DESIGNA
DESIGNA © boligmagasinet.dk

Kæmpe guide til Danmarks fedeste køkkener

Hvor skal du købe dit nye køkken, og hvordan skal det se ud? De spørgsmål har du helt sikkert fundet svar på, når du har slugt vores guide til den fantastiske køkkenjungle.

15. september 2009 af Boligmagasinet

IKEA


IKEA

Det perfekte begynderkøkken
Er du førstegangskøber i køkkenjunglen, er Ikea ikke til at komme udenom. Du kan vælge mellem 25 forskellige låger, og ingen af dem ruinerer dig. Faktisk kan du få et hvidt standardkøkken, som du selv afhenter og monterer, til 3.860 kroner eksklusive bordplade. Det holder nok ikke i 30 år, men det gør ikke så meget. Fordelen ved det lave prisniveau er jo netop, at du kan tillade dig at skifte køkkenet ud, hvis dine smagsløg ændrer sig med tiden.

Ikea er det perfekte sted, hvis du har lyst til at skeje ud i dit nye køkken - uden at du behøver at hænge på dillen resten af livet. Her kan du blandt andet få et knaldrødt køkken som ‘Faktum/Abstrakt’, fra 9.757 kr.

Bonusinfo

Hvis du ikke selv er handyman, tilbyder Ikea hjælp til køkkentegning, hjemtransport og montering. En måltegning hjemme hos dig koster 1.250 kroner eksklusive kørselstillæg. Hjemtransport koster fra 175 kroner.  Montering fås for 380 kroner pr. skab. Du kan også købe alle dine hvidevarer hos Ikea, og i nær fremtid får du mulighed for at vælge samme greb på ovnen, som du har valgt på køkkenskabene. Se mere på www.ikea.dk 

INVITA

INVITA

Grundig rådgivning
Hvis du gerne vil tages i hånden fra start til slut, uden at dit nye køkken af den grund bliver kedeligt og forudsigeligt, er Invita et godt bud. Firmaet har 35 afdelinger i hele landet, og det giver mulighed for et tæt personligt samspil mellem dig og din rådgiver. Invita ligger i mellemprisklassen og har rigtig mange interessante bud på spændende køkkener, hvor der er leget med former og farver. Priser fra 40.000 til 250.000 kroner.

Har du loft til kip eller bare højt til loftet, ser det supergodt ud at koncentrere overskabene i et kvadratisk felt på væggen, der understreger rummets karakter. Køb en smart trappestige i en flot farve, så er du godt stillet i dit nye køkken. Prisen for de viste elementer er cirka 65.000 kroner eksklusive hårde hvdevarer.

Bonusinfo

Invita vil som udgangspunkt slet ikke sælge et køkken til dig, hvis de ikke må komme hjem og besøge dig. Det er deres sikkerhed for, at du får det helt rigtige køkken. Du kan dog godt få lov til at spare en portion penge ved selv at montere dit nye køkken, men Invita vil helst også stå for det. Derfor får du ekstra fem års produktgaranti, hvis du lader køkkenfirmaet styre processen helt i mål. Se mere på www. invita.dk

CULINA

 

CULINA

Sønderjysk designspecialitet
Er du vild med tanken om tekniske delikatesser i dit nye køkken, kan Culina hjælpe. En af firmaets specialiteter er en luftig bro hen over bordpladen med indbygget vand og lys. Du kan også få en supertjekket indbygget emhætte, der, lige så diskret som en brevsprække i væggen, sørger for ren luft i køkkenet. Det koster fra 100.000 kroner, og er alt sammen unikt udviklet af de passionerede køkkenfolk bag Culina.  

Køkkenet her er specielt designet til en sønderjysk koks privatbolig. Vælger du ligesom ham, kan du anrette den flotteste buffet i to etager på den elegante bro. Køkkenet koster cirka 230.000 kroner inklusive motering og hårde hvidevarer. 

