Køkken makeover
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Placeringen af køleskabet er GE-NI-AL i Michelles nyrenoverede blå og beige køkken

Da Michelle Munkholm Friberg og familien skulle renovere køkkenet, drømte de om at få et køkken, der passer til husets oprindelige stil. Det har de nu fået, og resultatet er blevet harmonisk, lyst og fyldt med lækre detaljer. Se bare forvandlingen her...

7. august 2022 af Lea Ryberg Kruse

Vi har allerede vist Michelle og Christians fine hjem frem, fordi det bare er virkelig dejligt, og fordi sammensætningen og brug er farver er tilpas zen, men også veldoseret sprælsk.

Men vi synes, at deres køkkenrenovering fortjener lidt ekstra larm.

Den er nemlig lavet med en drøm om at få et køkken, der ikke skreg nyt køkken. 

– Jeg havde en idé om, at jeg gerne ville sætte det i stand på en måde, hvor andre kan blive i tvivl om, hvorvidt vi har fået nyt køkken, eller om det originale bare er blevet malet, fortæller Michelle, der allerede fra start vidste, at hun gerne ville have et køkken fra Stilleben Architects.

– Det ville falde naturligt ind i huset og vores stil, og så har det bare en lækker og rolig følelse, som vi elsker, over sig, forklarer hun.

I dag er parret nået i mål med køkkenrenoveringen og har forvandlet det gamle, mørke køkken til et lyst og åbent rum, hvor der er bedre harmoni mellem køkkenet og spisepladsen. 

LÆS OGSÅ Sådan har Anitta skjult køleskabet i et smukt vitrineskab i køkkenet 

Michelle Munkholm Friberg
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

HER BOR Michelle Munkholm Friberg (34), grafisk designer og stifter af Rúnholm Studio, Christian (36), læge, og deres to drenge, Anthon (6) og Elmer (4).

HVOR Familien bor i Roskilde i et hus på 100 kvadratmeter plus 60 kvadratmeter kælder. Huset er fra 1933.

LÆS MERE Følg Michelle på @munkholm og @runholm_studio.

Gemt køleskab og mere plads

FØR Det gamle køleskab stod klods op af spisepladsen og tog både plads og bremsede lys og flowet i udtrykket.

EFTER Michelle og Christian har flyttet køleskabet til modsatte side af rummet, hvor de har fået bygget det ind i væggen og ud under trappen i entréen. Det stjæler noget plads i entréen, men de prioriterede at få mere plads og lys i køkkenet og synes, at det er det hele værd.

Fra to rum til ét integreret

FØR Det sorte linoleumsgulv i køkkenet gjorde, at spisepladsen og køkkenet ikke fremstod samlet og harmonisk.

EFTER Med håndkraft har Michelle og Christian fjernet det gamle gulv, som var sat fast med lim og hvad der føltes som en million hæfteklemmer. Nedenunder gemte det originale gulv sig, og parret har kun suppleret med et enkelt nyt bræt. Samtidig har de fået bygget vitrineskabet på den anden side af spisepladen, og tilsammen skaber
det et sammenhængende rum.  

Væk med overskabe og emhætte

FØR Både overskabe og emhætte gav køkkenet et kompakt og klodset udtryk, og Michelle og Christian savnede et lettere look.

EFTER Parret har droppet alle overskabe og har i stedet fået mere skabsplads ved hjælp af det nye vitrineskab ved spisebordet. Christian har bygget en ny emhætte op i loftet, og parret er vilde med at slippe for en fedtet og støvet emhætte, som skurrer i øjnene. 

Plakat blå ramme
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Plakaten fra Stilleben, salt- og pebersættet fra Kiosk48th og lågkrukken fra Notre Dame. Resten er loppefund.

Køkken blå vægge
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Michelle og Christian var ikke i tvivl om, at det skulle være et køkken fra Stilleben Architects, fordi de synes, at det passer perfekt til husets stil. De var til gengæld lang tid om at nå frem til lige præcis den lyseblå vægfarve, fordi de gerne ville undgå, at den blev for babyblå.

VÆGFARVE S0907-R-90B fra Jotun.

Køkken indbygget bænk


© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Michelle og Christian har ofret lidt skabs- og bordplads til fordel for en siddeplads, som bliver brugt flittigt af både børnene og familiens gæster. Samtidig giver den køkkenet et lille twist, og gør det både unikt og hyggeligt. 

Sorte spisebordsstole
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Da Michelle og Christian overtog huset, var havedøren kun en enkelt dør. De savnede lys og en bedre forbindelse mellem inde og ude, og derfor fik de, allerede inden køkkenet blev renoveret, sat en dobbeltdør i. Pendlen er fra Le Klint, stolene fra Please Wait to be Seated og bordet købt brugt på Lauritz.com.

Blåt vitrineskab


© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Vitrineskabet er i samme design som køkkenet, og Michelle og Christian havde oprindeligt tænkt, at det også skulle have samme nuance. Men de synes alligevel, at skabet kunne noget andet og valgte at markere forskellen med den blå farve.

Vitrineskab keramik
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Vitrineskabet bugner af keramik. Størstedelen er genbrugsfund, kopperne er dog fra Julie Damhus og Bornholms Keramikfabrik.

Køleskabet er gemt bag den buede væg i højre hjørne, når man træder ind i entréen. Det har taget lidt plads fra rummet, men gjort en stor forskel i køkkenet, hvor det nu er placeret inde i væggen overfor den lille siddeplads. 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...