Køleskabets ti bud
Sådan får du et rent og glad køleskab
Og Moses kom ned fra bjerget
Grænsen mellem et velorganiseret køleskab og et rodet, stinkende og grimt køleskab kan være hårfin. Derfor er det vigtigt at overholde disse tre køleskabsregler: Hold fokus, bevar disciplinen og hav en sund køleskabsfilosofi.
Vi har som hjælp til det samlet de ti vigtigste grundprincipper for, hvordan du holder dit køleskab rent, sundt og glad.
1. Du skal køleskabet koldt
Sæt temperaturen på 5 grader eller derunder.
2. Du skal sætte mærkater på alt, der skal i fryseren
Hvis det ikke har en mærkat på, så giv det én. Og skriv også dato på, hvis der ikke allerede er én.

Respektér udløbsdatoen
3. Vask køleskabet udenpå en gang om ugen
En gang om ugen skal du vaske køleskabsdøren og dørhåndtaget af med en opvreden klud med sæbe.
4. Respektér udløbsdatoen
I almindelighed er det ok at spise noget, selvom det er gået et par dage over sidste salgsdato. Men gør det til en vane at rydde køleskabet for marmeladeglas og salatdressing, der er gået over deres udløbsdato.
5. Husk grøntsagsskuffen, og hold den ren
Ud af syne, ude af sind. Men lad ikke det gå ud over dine grøntsager. Hvis du ikke har kastet et blik ned i grøntsagsskuffen en dag eller to, så gå den lige efter og fjern alt, der ser ud til at være tæt på at gå i råd.

Lufttætte beholdere
6. Brug transparente, lufttætte beholdere
Lufttætte beholdere til rester og andre varer sørger for, at kølekskabet ikke begynder at lugte, og at der ikke er noget, der flyder over. Det transparente look hjælper også til at bevare overblikket og ordenen i køleskabet.
7. Du skal ikke blande indholdet af skufferne
Opbevar ikke ikke frugt, grønt og kød i den samme køleskabsskuffe.

Ingen mælk i køleskabsdøren
8. Du skal have en kødskuffe
Hvis du kan undvære en grøntsagsskuffe til dette formål, så er det bare perfekt. Hvis det ikke går, så tag en gennemsigtig plastikbeholder og anbring dit rå kød her, så du holder det adskilt fra andre friske varer og for at forhindre, at det drypper fra kødet ned på andre ting. Anbring denne kødskuffe så langt nede i køleskabet som mulig.
9. Du skal holde din køleskabsdør i ære som et sted for krydderier
Hylderne på bagsiden af køleskabsdøren are den varmeste del af dit kølekskab, så her skal der kun være ting som krydderier og andre ting, der ikke behøver de store kuldegrader. Æg og mælk eller noget andet, der let bliver surt og dårligt, skal anbringes et andet sked.
10. Du skal iagttage denne 30 minutter rengøringsrutine
Cirka hver anden måned skal du bruge en halv time på en hovedrengøring af dit køleskab. Tøm det helt og vaske det fuldkommen ned.
Og det 11. bud...
Husk at komme hviledagen ihu på sofaen med en håndkold pils fra dit gennemvaskede og atter nedkølede køleskab.
Kilde: apartmenttherapy.com
