Sådan foretrækker danskerne deres kaffe

Vi elsker kaffe! Men hvad kan vi bedst lide i Danmark, når det kommer til den vanedannende og lækre drik?

L'Or, kaffe, kapsler, nespresso, vaner, danskere
© iStock

Kaffe er og bliver en af vores absolutte favoritdrikke! Den kan få os gennem selv den hårdeste dag med dens opkvikkende virkning og dybe smag. Derfor er den også en fast del af hele tre ud af fire danskeres hverdag.

I forbindelse med lanceringen af L’OR's nye espressokapsler til Nespresso(R)-maskiner*, der er lavet på udvalgte kaffesorter fra nogle af verdens bedste kafferegioner, har vi kigget nærmere på, hvordan danskerne egentlig foretrækker deres kaffe.

Så meget drikker vi

Danmark har længe været kendt som en af de mest kaffedrikkende nationer i verden – i dag er vi kun overgået af Finland, Østrig og Sverige, hvilket betyder, vi lander på en fjerdeplads over de lande, der drikker mest kaffe til daglig.

I gennemsnit forbruger hver eneste dansker nemlig 8,6 kilo kaffebønner om året, hvilket svarer til 1,24 kop kaffe om dagen. Regner vi børn og dem, der ikke kan lide kaffe fra, svarer det til ca. 4 kopper om dagen pr. kaffedrikkende dansker. Det er ikke så lidt!

Det drikker vi

Det er meget forskelligt, hvordan danskerne foretrækker deres kaffe fra region til region. Det viser sig nemlig, at københavnerne elsker barista-kaffe, sjællænderne køber deres kaffe på tanken, mens midtjyderne ofte får kaffen fra en automat.

Når det kommer til, hvilken type kaffe danskerne helst vil have serveret, så er det hele 51 procent, der hælder filterkaffe i koppen. Dog har kapselkaffe efterhånden også fået godt fat i os danskere - hele 11 procent af os foretrækker den smarte og lækre løsning derhjemme.

Hvis du er en af ovenstående, kan du helt sikkert finde en ny favorit blandt L’ORs nyeste espressokapsler, der er kompatible med Nespresso(R)-maskiner* og kommer i et væld af forskellige varianter. Så kan du finde lige den kapsel, som rammer din smag.

L’OR er de første aluminiumskapsler, der er tilgængelige i landets supermarkeder. Hver aluminiumskapsel er fremstillet for bedst at bevare kaffens aromaer, intensitet og crema. Hos L’OR starter kvalitetsespresso med kvalitetsbønner, som du kan stole på. Derfor er alle espressoblandingerne fremstillet af 100 % UTZ-certificerede kaffebønner, der garanterer, at kaffen er dyrket og høstet på bæredygtig måde af hensyn til kaffebønderne og miljøet.

L’OR tilbyder syv varianter i supermarkeder landet over samt i Elgiganten, på Kaffekapslen.dk, Kapselkongen.dk og Kaffedeal.dk. Find alle 19 varianter på www.Lorespresso.com

Kilder: Analyse Danmark og Norstat Danmark

*Varemærke tilhørende en tredjepart der ikke er knyttet til JACOBS DOUWE EGBERTS