Krydderurter: Sådan indretter du med de friske urter i køkkenet

Friske krydderurter kan bringe liv og farve ind i dit køkken. Vi har samlet et galleri med forslag til, hvordan du kan indrette med de grønne og duftende planter.

Krydderurter i køkkenet

Indret med de grønne og duftende krydderurter i køkkenet

Er du ikke så heldig at have en lille have, hvor du kan dyrke alverdens forskellige krydderurter, så frygt ej!

Du kan nemlig også sagtens dyrke dem indenfor i køkkenet. Udover at de dufter skønt og liver køkkenet op, så er de også altid lige ved hånden, når du er i gang med at kokkerere.

Mulighederne for at indrette med de grønne glimt er mange. Gå efter forskellige højder, farver og former for et farverigt og frisk look, eller hæng dem op på væggen i krukker, og lad dem sprede duft derfra. Opbevar fx også krydderurterne i fine og dekorative krukker, potter, glas, kopper eller tindåser for at skabe mere personlighed i køkkenet.

Scroll ned igennem galleriet, og find masser inspiration til, hvordan du kan indrette med krydderurter i køkkenet.

PSST... Nederst i artiklen kan du finde inspiration til, hvordan krydderurterne også kan sprede liv i haven.

Hvilke krydderurter skal du vælge?

Der findes et hav af forskellige krydderurter. Og selvom det er fristende at vælge de krydderurter, der er flottest, er det selvfølgelig en god idé at tænke sig om en ekstra gang og vælge dem, du rent faktisk bruger i madlavningen.

Fx egner basilikum, citronmelisse, laurbær, rosmarin og persille sig især godt til at stå i vindueskarmen i køkkenet.

Er dine grønne fingre stadig i nybegynder-fasen, findes der også krydderurter, der er i den nemmere ende, når det handler om at passe dem, som fx purløg, mynte, timian, oregano og salvie.

LÆS OGSÅ Den ultimative planteguide: Alt du skal vide om planter.

Hvorfor kun nøjes med køkkenet?

Er du så heldig at have et uderum, så er der ingen grund til at nøjes med kun at dyrke krydderurterne indenfor i køkkenet.

Du behøver ikke have en stor have for at få gavn af de grønne, friske urter – selv et par enkelte krydderurter i haven er nemlig med til at skabe liv og hygge.

Dyrk fx krydderurterne i forskellige krukker tæt havedøren på terrassen eller altanen, så du nemt kan plukke dem. Har du et lidt større uderum – og er du flittig bruger af de friske urter – kan du også lave et stort bed, hvor de kan få lov til at vokse sig store og sprede duft til hele haven.

Blandt gode krydderurter til haven er blandt andre oregano, mynte, løvstilke og purløg.

Find inspiration til, hvordan du kan indrette med krydderurter i haven herunder.

TIP Krydderurterne har bedst af læ og beskyttelse, og det er derfor en god idé at have dette in mente, når du vælger, hvor i haven de skal placeres.