Bonusinfo

Culina ligger i Gram i Sønderjylland, og firmaet vil meget gerne være med til at eksperimentere for at føre dine helt særlige køkkendrømme ud i livet. Firmaet kommer også gerne på besøg hjemme hos dig for at udarbejde en tegning af dit nye køkken. Det koster ikke noget, uanset hvor du bor.
Se mere Culina på www.culina.dk

BIGA

 

BIGA 

Hvid klassiker
Sværger du til hvide køkkener, men har du mod på lidt fornyelse, er Biga et godt sted at kigge hen.
Det landsdækkende køkkenfirma har nemlig netop lanceret et hvidt køkken med ekstra brede, massive trækanter rundt om skufferne. Det skaber en diskret kontrast mellem lyst og mørkt, mens det overordnede look stadig er klassisk hvidt. Biga har også et kæmpe udvalg i farvede køkkener samt forskellige muligheder for bejdse. Priser fra 40.000 kroner. 

Bigas ‘Metropol’ er en varm nyfortolkning af det klassiske hvide køkken. Her får du en fin blanding af mørkt valnøddetræ og lyse fronter. Køkkenet koster cirka 74.000 kroner eksklusive hårde hvidevarer, armaturer og bordplade.

Bonusinfo

Du kan spare på budgettet ved selv at sætte dit nye Biga-køkken op. Og det er måske værd at overveje. Firmaet leverer nemlig både skabe og sokkkel samlet, så du ikke risikerer hverken savhakker eller grimme hjørnesamlinger, selv om du selv står for monteringen. Se mere på www.biga.dk

Design By Us

Design By Us

Helt fremme i skoen
Du må gerne komme med en ønskeliste, når du henvender dig til Design By Us for at få et nyt køkken. Men stifteren, Rasmus Larsson, laver ikke hvad som helst. Han insisterer nemlig på at være fræk og anderledes, og derfor kan du ikke få velkendte ting som traditionelle overskabe og grebsløse fronter. Til gengæld får du overraskelser i form af låger med smukt mønstrede fræsninger eller skabe med smarte runde retrogreb. Gennemsnitsprisen for et køkken ligger på 300.000 kroner inklusive opsætning.

Nyd synet af de kunstneriske udskæringer på fronterne af dit nye køkken fra Design By Us. Det er selvfølgelig ikke billigt, og slet ikke som her i kombination med den fedeste bordplade i luksusmaterialet corian. Samlet pris inklusive hårde hvidevarer er cirka 400.000 kroner.

Bonusinfo

Det københavnske designfirma rejser gerne langt for at dele ud af sine kreative tanker. Men det koster dig 1.250 kroner i timen plus rejseudgifter at få (stjerne)arkitekthjælp af Rasmus Larsson. En køkkentegning fra det progressive firma koster 12.500 kroner. Når du har købt den, kan du frit vælge, om Design By Us skal stå for entreprisen, eller om du ønsker at hyre en lokal snedker. Tjek www.design-by-us.com

Garde Hvalsøe

Garde Hvalsøe

Til de kræsne
Er du lige så kræsen som stileksperten Uffe Buchard, er et køkken fra Garde Hvalsøe måske lige dig. Hr. Buchard har i hvert fald ét, og han har sandsynligvis valgt netop det firma, fordi de har ry for at have markedets bedste finish på deres produkter. Firmaet er drevet af en ærekær møbelsnedker, og den håndværksmæssige kvalitet er en del af æstetikken. Et snedkerkøkken fra Garde Hvalsøe koster fra 100.000 kroner inklusive kvalitetstjek efter seks måneder.

Det oser langt væk af lækker kvalitet - amerikansk elmetræ i stilsikker sort indramning. Køkkenet koster omkring 247.000 kroner inklusive bordplade og den gedigne hvide skabsvæg.

