© iStock

Så nemt kan du gøre fransk Michelin-mad til hverdagsspise

Læs, hvordan du hver dag kan imponere med avanceret sous vide-mad, uden det kræver særlige madlavningsevner, tid eller opmærksomhed.

22. oktober 2018 af Benjamin Native Studio for Siemens

  Du har måske forsøgt at lave kød lige så saftigt og lækkert, som de gør på restauranterne. Det bliver sjældent lige vellykket hver gang.

Du kan med fordel kaste dig over sous vide. Her bliver både kød, fisk og grøntsager perfekte hver gang. Metoden var førhen forbeholdt professionelle køkkener, men er de seneste år flyttet ind i den private husholdning, så alle kan lave mad i Michelin-klasse. 

Mørt og saftigt mad med to simple trin

1. Vakuumpak ingredienser som kød, fisk og grøntsager. Siemens har udviklet en speciel vakuumskuffe til formålet, hvor vakuumfunktionen er indbygget i din køkkenskuffe. Skuffen trækker 99,9 procent af luften ud, så stort set intet smag eller næring kan slippe ud under tilberedning.

© Siemens

2. Tilbered ingredienserne på lav, konstant temperatur i et vandbad. Derved opnås den samme temperatur hele vejen igennem maden fra ydersiden helt ind til midten, så smag og saft intensiveres. For at gøre det mindre besværligt og tidskrævende, har Siemens udviklet en kombidampovn, som gør det muligt at tilberede det vakuumpakkede mad på et sous vide-program. Dampen gør desuden, at både vitaminer og næringsstoffer bevares i maden.

Designelskerens køkkenelementer

Udover de innovative funktioner er vakuumskuffen og dampovnen lavet i et enkelt, lækkert design, som giver dit køkken et eksklusivt look og elegant kan integreres i dit moderne hjem. Som en detalje betjenes vakuumskuffen med push-pull åbning, så der ikke står et håndtag i vejen for et stilrent køkken.

Du kan læse mere om Siemens sous vide-produkter her.

© iStock

Opskrift: Smagfuld steak sous vide

Med sous vide-madlavning får du en mør bøf hver gang. Vi giver dig opskriften på, hvordan du laver en perfekt sous vide-bøf til to personer med en vakuumskuffe og dampovn.

Det skal du bruge:

  • 1 stor entrecote (ca. 400 gram)
  • Salt og peber
  • 1 spsk. smør eller olie
  • Evt. rosmarin eller timian

Sådan gør du:

  1. Krydr bøffen med salt og peber, inden du kommer den i en vakuumpose. Luk posen, og læg den ned i vakuumskuffen.
  2. Vakuummér på niveau 3 (max vakuum).
  3. Fyld vandtanken på dampovnen, forvarm, og damp den vakuumpakkede bøf i 90 minutter ved 55ᵒgrader. Benyt sous vide-funktionen.
  4. Tag kødet ud af dampovnen, åbn posen, og dup bøffen tør med køkkenrulle. Forvarm en stegepande med lidt olie og evt. frisk rosmarin eller timian. 
  5. Brun kødet hurtigt på begge sider, så det får en lækker, sprød stegeskorpe. Kødet kan serveres direkte efter den hurtige stegning.
  6. Servér med årstidens grønt og en lækker sauce. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste