stadig på stål, og her er det vigtigt, at du begrænser dig, medmindre du vil have dit hjem til at ligne balsalen på Rosenborg Slot. Sæt et enkelt stålfad på et rustikt træbord, brug Helle Damkjærs nye skeer i smukke former til din keramikskål eller sæt Aurelien Barbrys elegante salt- og pebersæt i et stilleben sammen med dine krydderier på køkkenbordet.

Bestiksæt i mat stål, designet af Louise Campbell for Georg Jensen.

Serveringssæt, designet af Helle Damkjær for Georg Jensen.

Salt- og pebersæt i stål og eg, designet af Aurelien Barbry for Georg Jensen.

Knivsæt, brødkniv, urtekniv og allroundkniv med hver sin knivblok i eg, designet af Aurelien Barbry for Georg Jensen.