Bonusinfo

Hos Garde Hvalsøe er standardprodukter ikke til salg. Her skræddersys hvert enkelt køkken til køberen. Virksomheden ligger i København, men bor du i Jylland, er det ingen hindring for at få dit drømmekøkken derfra. Det koster lidt ekstra på transportregningen, men har du først sagt A (absolut luksus), må du også sige B (betal med et smil).
Tjek www.gardehvalsoe.dk


Designa

Designa

Designkøkken på et lille budget
Hos Designa kan du få et spændende køkken til relativt få penge. Virksomheden arbejder nemlig helt bevidst på at holde priserne nede, så også førstegangskøbere kan være med. Designa har et basissortiment, som er baseret på, at du selv afhenter, samler og monterer. Her kan du få et fint lille køkken til 15.000-20.000 kroner uden bordplade. Derudover har de en designlinje med flere valgmuligheder, hvor hele køkkenet kommer samlet. Det koster ekstra, men vildt dyrt bliver det aldrig.

Flot og anderledes køkkenkomposition fra Designa. Den kreative anvendelse af forskelligfarvede overskabe giver et grafisk udtryk på den sorte væg. Køkkenet koster cirka 39.000 kr. eksklusive bordplade, hvidevarer og armanturer.

Bonusinfo

Designa har 32 butikker i hele landet, så der skulle være gode muligheder for at opleve udvalget ‘live’. Virksomheden tegner gerne et køkken til dig, og det kan meget vel indebære en lækker skydedør. Den slags producerer de nemlig også. Se mere på www.designa.dk

Simonsen & Chezura

Simonsen & Chezura

Eksklusivt snedkerkøkken
Skal du have nyt køkken i en gammel lejlighed eller i et gammelt hus, og er du villig til at ofre rigtig mange penge på det, er der ingen vej uden om Simonsen & Chezura. Det er et nordsjællandsk snedkerfirma, som er berømt for at skabe nye funktionelle køkkener i den smukkeste gamle stil. Virksomheden henvender sig til vaskeægte feinschmeckere og laver derfor også specielle emhætter, der passer perfekt til det øvrige køkkendesign.

Et nyt klassisk køkken som dette fra Simonsen & Chezura koster cirka 350.000 kroner. Emhætten er også designet af firmaet for at gennemføre stilen.

Bonusinfo

Simonsen & Chezura har showroom i Gentofte, men giver dig gerne et tilbud på et køkken i den anden ende af landet. Men de er ikke billige. Deres køkkener koster i gennemsnit 250.000 kroner, og der er ikke noget, der hedder gør det selv. Oplev også deres super-minimalistiske køkkener på www.sckm.dk

MK Copenhagen

MK Copenhagen

Blæret italiensk stil
Er du til italiensk design i køkkenet, er MK Copenhagen lige sagen. Det er en nyåbnet, dansk filial af et 40 år gammelt italiensk køkkenfirma, og det er tydeligt at se på stilen. Den er på én gang pompøs og minimalistisk. Hos MK Copenhagen kan du som noget særligt vælge en farvet glasbordplade, der sætter turbo på elegancen i køkkenet. De markante elementer gør sig fremragende i store rum, men det lækre design kan også sagtens tilpasses mindre køkkener.

Hos MK Copenhagen er køkkenlågerne 10 centimeter tykkere end hos de fleste andre firmaer. Det giver køkkenet tyngde og italiensk autoritet. Prisen for dette luksuskøkken med låger i corian er cirka 715.000 kroner, men du kan selvfølgelig gøre det betydeligt billigere med færre elementer. Kommer først på markedet til efteråret.

Bonusinfo

Selv om firmaet ligger i København, kommer de gerne gratis og uforpligtende på besøg i hele landet for at give dig et detaljeret køkkenoplæg. MK Copenhagen ligger prismæssigt i den eksklu-sive ende, og du kommer nemt op på 150.000 kroner. Se mere på www.mkkitchen.dk

Hansen Living

Hansen Living

Arkitektens eget
Manden bag Hansen Living, arkitekt Knud Kapper, er gammel elev hos Poul Kjærholm. Så hvis du tænder på klassisk dansk design i lækre træsorter, vil et køkken fra denne front være det perfekte valg. Hansen Living opererer ikke med modulopbyggede elementer. Det er dig og rummets muligheder, der alene bestemmer, hvordan køkkenet skal se ud. Og fordi virksomheden har egne møbelarkitekter, kan du også bestille et specialdesignet spisebord hos dem.

