Sådan får du plads til affaldssortering i køkkenet – uden at stille spanden på bordet

Mange af os erkender vigtigheden i at sortere vores affald, og det behøver faktisk hverken at være besværligt eller at gribe forstyrrende ind i vores indretning. Her får du fire råd til, hvordan du kan lette den daglige sortering på en smart måde!

© anKøkken

Kravene til vores affaldssortering er blevet større, og affaldssortering er efterhånden blevet en fast del af mange husstandes rutine. Tidligere var kravene forskellige fra kommune til kommune, men ifølge affaldssorteringslovgivningen fra 2022 skal alle nu sortere i de samme ti fraktioner.

Det giver jo rigtig god mening, for jo mere grundigt vi sorterer, jo mere skåner vi miljøet. Men hvordan kan vi smart integrere så mange fraktioner i vores daglige køkkenrutiner og ikke mindst vores indretning? Det kan du finde indspiration til her.

1. Find den ideelle løsning

Har du et mindre køkken? Eller foretrækker du en enkel indretning med få detaljer? Affaldssortering behøver ikke nødvendigvis betyde en overfyldt spand på gulvet. Tværtimod findes der mange forskellige måder at gøre det på, og hvilken løsning, der passer til dit hjem, afhænger af indretningen og den tilgængelige plads.

Med BLANCOs affaldssorteringssystemer kan du vælge, om du ønsker at have systemet under vasken, eller om du vil dedikere en hel skuffe eller et skab til formålet. Hvis du har mere plads i bryggerset, kan du også nemt installere løsningen der – BLANCO tilbyder systemer til ethvert behov.

2. Match behov og design

Udover at sikre tilstrækkelig plads til dit affaldssorteringssystem er det vigtigt, at systemets design matcher dine forbrugs- og behovsmønstre. Hvis du genererer meget plastaffald, bør systemet inkludere mindst én stor spand til dette formål, mens mad- eller glasaffald ofte kan håndteres i en mindre spand. Måske er det også muligt at kombinere flere fraktioner af mere tørt affald i én spand, hvorfra det kan sorteres efter ved tømningsstedet. Tænk over, hvad der bedst passer til dig og dine præferencer.

© anKøkken

3. Vælg kvalitet

Når det kommer til dit affaldssorteringssystem, bør du stræbe efter kvalitet. Selvom det primært anvendes til opbevaring af affald, er det stadig vigtigt, at det udtryksmæssigt passer ind i resten af dit køkken.

BLANCO-systemerne er designet med fokus på kvalitetsmaterialer og enkel integration i din indretning. Samtidig er spandene lette at rengøre, og de er udstyret med smarte håndtag, der gør det nemt at tage dem ud af skabet eller skuffen og tømme affaldet i den store udendørs skraldespand.

4. Få skabt en god rutine

Sidst, men ikke mindst, er det værd at tænke over, hvordan du kan gøre affaldssorteringen så nem som muligt for dig selv. Det vigtigste er trods alt, at du rent faktisk får det gjort.
Overvej for eksempel din typiske arbejdsgang i køkkenet, og hvor det vil være mest optimalt at placere affaldsspandene, så de passer bedst muligt ind. Brug også lidt tid på at sætte dig ind i den nye lovgivning på området. Det er nemmere at gøre affaldssortering til en god vane – og holde fast i den – når du er bekendt med kravene og forstår den forskel, du kan gøre ved at integrere dem i din dagligdag.

© anKøkken