Glem alt om hvide køkkener! Sådan skal dit køkken se ud lige nu

Dyk ned i tre af tidens største køkkentendenser, som rummer både lyse og mørke farver – og så selvfølgelig et helt særligt materiale, vi bare ikke kan få nok af i de nordiske hjem.

© Epoq

I de senere år er vores indretning blevet mere og mere farverig, og der er gode nyheder – det er nemlig ikke slut endnu! Tværtimod er farvepaletten i høj grad stadig i spil i 2023, hvilket også gælder i køkkenet.

Står du overfor en større eller mindre makeover af dit køkken, så er det bestemt værd at lade dig inspirere af tidens største køkkentendenser hvad angår både farver og materialer. Her kan du se tre af de dem, der er særligt i spil i 2023.

1. Eg – naturens tidløse klassiker

Et materiale, der næsten ikke er til at komme udenom – både for tiden, men også generelt – er eg. Du kender den uden tvivl fra mange gulve og møbler i de nordiske hjem, men den er også blevet en vigtig spiller inden for køkkenet.

Eg bidrager med blandt andet varme og lethed, og så er det et tidløst og meget holdbart materiale. Hvis du ikke er til helt hvide køkkener, men samtidig heller ikke er på jagt efter de vilde farver, så er eg også et smukt og sikkert valg.

I Epoq Natural Oak-køkkenet er der eg på fronterne, som lyser rummet op med varme. De rene linjer og den høje kvalitet gør designet til en trend, der ikke bliver forældet.

© Epoq

2. Skab personlig farveglæde med pasteller

Pasteller er virkelig blevet populære, og det er ikke uden grund – de er nemlig enormt behagelige at betragte, samtidig med at de giver en legende og farverig effekt, der sender tankerne mod forår og sommer.

Du kan da næsten heller ikke andet end at komme i godt humør, når du sådan står og betragter et pastelfarvet køkken. Pastelfarver giver dig også muligheden for at indrette et meget udtryksfuldt og personligt køkken med farver, du kan lide – men uden at de tager for meget over. What’s not to like?

Farven ’Trend Blush’ i køkkenet fra Epoq sender tankerne mod solnedgang og is på stranden. Associationer, der uden tvivl vil højne humøret og madglæden i køkkenet! Kombinerer du farven med jordfarver, bliver den mere nedtonet og kan fungere som en farverig, men neutral hovedfarve – kombineret med andre pastelfarver bliver den mere livlig og legende i sit udtryk.

© Epoq

Grøn er virkelig en farve, der har vundet meget frem i løbet af de sidste år, nok særligt på grund af vores stigende fokus på naturen. Men farven har aldrig været mere legende end på Trend Pistachio-fronten her fra Epoq – man får næsten lyst til at tage en bid!

© Epoq

Blå er en farve, der har ry for at være beroligende – og associationerne til himmel og hav er da heller ikke til at benægte. Derfor er det en god farve i køkkenet, hvor du ofte starter og slutter dagen. Hos Epoq kan du finde det blå køkken i farverne Trend Hazy Blue og Trend Blue Harmony, alt efter om du søger det lyse og luftige eller den mere dybe blå.

© Epoq

3. Den elegante og luksuriøse

Er du mere til de mørkere, elegante og luksuriøse farver, så læs med! Farven bourgogne er nemlig klar til at rykke ind i dit køkken i år. Og den bidrager med en beroligende atmosfære, der næsten kan føles som at træde ind i et stort, varmt kram.

I dagslys har bourgogne en spændende og farverig effekt, mens den om aftenen er mørk og behagelig. Hvis du kombinerer den med lysere, sandfarvede elementer, kan du bløde farven op, mens kombinationen med sort kan forstærke den dybe farve og bidrage til følelsen af luksus – og måske også lidt mystik?

Farven ’Trend Burgundy’ fra Epoq er en mørkerød farve med en dæmpet tone, der kan passe til både varme og kolde toner. Den sender desuden tankerne mod blommer og rødvin, hvorfor den næsten per automatik må være lig med gode aftener i godt selskab!

© Epoq