Et køkken fra Hansen Living koster i gennemsnit 200.000 kroner Det er typisk udformet i eksklusivt træmateriale, men virksomheden arbejder lige nu på en ny brasserie-linje i rustfrit stål.

Bonusinfo

Hansen Living holder til i København, men har et ‘laboratorium’ i Nordjylland, hvor de udstiller skiftende køkkener. Her kan du bestille en fremvisning, når det passer dig. Hvis du får smag for sagerne, kommer Hansen Living gerne gratis ud til dig for at udarbejde et oplæg. Også selvom du bor langt væk. Oplev mere på www.hansenliving.dk

Svane

Svane

Masser af inspiration
Har du mest lyst til at sidde i ro og mag og designe dit eget køkken, brillerer Svane først og fremmest med en meget brugbar hjemmeside, hvor du kan hente masser af rådgivning og fede ideer. Hvad er en arbejdstrekant, og hvad er god belysning i køkkenet? Det er nogle af de spørgsmål, som du kan finde svar på - og som måske kan sætte gang i en konstruktiv, kreativ proces i dit eget hoved. Når du så er klar til at rykke, har Svane et meget stort udvalg af låger, så du umuligt kan undgå at blive begejstret for mindst én.

Den varme orange farve på lågerne sikrer hyggen i dit nye køkken. Designet er til gengæld så enkelt, at du kan nyde det i mange år. Køkkenet koster cirka 70.000 kroner eksklusive bordplade og montering.

Bonusinfo

Svane har 24 køkkenbutikker i Danmark, og som de fleste andre store spillere på markedet tilbyder virksomheden selvfølgelig også at guide dig personligt gennem hele beslutningsprocessen - fra design til montering. Tast www.svane.com og bliv straks klogere på dit nye køkken.

Cph Square Kitchen

Cph Square Kitchen

Det rå industrielle look
Et køkken i rustfrit stål er måske ikke lige så fedt i dine øjne nu, som det var for bare få år tilbage. Men det holder stadig. Især hvis du bestiller dit køkken hos Cph Square. Firmaet står nærmest fadder til den rustfrie bølge, og selv om de siden har lavet køkkener i alle mulige materialer, er det stadig her, du skal gå hen, hvis du vil have markedets mest rå og veldrejede stålkøkken. Priser fra 150.000 kroner.

Stål er ikke bare flot og råt. Der er også mere hygiejnisk og rengørings-venligt end træ. Køkkenet her koster cirka 240.00 kroner eksklusive hårde hvidevarer.

Bonusinfo

Cph Square ligger i København og modtager gerne en måltegning af dit køkkenrum med posten. Herefter designer de en personlig køkkenløsning til dig. Det koster 3.000 kroner at få deres gode ideer på papir. Men hvis du køber køkkenet, er det ganske gratis. Firmaet laver også mange andre fede køkkener - blandt andet i lækker farvet laminat.
Se mere på www.cph-square.com

HTH

HTH

Mange veje til et flot køkken
HTH kan sagtens levere et komplet færdigmonteret køkken i topklasse, men tager også folk i hånden, der gerne vil spare penge ved at gøre det selv. Hvis du vælger HTH's gule linje, skal du selv hente og montere elementerne. Men derfor kan du stadig få gratis personlig konsulenthjælp til at tegne dit drømmekøkken. Alternativt kan du gå ind på deres hjemmeside og hente et 3D-tegneprogram. Her kan du også se HTH's tilbudsmarked med udstillingsmodeller.

HTH's nye mobile koncept, Duo FOrm, er en uhøjtidelig måde at indrette køkkenet på. Det tilfører rummet et dynamisk og beboeligt look fra starten. Modulerne fås også med vask- og kogesektion. Sektion med to skuffer koster 12.000 kroner.

