Kæmpe guide til Danmarks fedeste køkkener

Hvad er prisen på et nyt køkken og hvor skal du købe det? Det er nok noget, du spørger dig selv om, hvis du skal lave nyt køkken. Svaret får du her.

Bedste køkken

Skal du til at lave nyt køkken, så er du kommet til det helt rette sted! Her finder du en udførlig guide over danske køkkenfirmaer og informationer om, hvad de hver især er særligt gode til, hvor de ligger prismæssigt og hvad du ellers skal være opmærksom på, inden du går i gang, så du kan matche det rette køkkenfirma med dine drømme og dit budget for dit nye køkken.

God fornøjelse!

Ikea køkken pris

IKEA - det perfekte begynderkøkken

Er du førstegangskøber i køkkenjunglen, er Ikea ikke til at komme udenom. Her kan du få et hvidt standard-køkken for under 5.000 kr. (ekskl. belysning og hvidevarer).

Du finder også mere sprudlende løsninger i alt fra sort til fine pasteller og landlige gråtoner – og der kommer hele tiden nye fronter og designs til.

Ikea yder 25 års garanti på deres METOD-køkkener, så du behøver ikke – trods den lave pris - anse det som en kortsigtet investering. Men fordelen ved det lave prisniveau er, at du kan tillade dig at skifte køkkenet ud, hvis din smag ændrer sig med tiden – hvilket den nok gør.

Når du køber køkken hos Ikea, kan du vælge at troppe spontant op i et af varehusene og vente på, en af deres konsulenter har tid eller du kan booke en tid hjemmefra. Du kan også sammensætte og bestille dit køkken hjemme fra sofaen på Ikea.dk.

PSSST Der findes nogle super gode muligheder for at opgradere dit Ikea-køkken med et hack. Her kan du se, hvordan du får dit Ikea-køkken til at ligne en million med et hack.

Bonusinfo

Hvis du ikke selv er handyman, tilbyder Ikea hjælp til køkkentegning, hjemtransport og montering. Prisen afhænger af, hvor i landet du bor og du bestiller i varehuset.En anden fordel ved at købe moduler fra Ikea er, at du kan købe fronter hos andre firmaer, der specialiserer sig i at skabe designløsninger til Ikeas køkkenskelet.

Se mere på Ikeas hjemmeside her

Gråt køkken med fyldningslåger og marmorbordplade
© Invita

INVITA - Læn dig tilbage og lad dem gøre det

Hvis du gerne vil tages i hånden fra start til slut, uden at dit nye køkken af den grund bliver kedeligt og forudsigeligt, er Invita et godt bud.

Firmaet har afdelinger i hele landet, og det giver mulighed for et tæt personligt samspil mellem dig og din rådgiver. Invita ligger i mellemprisklassen og har mange interessante bud på spændende køkkener - alt fra grebsfri hvide til mørkt træ og romantiske fyldninger.

Priserne starter ved ca. 40.000 kr. - eksklusiv bordplade, hårde hvidevarer og tilbehør.

Bonusinfo

Invita vil som udgangspunkt slet ikke sælge et køkken til dig, hvis de ikke må komme hjem og besøge dig. Det er deres sikkerhed for, at du får det helt rigtige køkken. Du kan dog godt få lov til at spare en portion penge ved selv at montere dit nye køkken, men Invita vil helst også stå for det. Derfor får du ekstra fem års produktgaranti, hvis du lader køkkenfirmaet styre processen helt i mål. Se mere på Invita.dk

Skræddersyet køkken til skæve vinkler
© Culina

CULINA - skræddersyet og finpudset

Er du vild med tanken om tekniske delikatesser i dit nye køkken, kan Culina hjælpe. Alt er skræddersyet rummet og hvis du har brug for det, vil det ikke være første gang, de har lavet skuffer tilpasset et rundt lokale. Du kan også få en supertjekket indbygget emhætte, der, lige så diskret som en brevsprække i væggen, sørger for ren luft i køkkenet.

Det koster fra 100.000 kroner, og er alt sammen unikt udviklet af de passionerede køkkenfolk bag Culina.

Bonusinfo

Culina ligger i Gram i Sønderjylland, og firmaet vil meget gerne være med til at eksperimentere for at føre dine helt særlige køkkendrømme ud i livet. Firmaet kommer også gerne på besøg hjemme hos dig for at udarbejde en tegning af dit nye køkken. Det koster ikke noget, uanset hvor du bor.
Se mere Culina på Culina.dk

Garde Hvalsøe køkken hos René Redzepi

Garde Hvalsøe - snedkerlækkerier til de kræsne

Vil du have et køkken, der er Michelin-værdigt, så er det Garde Hvalsøe efter alt at dømme stedet at gå til. Mesterkok René Redzepi har privat fået indrettet et egetræskøkken med råt stål og bruneret messing. Han har sandsynligvis valgt netop det firma, fordi de har ry for at have markedets bedste finish på deres produkter. Firmaet er drevet af en ærekær møbelsnedker, og den håndværksmæssige kvalitet er en del af æstetikken.

