Kan et køkken være både personligt, tidløst og modigt? Svaret er ja - beviset er Emilies nye køkken

Kan et køkken være både moderne, personligt, tidløst og modigt? Svaret er ja, hvis du spørger Emilie Gregers Zimino og hendes mand, som har puttet alle de ingredienser i deres nye køkken. Wauw, siger vi bare! Se selv her …

Blåt køkken
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt
Emilie Gregers Zimino
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

HER BOR Emilie Gregers Zimino (33), Commercial Manager i YouSee, Mikki Flodager Zimino (36), byggeleder, og katten Hannibal.

HVOR Parret bor i en lejlighed på 120 kvadratmeter på Nørrebro i København.

LÆS MERE Følg Emilie på Instagram på @flycandy.

Blå køkkenfronter
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Er det for blåt? Det spørgsmål stillede Emilie Gregers Zimino nervøst sin mand Mikki Flodager Zimino , da han ringede for at fortælle, at deres køkkenfronter var kommet retur fra autolakeren.

– Jeg glemmer det aldrig, han lød så overvældet ved synet, og jeg blev så nervøs for, at den var helt gal, fortæller Emilie.

Der er ikke noget at sige til, at parret havde været spændte på, hvad der ventede. Inden beslutningen om den helt rigtige farve var taget, havde de været igennem op mod 20 forskellige blå nuancer. Og selv om de følte sig sikre på deres valg – den klare lyseblå – var det alligevel med sommerfugle i maven, at de havde sendt deres nyindkøbte køkkenelementer af sted til autolakeren.

– For os var det egentlig en tidløs løsning, men vi kunne jo også godt se, at vi havde truffet et modigt valg, og vi var så spændte på at se farven i stor skala, fortæller Emilie.

En kærlig hånd og et personligt præg

Udfordringen ved parrets gamle køkken var egentlig ikke af funktionel karakter, så meget som den handlede om ren æstetik og behovet for at gøre rummet til deres eget.

– Kort sagt trængte det til en kærlig hånd og et personligt præg, og det er vigtigt for os begge at bo i rammer, vi selv har sat, forklarer Emilie.

Køkkenet var samtidig det sidste rum i lejligheden, parret manglede at sætte i stand, og derfor stod det i ret stor kontrast til resten af deres hjem, hvilket gjorde længslen efter et nyt køkken endnu større.

– Det kan måske lyde mærkeligt, hvis man ikke går op i boligindretning, men jeg tror, at det betyder mere, end man måske lige tror at omgive sig med ting, man kan lide, og som gør en glad. Det giver en særlig følelse, fortæller Emilie.

Således kastede de sig over køkkenet, og renoveringen indebar ikke kun nye køkkenelementer, men også ny stuk, nyt gulv, nyt loft, ny filt på væggene og maling – samt en opgradering af spisepladsen med en ny, indbygget bænk.

– Det er blevet alt det, vi havde drømt om – og mere til. Vi var slet ikke klar over, hvilken glæde vi kunne opnå ved et nyt køkken, og vi elsker farven, fortæller Emilie.

– Jeg kniber mig selv i armen hver morgen, når jeg går ud i køkkenet.

Før

· Det 15 år gamle køkken var slidt og trængte til en opdatering.

· Den høje bardisk skar rummet over på en klodset måde og bremsede følelsen af et køkken-alrum.

· Parret nød ikke at bruge tid i køkkenet, fordi de endnu ikke havde gjort rummet til deres eget.

Efter

· Parret har skabt et personligt køkken, og resultatet er alt det, de havde drømt om.

· Ved at fjerne den høje bardisk er køkkenet blevet til et reelt køkken-alrum.

· Hvor det før var stuen, der var lejlighedens hjerte, er det nu køkkenet.

Blåt køkken microcement gulv

© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Før var der en grim plade på døren til køkkentrappen. Mikki fjernede den, satte døren i stand og gav den olie. Emilie er vild med, hvordan den skaber blikfang og binder rummet godt sammen.

Blå køkkenfronter messing greb

Emilie og Mikkis blå køkkendrøm er et Ikea-køkken, som de har fået sprøjtemalet hos en autolakerer. Terrazzobordpladen fra Råform er støbt på stedet efter parrets helt egen, unikke opskrift. Loftlamperne er fra Nuura.

Terrazzobordplade
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Emilie og Mikki var vilde med muligheden for at kunne blande deres bordplade af præcis de sten og farver, som de gerne ville. Krukkerne er fra Ikea, kniven fra Laguiole og skærebrættet fra Grækenland.

Terrazzobordpladen keramik
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Emilie og Mikkis bedste tips til en makeover

· Tag et langt tilløb til renoveringen med god tid til budget- og tidsplanlægning, inspirationssøgning, og vær ærlige omkring egne evner, og hvad der kræver professionel hjælp udefra.

· Lav moodboards, som visualiserer visionen for jeres kommende køkken. Det kan være helt lavpraktisk med papirudklip fra magasiner eller som digital visualisering i Photoshop.

· Mærk efter, hvad der betyder noget for jer, og hvad I personligt godt kan lide. På den måde bliver I ikke fanget i alle tidens trends, som måske ikke er jer om bare få år.

Spisebordsstole træ
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Emilie har gjort meget ud af at skabe et harmonisk udtryk i det nye, blå køkken med keramik og andre detaljer, som binder det hele sammen. De stablede taburetter er fra Ikea, og de to af dem har Emilie malet med nogle af deres mange farveprøverester. Kurven er fra Arket.

IDÈ Drømmer du om et køkkengulv, der både er praktisk og moderne? Overvej microcement, som kan støbes oven på det eksisterende gulv og kun er et par millimeter tykt.

Spisebord sildebensparket
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Tømreren, som satte det nye køkken op, byggede også en bænk ved spisepladsen i køkkenet. Emilie har selv syet hynde og ryglæn af bredriflet fløjl fra Stof og Stil. Opslagstavlen er fra Naga, spisebordet fra Ilva og stolene fra en genbrugsforretning. Lampen i loftet er fra Market Set.

VÆGFARVE Silk fra Jotun.

Stor plante lerkrukke
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Vasen i vinduet er et loppefund, mens kedlen er marokkansk.

Spisebord sildebensparket
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

For at skabe sammenhæng mellem køkken og entré valgte Emilie og Mikki at få støbt det nye gulv begge steder og fjerne dørtrinnet mellem rummene.

Spisebord keramik
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

På bordet står en kop fra Hay sammen med kande og fad fundet på loppemarkeder. Puderne i baggrunden er fra Craft Sisters og @libertybylyngholm på Instagram.

Blå glasvase
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Emilie er vild med genbrugsguld og har, siden hun var barn og altid var med sin far på loppemarkeder, elsket at bruge tid på at lede efter de helt rigtige fund.

Krus keramik
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

En fransk fisk, nogle japanske krus og et blåt loppeglas skaber tilsammen et fint farveudtryk, der passer til resten af rummet. Ikea-taburetten har Emilie malet i en farveprøve.