Bonusinfo

Der er sandsynligvis ikke langt til din nærmeste HTH-forhandler, for virksomheden har 30 butikker i hele landet. Udvalget af køkkener er proportionalt med antallet af butikker - meget stort. Skal du have nyt køkken, men er helt blank med hensyn til stilen, er HTH derfor et godt sted at starte. Her er noget for enhver smag til priser fra 25.000 kroner. Se mere på www.hth.dk

Poggenpohl

Poggenpohl

Legendarisk tysk topklasse
Der findes 30 år gamle køkkener, som stadig holder 100 procent, fordi de kommer fra Poggenpohl. Stilen har været stram siden 1950'erne. Derfor er Poggenpohl et oplagt valg, uanset om du bor i helt nye omgivelser eller står med en ældre typebolig, der trænger til et nyt køkken. Firmaet lancerer dette forår et nyt køkken i samarbejde med Porsche Design Studio. En oplysning, du måske kan bruge, hvis du har brug for at overtale din bedre halvdel til et nyt køkken i år.

Poggenhohl har modtaget en række prestigefulde priser for sit køkken-design - også for ‘Plusmodo’, som er skabt af den spanske stjerne-designer Jorge Pensi. Priser fra 300.000 kroner.

Bonusinfo

Poggenpohl ligger i København, men firmaet har solid erfaring med rådgivning per langdistance. Start med at sende en tegning over dit køkken, så I kan få en dialog i gang om ønsker, budget og muligheder. Herefter kommer Poggenpohl gerne på besøg hos dig, og det er gratis, hvis du ender med at købe. Husk den store pengepung. Poggenpohl koster kassen.
Besøg www.poggenpohl.dk

Modulia

Modulia

Hyggeligt landkøkken
Overvejer du at få et hyggeligt landkøkken, er Modulia rigtig stærk. Der findes ikke den gesims eller udskæring, som firmaet ikke kan klare. Det er fristende at gå amok i nostalgi, men det gælder om at dosere detaljerne med omhu. Mange krummelurer besværliggør rengøringen, og du skal ikke mindst kunne holde ud at se på dit køkken i mange år. Modulia har også et stort udvalg i den strøm-linede afdeling, som for eksempel et supersmart køkken i musegrå højglans.

Skabe med sprossede glaslåger og åbne hylder til kurve er nogle af de ting, som gør et landkøkken ekstra hyggeligt. Prisen er 150.000 kroner eksklusive hårde hvidevarer.

Bonusinfo

Modulia har ikke færre end 45 forhandlere landet over. Her kan du altid komme med en tegning over dit køkkenrum og få hjælp til indretning af dit nye køkken. De kommer også gerne på et uforpligtende besøg hjemme hos dig. Modulia ligger pris-mæssigt i mellemklassen, så der er gode chancer for at få et dejligt køkken på et rimeligt budget.
Se mere på www.modulia.dk

Koch

Koch

Med på den værste
Har du en drøm om at forvandle en bunke gamle gulvbrædder til et lækkert rustikt snedkerkøkken, er Koch Køkken det helt rigtige sted at gå hen. Låger med læderfronter er en anden specialitet, som firmaet for nylig har produceret på bestilling. Det lille møbelsnedkeri er nemlig rigtig god til at gøre det umulige muligt og realisere dine helt specielle køkkendrømme. Kort sagt: Har du en idé, har Koch Køkken både en dygtig kreativ afdeling samt hele maskineriet til at gøre den til virkelighed.

Få dig et supereksklusivt køkken med frække læderfronter fra Koch Køkken. Det nærmer sig kunst og koster derefter. Prisen per kabinet med tre skuffer er 15.000 kroner.

Bonusinfo

Koch Køkken ligger i Hillerød, og det virker måske lidt uoverskueligt, hvis du bor i Sønderjylland. For 950 kroner kommer de dog gerne til dig og laver en mål-tegning. Udgiften annulleres, hvis du vælger at fortsætte samarbejdet og køber dit køkken hos dem. Prismæssigt ligger Koch i den høje ende. Start med at besøge www.kochkoekken.dk

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste