Før køkkenet blev genfødt med spiseplads og skabselementer fra Ikea, lød proceduren på stående taffel og traveture til soveværelset ved siden af. Det var nemlig tidligere hjemsted både for boligens sp...
Før køkkenet blev genfødt med spiseplads og skabselementer fra Ikea, lød proceduren på stående taffel og traveture til soveværelset ved siden af. Det var nemlig tidligere hjemsted både for boligens sp...© Michael Förster

Køkkenalrum i størrelse xtra-small

Til alle jer med trafikkaos i køkkenet på grund af alt for lidt spillerum: Se her, hvor funktionelt og komfortabelt det kan gøres på bare seks kvadratmeter

24. august 2009 af Therése Larsson og Mette Thomsen

Normalt er udskiftning af en faldstamme ikke ligefrem noget, der giver folk røde kinder af forventning. Men for Therèse og hendes kæreste Johan forholdt det sig helt anderledes.

Den omfattende og essentielle vvs-manøvre gav dem nemlig en kærkommen mulighed for en gennemført renovering af deres cirka seks kvadratmeter lille køkken. Og den chance lod det unge par ikke gå fra sig.

Ambitionerne fejlede nemlig ikke noget på vegne af det beskedne rum. Her skulle både være god opbevaringsplads, spiseplads, lys og komfort!

Hvordan hænger det lige sammen, fristes man til at spørge? For Therèse og Johan handlede det om stædigt at stå fast på alle krav og få kabalen til at gå op med fikse indslag. Bare fordi man har et miniputkøkken, er der jo ingen grund til at nøjes.


Sådan får du et Johan og Therèse-køkken


1 Lys uden vinduer
Der er ingen vinduer i minikøkkenet, men der kommer alligevel dagslys fra soveværelset ind i rummet. Det skyldes det transparente forhæng, som gør det ud for den ene dør i køkkenet. Den gennemsigtige sag er fra Room til 590 kr., men du kan købe fine dørforhæng fra 99 kr. på www.vitrinen.dk

2 Nethjælp til køkkenindretningen

Therèse og Johan brugte Ikeas meget simple og endnu mere brugbare indretningsprogram, da de skulle udnytte pladsen til sidste krumme i deres køkken.

3 Køb stolen før bordet

Inden du smækker en væghængt bordplade op, er det en god idé at suse ud og købe de dertilhørende barstole (få for eksempel inspiration til de høje loungestole i artiklen 15 bedårende barstole, hvor vi viste en kavalkade af stole i forskellige prisklasser). Så ved du, hvor højt pladen skal hænge, hvis der både skal være plads til stole OG lårben under bordet.

4 Plastikhygge på gulvet
En gulvløber i plastik er en herlig hygiejnisk hyggeting i køkkenet. Spildt rødvinssovs kan tørres af med et snuptag. På www.rastablanche.dk kan du købe en dekorativ gulvløber i flettet plastik.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...