Hagen ved det hele er prisen. Du får ikke et køkken fra Garde Hvalsøe for under 100.000 kr. Men er du villig til at betale får du også noget af det bedste.

Bonusinfo

Hos Garde Hvalsøe er standardprodukter ikke til salg. Her skræddersys hvert enkelt køkken til køberen. Virksomheden ligger i København, men bor du i Jylland, er det ingen hindring for at få dit drømmekøkken derfra. Det koster lidt ekstra på transportregningen, men har du først sagt A (absolut luksus), må du også sige B (betal med et smil).
Tjek Gardehvalsoe.dk

Designerkøkken på budget
© Designa

Designa - designkøkken på et lille budget

Hos Designa kan du få et spændende køkken til relativt få penge. Virksomheden arbejder nemlig helt bevidst på at holde priserne nede, så også førstegangskøbere kan være med.

Designa har et basissortiment, som er baseret på, at du selv afhenter, samler og monterer. Her kan du få et fint lille køkken til 15.000-20.000 kroner uden bordplade. Derudover har de en designlinje med flere valgmuligheder, hvor hele køkkenet kommer samlet. Det koster ekstra, men vildt dyrt bliver det aldrig.

Det viste køkken koster 35.031 kr. inkl bordpladen, ekskl hårde hvidevarer og belysning.

Bonusinfo

Designa har 32 butikker i hele landet, så der skulle være gode muligheder for at opleve udvalget ‘live’. Virksomheden tegner gerne et køkken til dig, og det kan meget vel indebære en lækker skydedør. Den slags producerer de nemlig også. Se mere på deres hjemmeside her

Luksuskøkken
© Simonsen & Chezura

Simonsen & Chezura - eksklusive, skræddersyede løsninger

Skal du have nyt køkken i en gammel lejlighed eller i et gammelt hus, og er du villig til at ofre rigtig mange penge på det, er der ingen vej uden om Simonsen & Chezura. Det er et nordsjællandsk snedkerfirma, som er berømt for at skabe nye funktionelle køkkener i stramt, minimalistisk design med fokus på de gode materialer. Virksomheden henvender sig til vaskeægte feinschmeckere og laver også specielle emhætter, der passer perfekt til det øvrige køkkendesign.

Bonusinfo

Simonsen & Chezura har showroom i Gentofte, men giver dig gerne et tilbud på et køkken i den anden ende af landet. Men de er ikke billige. Deres køkkener koster i gennemsnit 250.000 kroner, og der er ikke noget, der hedder gør det selv. Oplev deres køkkener deres hjemmeside her

Snedkerkøkken
© Hansen

Hansen - Poul Kjærholms elev laver køkkener

Manden bag Hansen Living, arkitekt Knud Kapper, er gammel elev hos Poul Kjærholm. Så hvis du tænder på klassisk dansk design i lækre træsorter, vil et køkken fra denne front være det perfekte valg.

Hansen operer groft sagt med to forskellige fremgangsmåder, når det gælder design af dit nye køkken. Enten får du et skræddersyet dit køkken eller også kan du vælge at sammensætte det som du ønsker ud fra moduler med det, de kalder "Hansen Blocks".

Prisen for et køkken herfra er i den dyrere ende og alt laves af massivt træ.

Bonusinfo

Fordi virksomheden har egne møbelarkitekter, kan du også bestille et specialdesignet spisebord hos dem. Oplev mere på Hansenliving.dk

Svane køkken
© Svane

Svane - masser inspiration, information og rimelige priser

Har du mest lyst til at sidde i ro og mag og designe dit eget køkken, brillerer Svane først og fremmest med en meget brugbar hjemmeside, hvor du kan hente masser af rådgivning og fede ideer.

Start fx med deres kundecases, hvor du kan se, hvordan andre har indrettet deres køkkener. Forelsker du dig særligt i ét slags køkken kan du herefter klikke og få præsenteret endnu flere cases, der har brugt det samme design.

Desuden finder du i modsætning til mange andre steder konkrete priser på køkkenerne, som gør det nemmere at drømme indenfor de rette rammer af dit budget.

Bonusinfo

Svane har 28 køkkenbutikker i Danmark, og som de fleste andre store spillere på markedet tilbyder virksomheden selvfølgelig også at guide dig personligt gennem hele beslutningsprocessen - fra design til montering. Tast Svane.com og bliv straks klogere på dit nye køkken.

