Klassisk luksuskøkken

Køkkenet skulle være enkelt og moderne, men stilen måtte ikke kollidere med resten af villaen fra 1926.

1. juli 2005

Integreret var kodeordet for Kirsten og Mikkel Thomsager, der med hjælp fra en indretningsarkitekt, fik forvandlet 9m2 til en drøm af et familiekøkken.

Der skulle være rene linjer i køkkenet. Det havde Mikkel og Kirsten Thomsager besluttet sig for, da de efter ni år i villaen i Søborg tog springet og gennemførte en totalrenovering af familiens vigtigste rum. De drømte om et lyst og enkelt køkken, der på engang signalerede klassisk stil og moderne design.

Da Mikkel og Kirsten for to år siden indrettede nyt badeværelse, fik de hjælp fra indretningsarkitekt Mille Fly. Og for at sikre sig, at de blev ligeså glade for det nye køkken, involverede de hende igen, da turen kom til det lille, mørke 1960'er køkken, der i ni år har udgjort det sociale centrum.

"Vi ville gerne sikre os, at køkkenet blev holdt i en moderne og klassisk stil. Vi var bange for, at der ville gå totalkøkken i det hele - sådan et helvede af overskabe og sokkelskuffer", forklarer Kirsten.

Hverken hun eller Mikkel er til hurtige stilskift eller skabslåger, der skal skiftes om to år. De spenderer på deres møbler og ting og får til gengæld klassisk design, der holder, også når det gælder det visuelle. Derfor var de også indstillet på at finde den tunge tegnebog frem, da køkkenet efter ni år i huset, endelig skulle moderniseres. De gik til CPH-køkkener, der bygger elementer efter mål, og fik på den måde designet køkkenet nøjagtigt til deres visuelle, så vel som funktionelle behov.

I de seneste år har familien, der også tæller de tre drenge Emil, Mads og Peter på 10, 8 og 4 ½ år, tilbragt det meste af deres tid sammen på de 9 kvadratmeter.

"Vi elsker at sidde om det lille bord i køkkenet, selv om der er meget bedre plads i spisestuen ved siden af. Også når vi havde gæster," forklarer Mikkel. Det var spild af plads, synes både han og Kirsten, og derfor var det også oplagt, at væggen mellem køkkenet og spisestuen skulle rives ned, da planen for det nye køkken blev lagt.

"Da væggen blev revet ned, strømmede lyset pludselig ind i køkkenet. Det har vi udnyttet ved at holde farverne i hvidt og stål, der på hver sin måde reflekterer lyset," siger Mille Fly.  

Ved at vælge et rullebord, der er 4 cm højere end køkkenbordene, lykkedes det dem både at udnytte pladsen i køkkenet optimalt og samtidig sikre arbejdspladser til både Kirsten og den noget højere Mikkel. På den måde slap de også for at lade et L-formet køkken skære igennem rummet indtil spisestuen.

Rummene glider diskret ind i hinanden. Det er først og fremmest gjort ved at Kirsten og Mikkel har valgt at lade parketgulvet i stuen fortsætte ud i køkkenet. Ved at sætte glaslåger i den ene side af spisestuens Montana-reol og give pladsen til familiens porcelæn og bevare bøgerne i den anden, opnås også her en diskret overgang mellem køkken og spisestue.

"Jeg har altid drømt om, at vi kunne holde børnefødselsdag og lade alle 27 fra Mads' klasse sidde i køkkenet. Det kan vi nu," siger Kirsten.

 


Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...