Kunsten at flytte et køkken
Lone og Peter flyttede deres køkken op på husets 1. sal. Resultatet blev lyst og fantastisk.
Hvad gør man, hvis køkkenet er placeret på den forkerte etage? Man rykker det da! I hvert fald hvis man spørger det kreative par Lone og Peter, der har om- og udbygget deres hus ad flere omgange. Heldigvis er deres hænder skruet rigtig på, og de er begge kompetente gør det selv-folk. Dog med den klassiske fordeling, hvor Lone er den mest indretningsinteresserede, og Peter er den praktiske ingeniør, som fører ideerne ud i livet.
Under den første renovering blev næsten alle vægge i huset revet ned for at åbne op for lyset og skabe flydende overgange mellem rummene. Det gamle tag blev udskiftet, og i samme forbindelse inddrog parret husets loft for at åbne op til kip. Da tilbygningen siden hen blev etableret, blev også her skabt en stor, åben relation til det oprindelige hus. I tagets nordside har familien indsat en stribe ovenlysvinduer, som tilfører masser af klart lys.
Se og læs mere på de næste sider.

Køkkenet er indrettet i husets syd-vestlige hjørne. Allerførst havde parret placeret køkkenet i underetagen, men da det viste sig ikke at fungere optimalt, flyttede de køkkenet ovenpå med nøjagtig de samme dimensioner. Brændeovnen blev monteret for 15 år siden og er en gammel Andersen 4-ovn.

Elementerne er holdt i mørkegrå, som giver kontrast til husets øvrige lyse interiør. Spisebordet har parret købt hos LLLP på Nørrebro og tilsat umage stole som ‘Myren’ og to loppefund oprindeligt produceret af FDB Møbler. Over bordet hænger en PH-pendel fra Louis Poulsen.

Fra stuen er der en stor åbning ind til kontoret, hvor hele ydervæggen er en småsprosset glasfacade, som vender ud mod haven. I reolen fra At-bo opbevares bøger, magasiner og musik side om side med små, sjove fund. Lampen er fra Peters morfars skrivebord. Et gammelt operationsbord på hjul tjener som sidebord - det har parret fundet på et loppemarked.

Som de fleste huse fra funkis-perioden har også Lone og Peters hus de karakteristiske hjørnevinduer, som giver lys fra både øst og syd. En anden tidstypisk detalje er loftet med stjerneformede stuk-rosetter. Parret har valgt at lade den fine stuk stå som dekoration og har i stedet indrettet sig med stander- og bordlamper fra forskellige tidsperioder, dels arvet, dels fundet på loppemarkeder og på auktioner. Sofaen er fra Raun, pyntet med puder fra Mow Living, og bordet er et Wegner-egetræsbord. Stolen er Eames’ ‘Plywood chair’ i formspændt krydsfinér.

Væggen, som skiller soveværelset fra havestuen, har fået en lille stribe sprossede vinduer for at lede lyset fra havestuen ind i soveværelset. Soveværelset ligger i husets nye del, hvor der er blevet plads til et lille forældrebadeværelse med skydedør. Et par ovenlysvinduer gør det muligt at ligge i sengen og kigge på stjerner. Sengemiljøet er bygget op omkring en boksmadras på hjul og med et tapetseret sengegærde, der afsluttes med en smal hylde til småting.

På otte kvadratmeter er der blevet plads til et baderum i togkupé-stil med bruseafdeling for sig. Toilettet er væghængt, mens cisterne og rør er gemt inde i en mosaikbeklædt kasse, og lofthøjden er udnyttet med en hylde over vinduet til håndklæder og andet nips. Sanitet er fra Johannes Fog i Lyngby, det lille medicinskab er fra et loppemarked, og vægmosaikkerne og gulvfliserne er fra Evers.

I tilbygningen er der blevet plads til en lille havestue med tilhørende terrasse. Her har parret udnyttet lyset i indretningen med ovenlysvinduer og store glaspartier ud mod haven, der giver en nærmest orangeri-agtig effekt. Møblerne er arvestykker og containerfund. Lampen på det lille bord er en gammel højfjeldssol fra 70’erne, som har fået en almindelig el-pære.
