It’s all in the details! Sådan skaber du et gennemført look i køkkenet ved hjælp af små greb

Faktisk kan de helt små ændringer være lige præcis dét, der gør hele forskellen i dit køkken.

© anKøkken

Man kan tydeligt mærke det, når man træder ind i et rum, hvor der er tænkt over tingene. Det kan nogle gange være svært at sætte en finger på, lige præcis hvad det er, der giver den følelse, men ofte er der tale om en rød tråd og en sans for detaljen.

Her har vi samlet nogle eksempler på, hvordan du kan skabe det gennemførte look ved hjælp af små detaljer.

Personligt interiør

Drømmer du om et køkken, der ikke ligner alle andre, så er et godt råd at indrette med så mange personlige elementer som muligt. Du kan for eksempel lade dit yndlingsservice stå fremme, så både mønster og farver kan fungere som et integreret element i indretningen. Du kan også stille en kogebog frem i en øjenfaldende farve, eller du kan hænge kunstværker på væggene. De hører ikke kun hjemme i stuen!

Hvis du kan få farven på servicet, kogebogen eller kunstværket til at gå igen andre steder i køkkenet, så begynder det virkelig at batte! Farver kan nemlig i høj grad skabe det gennemførte look, vi drømmer om – og det behøver slet ikke at være de vildeste farver på skalaen.

BLANCO-vasken i Silgranit-farven ’soft-white’ smelter her flot ind som en naturlig del af bordpladen – en lille detalje med stor betydning for æstetikken og sammenhængen i køkkenet.

© anKøkken

Farver, der går igen

Det handler i bund og grund om at vælge farver, der går igen og på den måde skaber sammenhæng – og farven kan sagtens være hvid. Tidligere har vi tænkt meget i fronter og vægge, men spisebordsstole, taburetter, dørkarme og greb er andre (og mindre) elementer, du med fordel kan bruge aktivt og vælge i en farve, der bruges på tværs af overflader.

Du kan også løfte køkkenet et niveau op ved at udskifte vasken og armaturet. Det skaber nemlig en stor effekt, så snart vasken og armaturet ikke er i det klassiske krom.

Køber du en BLANCO-vask i Silgranit-materiale, kan du få den i hele ni forskellige farver, heriblandt den nyeste farve ’soft-white’. Du kan både lade den hvide vask smelte naturligt sammen med en hvid bordplade, eller du kan integrere den i en mørkere bordplade for at skabe kontrast.

Enkelheden sejrer på fineste vis i dette køkken, hvor både vask og armatur får lov at videreføre den lyse farve.

© anKøkken

Du kan også lege med farven på selve armaturet. Blandt andet kan du vælge det i samme 'soft-white' som vasken, eller du kan vælge det i ’satin gold’ for et mere eksklusivt look (se billedet nedenfor). Lader du samme gyldne farve gå igen i køkkenet på for eksempel grebene eller spisebordsstolenes ben, så har du pludselig en rød tråd, der skaber harmoni og et gennemført look. Små detaljer med stor betydning!

Lad luksusfølelsen flytte ind. Her er vasken i Silgranit farven 'soft-white' kombineret med et armatur fra BLANCO i ’satin gold’, hvilket igen skaber et helt andet udtryk.

© anKøkken