Køkken-makeover: "Det var noget af et sats at vælge den farve ud fra så lille en prøve"

Hvad gør du, når du gerne vil have et nyt køkken, men har svært ved at vælge, hvilken farve det skal være? Du starter et andet sted! Hos Bea og Jess Søegaard Danielsen blev stålbordpladen udgangspunkt for resten af udtrykket. Se den store forvandling her.

Varmt køkken med jysk køkkenø
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt
Bea Søegaard Danielsen
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

HER BOR Bea Søegaard Danielsen (45), grafisk designer og selvlært keramiker, Jess Søegaard Danielsen (47), senior-konsulent, børnene, Ronja (12) og Kamma (9), og hunden Gary.

HVOR Familien bor i Vanløse i en villa fra 1933 på 300 kvadratmeter.

LÆS MERE Følg Bea på Instagram på @bea_ceramicstudio.

Køkken lyserøde fronter
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Det skal ikke være et traditionelt, hvidt køkken.

Det var det eneste, Bea og Jess Søegaard Danielsen var 100 % sikre på, da de besluttede, at de gerne ville have et nyt køkken. Derfra var de sådan set ret åbne for idéer.

– Vi har tidligere haft et Ikea-køkken, som fungerede perfekt. Vi syntes dog, at udvalget af låger var kedeligt, så vi tog kontakt til &Shufl, fortæller Bea.

Danske &Shufl producerer Ikea-hacks, og alle elementer som fronter, sider og bordplader er fremstillet i Danmark.

– Det var et kæmpe plus for os, fordi vi synes, at det er bedst for både kvaliteten og miljøet, siger Bea.

Valgmulighederne var dog mange, så parret kastede sig ud i en kreativ proces, hvor de lavede moodboards over forskellige sammensætninger af farver og materialer.

– Vi skulle tage nogle svære valg, for der var mange smukke løsninger. Men vi forelskede os i en stålbordplade, da det både er praktisk og giver et stilrent look. Og da vi havde sat os på stål, blev det hurtigt klart for os, at køkkenet skulle være en varm farve, der kunne bløde op for det industrielle look, som stål giver, fortæller Bea.

Valget faldt på Kahlo Velvet Red, som parret, trods en god fornemmelse i maven, var spændte på at se i stor skala.

– Det var et sats med den røde farve, da vi kun kunne se den på en lille farveprøve. Men vi var ret sikre på, at det ville give køkkenet et varmt og unikt look, siger hun.

Nyt, men personligt

Selv om Bea og Jess føler, at de har fået et personligt køkken, har de gjort meget for at gøre udtrykket endnu mere varmt og deres eget. Blandt andet har de indrettet med keramik, som Bea selv har lavet, og arvestykker, som betyder meget for familien. Derudover har parret valgt en svag lyseblå til væggene i både køkkenet og spisestuen.

– Farven går enormt godt sammen med det brunrøde køkken og egetræsgulvene, og så får den det hele til at smelte endnu mere sammen, siger Bea, som er lykkelig for resultatet af familiens nye køkken.

– Vi er simpelthen så glade for vores valg og fortryder på ingen måde, at vi var lidt modige og valgte et farvet køkken, siger hun.

PÅ BILLEDET Jess og Bea forelskede sig i stålbordpladen, inden beslutningen om fronternes farve var taget. Det gjorde heldigvis kun valget nemmere, fordi de kunne se, at en varm farve ville være et godt modspil til det industrielle stål. Den blå vase er fra @saerligtsamlet og bakken fra Skagerak, mens ørnen er lavet af Beas onkel Arne Ingdam.

Før

· Højskabene bremsede lysindfaldet fra husets gang, og gjorde rummet mørkt.

· Blussets placering på køkkenøen var uhensigtsmæssigt tæt på både børn og gæster, der hang ud på barstolene.

· Bea og Jess savnede at gøre køkkenet til deres eget og at give det et personligt præg.

Efter

· Højskabene er blevet flyttet til rummets største væg for at udnytte pladsen mest optimalt og for at lukke op for lyset fra gangen.

· Kogepladerne har fået en ny plads, så madosen er kommet længere væk.

· Parret har fået skabt deres drømmekøkken, det er mere lyst og mere åbent i forhold til gangen og stuerne.

Køkken lyserøde fronter
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Parret fik flyttet køkkenvinduet en meter for at få bedre plads til de nye højskabe på den væg, hvor der før bare var hylder.

Køkken keramik
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Køkkenets farve og den fine keramik er et varmt modspil til den industrielle bordplade. Kopperne af glas er fra Jysk, mens Bea står bag skålene ved siden af. På køkkenbordet står skåle fra @notrenome og @fund_og fristelser, en kop fra @livsstilboheme og en kande fra Stelton.

Køkken stålbordplade
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

I vinduet pynter rosmarin og skovsyre i krukker fra Skagerak. Væglampen er fra Fritz Hansen. Køkkenet er fra Ikea med fronter fra &Shufl i farven Kahlo Velvet Red.

Frugtfad keramik
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Parret har arvet det svenske fad, som pynter med smukke grøntsager i. Blomsterne står i en kande fra @saerligtsamlet.

Køkken stålbordplade
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Beas bedste tips til en køkkenmakeover

· Tag ud og få en masse inspiration hos køkkenfirmaer, venner og familie, i boligmagasiner og på Pinterest, og lav nogle moodboards.

LÆS OGSÅ Sådan laver du et moodboard

· Vælg en stil, der både harmonerer med huset, og den måde I lever og bruger køkkenet på.

· Vær modig i jeres indretning af køkkenet. Der findes mange spændende muligheder for at give jeres køkken et personligt præg i stedet for at tage de sikre og kedelige valg. Det giver et unikt udtryk, som I helt sikkert vil elske

Blå keramikvase
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

IDÈ Blød udtrykket i dit køkken op med keramik i varme farver og friske blomster og krydderurter.

Køkken-alrum blå vægge
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Udsigten fra køkkenet mod spisestuen og vinduet til haven er blevet bedre, efter at den store emhætte blev fjernet. Stolene er fra Motarasu og lampen fra New Works. Spisebordet og den lille taburet er fra FDB Møbler, og gulvtæppet er fra Jysk.

VÆGFARVE Blue Shade 1 fra Flügger.

Barstole cognacfarvet læder
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

IDÈ Med en køkkenø i et køkken-alrum undgår du altid at stå med ryggen til dine gæster ved spisebordet.

Keramik
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

En samling af både Beas keramik og svensk keramik, som familien har arvet. Det dekorative fad med fisk er fra en ferie i Kroatien.

Plantegning

Plantegning.