© Marrakech Design

Gør dit køkken lækkert med en flise-makeover

Fliser er praktiske og nemme at vedligeholde i køkkenet, men de kan også ændre looket markant uden at koste kassen, hvis du har brug for fornyelse.

7. oktober 2016 af Sarah Lyster Nielsen

Forny køkkenet i det små

Et nyt, lækkert køkken kan sagtens snige sig op på over 100.000 kr. og rammer nogle gange også den kvarte million, hvis man virkeligt går til den. Men helt ærligt, så er det nok de færreste, der lige har 250.000 kr. stående på opsparingen, og mindre kan heldigvis også sagtens gøre det.

Med lidt gør-det-selv-snilde kan du give dit køkken et helt nyt look, og én måde, du kan gøre det på, er at kaste dig ud i nye fliser. Der er masser af muligheder, så du kan finde den løsning, der passer allerbedst til dig og dit køkken.

© Mosaikhjørnet

Anderledes fliseformer

Man ser ofte de helt klassiske, kvadratiske klinker i både køkken og bad, men det kan virkeligt gøre meget for køkkenet, hvis du ændrer lidt på formen. De skinnende metrofliser fra New York Citys metrostationer er f.eks. virkeligt flotte, og de giver et helt anden og langt mere personligt udtryk.

Alternativt kan du også vælge nogle sekskantede fliser, enten store eller små - der er valgmuligheder nok, så det er bare om at lade dig inspirere. 

© Marrakech Design

Farverige eller mønstrede fliser

Hvis du gerne vil have lidt mere spræl på væggene, så er farverige eller mønstrede fliser måske løsningen. Du kan lave noget mønster mere flere forskellige farver eller holde det i én pangfarve.

Hvis du gerne vil have mønster på selve fliserne, så kunne du f.eks. købe nogle fine klinker med retromotiv, eller kaste dig ud i stribede eller snørklede fliser, som er mere markante.

© Mosaikhjørnet

Klinker eller fliser til gulvet

Fliser kan også sagtens pryde køkkenets gulv i stedet for vægge, og det giver et helt andet look. Du kan vælge nogle stille og rolige fliser i én enkelt farve, vove dig ud i et vildt mønster, eller måske nogle flotte træfliser, som minder om et klassisk parketgulv. 

© Bolig Magasinet

Fjern grimme fliser

Hvis du bare generelt er træt af fliselooket på dine vægge, så kan du også vælge at gemme dem væk. Det kan du gøre ved at pudse op oven på fliserne og så derefter male væggen i den farve, du gerne vil have. 

Hvis du vil se en mere udførlig guide til, hvordan du selv kan pudse fliserne op, kan du finde en lige her på Bolig Magasinet.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste