Tæpper i køkkenet: Sådan bruger du dem bedst

Flotte og farverige tæpper er ikke kun til boligens stuer og værelser. Du kan give køkkenet en makeover ved blot at tilføje noget smukt tekstil til gulvet.

13. marts 2019 af Mi Skjold Brix

Tæppe i køkkenet er ikke for alle. 

Og ikke alle tæpper egner sig til at blive lagt i køkkenet. 

Måske du tænker, hvorfor overhovedet lægger sådan et enormt rengøringsbenspænd for sig selv i madværkstedet, hvor det i sagens natur har rig mulighed for at blive svinet godt og grundigt til? 

Jo, det skal vi sige dig. 

Et tæpper bidrager med tre væsentlige funktioner i et køkken.

Én: Det skaber hygge og er en nem måde at tilføje lidt spræl til et ofte klinisk rum.

To: Det holder på krummer, der derfor ikke fyger rundt i hele køkkenalrummet, hvis du har et sådan.

Tre: Det skåner gulvet i den meget afgrænsede gangzone, der har det med at blive voldsomt slidt.

For at sikre, at du ikke ender med et overplettet, fedtindsmurt, ødelagt uldtæppe er der nogle forholdsregler, du kan tage dig, når du vælger tæppe til dit køkken. 

  • Gå efter et materiale, der tåler vaskemaskine.
  • Vælger du et materiale, der ikke kan gå i vaskemaskinen, så gå efter et, der kan tørres af eller spules i haven uden at falde fra hinanden. 
  • Undgå et lyst, ensfarvet tæppe, hvor mange uheldige pletter fra fx rødvin bliver tydelige, og får tæppet til at se beskidt ud, selvom det er helt nyvasket. 
  • Undgå langhårede tæpper, der ikke kan gå i vaskemaskinen, fordi de er for store eller lavet af et sart materiale.

Visuelt kan et tæppet forvandle dit køkken mere, end du tror, og der findes mange muligheder, når det gælder stil. 

Nedenfor kan du se nogle bud på stilarter. 

PSSST Vil du gerne bringe lidt marokkansk stemning ind i køkkenet med et håndknyttet tæppe, så gå efter et i stofrester af bomuld. De går som regel under navnet "boucherouite" - find her vores oversigt over de bedste steder at shoppe marokkanske tæpper online.

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...