Industrielt køkken i stål

Cph Square Kitchen - industriel stål og meget mere

Cph Square er fadder til den rustfrie bølge, der tog fart for snart to årtier siden, da de i 1999 lancerede deres køkkener i det populære materiale. I dag er sortimentet udvidet til også at omfatte design i andre materialer og udtrykket peger meget i retning af nogle af de større, populære strømninger inden for køkkendesign, der er over os nu. Fx kulørt linoleum og røget egetræ.

Deres kendetegn er deres half & half greb, der skærer ind over bunden af én skuffe og toppen af den nedenunder og giver et karakteristisk udtryk, som får deres design til at skille sig ud fra mængden og bryder fronternes flader.

Så ønsker du et industrielt og i øvrigt meget hygiejnisk stålkøkken eller bare et lækkert et i træ, så er Cph Square dit sted.

Bonusinfo

Cph Square ligger i de største danske byer på Sjælland og Jylland, hvor du kan henvende dig og høre nærmere om dit kommende køkken, priser og design. Læs mere på Cph Square her

Køkken med lamelfronter

HTH - fra budgetvenligt til mellemprisklassen

HTH kan sagtens levere et komplet færdigmonteret køkken i topklasse, men tager også folk i hånden, der gerne vil spare penge ved at gøre det selv og generelt er der en stemning af, at alt kan lade sig gøre, og de hjælper med at få budget og drøm til at gå op i en højere enhed.

Hvis du vælger HTHs GO-sortiment, skal du selv hente og montere elementerne. Men derfor kan du stadig få gratis personlig konsulenthjælp til at tegne dit drømmekøkken.

Er du stadig ikke helt sikker på, hvad din drøm egentlig er, kan du bruge deres "Design dit køkken"-funktion på hjemmesiden, hvor du kan lege med farver og materialer. Men det er ikke hos HTH, du springer rammerne. Så hvis du drømmer om noget helt anderledes skal du kigge et andet sted.

Bonusinfo

Der er sandsynligvis ikke langt til din nærmeste HTH-forhandler, for virksomheden har 30 butikker i hele landet. Udvalget af køkkener er proportionalt med antallet af butikker - meget stort. Skal du have nyt køkken, men er helt blank med hensyn til stilen, er HTH derfor et godt sted at starte. Her er noget for enhver smag til priser fra 25.000 kroner. Se mere på HTHs hjemmeside her

Luksuskøkken fra Poggenpohl

Poggenpohl - legendarisk tysk topklasse

Der findes 30 år gamle køkkener, som stadig holder 100 procent, fordi de kommer fra Poggenpohl. Stilen har været stram siden 1950'erne. Derfor er Poggenpohl et oplagt valg, uanset om du bor i helt nye omgivelser eller står med en ældre typebolig, der trænger til et nyt køkken. Firmaet har tidligere lancerer nyt køkken i samarbejde med Porsche Design Studio. En oplysning, du måske kan bruge, hvis du har brug for at overtale din bedre halvdel til et nyt køkken!

Poggenhohl har modtaget en række prestigefulde priser for sit køkken-design og prisen er derefter.

Bonusinfo

Poggenpohl ligger i København, men firmaet har solid erfaring med rådgivning per langdistance. Start med at sende en tegning over dit køkken, så I kan få en dialog i gang om ønsker, budget og muligheder. Herefter kommer Poggenpohl gerne på besøg hos dig, og det er gratis, hvis du ender med at købe. Husk den store pengepung. Poggenpohl koster kassen.
Besøg deres hjemmeside og se mere her

Koch - specialiseret i at arbejde med træ

Har du en drøm om at forvandle en bunke gamle gulvbrædder til et lækkert rustikt snedkerkøkken, er Koch Køkken det helt rigtige sted at gå hen. Låger med læderfronter er en anden specialitet, som firmaet for nylig har produceret på bestilling. Det lille møbelsnedkeri er nemlig rigtig god til at gøre det umulige muligt og realisere dine helt specielle køkkendrømme. Kort sagt: Har du en idé, har Koch Køkken både en dygtig kreativ afdeling samt hele maskineriet til at gøre den til virkelighed.

Bonusinfo

Koch Køkken ligger i Hillerød, og det virker måske lidt uoverskueligt, hvis du bor i Sønderjylland. Men mod betaling kommer de gerne til dig og laver en mål-tegning. Udgiften annulleres, hvis du vælger at fortsætte samarbejdet og køber dit køkken hos dem. Prismæssigt ligger Koch i den høje ende. Start med at besøge deres hjemmeside

LÆS OGSÅ Vores bedste tips til nye køkkenlamper.