Plads til hele familien

En mørk spisestue og et lille køkken blev slået sammen og forvandlet til et moderne køkken-alrum med nostalgiske strejf af 1930'erne.

Plads til familien

Læs hele artiklen<a href="/article/963" target="_blank">her</a>

© boligmagasinet.dk

Det tog ikke Louise og Jan lang tid at finde ud af, at deres nyindkøbte drømmevilla lidt nord for København skulle indrettes helt anderledes, end de forrige ejere havde gjort. Men hvordan indretningen så skulle være, var lidt af et tidskrævende puslespil. En af de sværeste brikker at placere var køkkenet, fordi det er det rum, som familien bruger mest, og som den derfor også har flest krav til.

"Vi bor to voksne og fire børn her. Derfor skal der være masser af plads i køkkenet, så vi alle sammen kan lave mad, spise, lege og bare være her på en og samme gang," fortæller Louise, der er stylist, mens Jan er administrerende direktør.

Løsningen blev at rykke køkkenet fra et lille mørkt rum ind i den store spisestue og lave et 25 kvadratmeter stort køkken-alrum med plads til store armbevægelser. Flytningen gjorde også, at køkkenet nu ligger i et dejligt rum med masser af lys fra haven og stuen ved siden af.

Ud over Louise og Jan tæller familien Louises døtre, Signe på 15 år og Laura på 13 år, samt parrets fælles børn, Gustav på 2 år og Anna på 1 år. Altså en storfamilie med børn i alle aldre og med forskellige behov. Derfor var det vigtigt for forældrene at være med til at indrette køkkenet i tæt samarbejde med køkkenfirmaet.

"Som udgangspunkt er jeg til en mere romantisk stil end Jan. Han er mere til et stramt og rent udtryk. Derfor var det lidt af en udfordring at designe et køkken, der faldt i vores begges smag," fortæller Louise.

Udfordringen blev løst ved at lave et langt bordelement, der signalerer enkelhed og ro, samtidig med at der er blevet plads til mere gammeldags og hyggelige hylder, fliser og nips, der bringer et mere kvindeligt og romantisk islæt ind i rummet. Underskabe og skabselementer er geniale i den forstand, at de på én gang er helt enkle og alligevel detaljerede med en tynd fyldning i fronten.

Materialer: Skabe og skuffeelementer, 93.362 kr., Køkkensnedkeren, håndvask, 5.850 kr., armatur, 3.860 kr., begge fra Lemérand, bordplade i eg, 16.750 kr., hylder, 3.000 kr., skjuler til emhætte, 3.000 kr., alt fra en snedker, lamper, 'Toldbod', 1.000 kr. pr. stk., Louis Poulsen, ovn, 26.700 kr., Ilve, emhætte, 7.900 kr., Thermex.

Louise elsker sovsekander, fordi 'de har så smuk en form'. Kanderne er ikke bare til pynt, men står frit fremme og bliver brugt til at have friske krydderurter i. Lignende sovsekander kan du finde på diverse loppemarkeder eller på nettet på for eksempel www.katrines.com

"Hvis vi senere vælger at skifte de hvide porcelænsgreb ud, har vi pludselig et moderne og stramt køkken. Så vi er meget tilfredse med den måde, vores køkken balancerer mellem en gammeldags og en moderne stil på," siger Louise.

Det lyse parketgulv i eg og bordpladen i samme træsort understreger den lette stemning i rummet. Det samme gør de to lange hylder, der er hængt op over køkkenbordet i stedet for traditionelle overskabe. Familiens brede ovn fra Ilve er med gas og indbygget lavastensgrill, så det er ikke kun om sommeren, at der grilles store bøffer og pølser. Den brede ovn blev valgt, fordi 'vi er så mange, at det er meget praktisk at kunne stille al maden ind i ovnen samtidig'.

Louise beskriver det nye køkken-alrum som familiens yndlingsrum, også selv om det er fredet. Det betyder, at her ikke må være fjernsyn.

"Her er bare en superhyggelig stemning. Vi har lige holdt kæmpe børnefødselsdag, og gæsterne kom aldrig ud af køkkenet, fordi her er så rart at være. Og sådan går det faktisk både til hverdag og fest. Vi vil helst være i vores køkken," fortæller Louise.

LÆS OGSÅ9 nemme idéer, der gør børnefødselsdagen uforglemmelig

PROBLEMER - Køkken og spisestue var to adskilte rum. Begge var indrettet meget mørkt og dunkelt

  • Den, der lavede mad, stod helt isoleret i køkkenet, og rummet inviterede ikke til, at man gad at gå derud, medmindre der altså skulle laves mad eller vaskes op.

  • Spisestuen blev udelukkende brugt til at spise i, så det var et stort og dejligt rum, der slet, slet ikke blev udnyttet nok.

REGNING
Bordplade 16.750 kr.
Skabe og skuffeelementer 93.362 kr.
Håndvask 5.850 kr.
Armatur 3.860 kr.
Hylder 3.000 kr.
Gulv 13.000 kr.
Spisebord 9.775 kr.
Spisebordsstole 4.200 kr.
Lamper 4.000 kr.
Spisebordslampe 3.425 kr.
Glødetrådspærer 120 kr.
Ovn 26.700 kr.
Håndværkere 53.000 kr.
Emhætte 7.900 kr.
I alt 244.942 kr.

I et hjørne er der bygget et højt smalt skuffeskab. På den måde kan man overskue selv de inderste madvarer.

Brug en gammel bakke til at holde orden på olie- og eddikeflasker, krydderurter, kværne med mere. Sætter du et par lys på bakken, er den ikke bare praktisk, men virker også som et hyggeligt lille indslag.

De hvide fliser bag kogepladen er faktisk helt tilbage fra 1950'erne. Ved at bruge gamle fliser i det nye køkken understreges den gamle stil, som Louise og Jan gerne ville have frem. Spørg efter gamle fliser hos murermestre eller søg på nettet.

Se alle billederne i GALLERIET;)