Sådan undgår du, at emhætten ser for voldsom ud

Emhætter er ofte klodsede at se på og har tendens til at fylde meget i rummet. Heldigvis er der også masser af fine løsninger, der er til den mere diskrete side.

Emhætte skjuler
© Tia Borgsmidt, Pernille Kaalund

Camouflage eller tilpasning

Emhætten har en vigtig funktion i køkkenet, men de er sjældent særligt dekorative og de fylder nogle gange lidt for meget. Især ældre emhætter kan godt virke klodsede og clashe med resten af indretningen.

Hvis du skal have en ny emhætte, er der en del smarte løsninger, men dine muligheder kommer også an på, hvor komfuret står i køkkenet. Skal du f.eks. have en væghængt emhætte, skal den installeres i skabet eller måske frithængende over kogeøen?

Ellers er det også muligt at camouflere din nuværende emhætte, så den passer bedre til din stil og fylder knapt så meget. Find inspiration til, hvad du kan gøre i dit eget køkken, så det hele harmonerer perfekt.

emhætte skjuler med maling
© Dianna Nilsson

Mal emhætten

Hvis din emhætte er lidt grim eller bare virker lidt for voldsom, så kan du vælge at camouflere den lidt med maling eller lignende. Mal emhætten i en farve, der matcher væggene og køkkenets farver. Det giver et mere roligt look, som ikke står for meget i kontrast til resten.

Se flere billeder fra lejligheden i Aalborg lige her.

emhætte skjult med plade
© Pernille Kaalund

Camouflér med plader

Du kan også vælge at beklæde emhætten med plader eller andet og på den måde skjule den eller shine den lidt op.

Alternativt kan du gå lidt over i den modsatte grøft og beklæde emhætten med f.eks. kobber eller messing, så du fremhæver emhætten, men på en fin måde, der passer til køkkenets stil.

Her er emhætten beklædt med kobberplader, der er sat op af en klejnsmed. Se flere billeder fra den flotte villa lige her.

Usynlig emhætte
© Magnus Klitten

Usynlig emhætte

Hvis du alligevel planlægger at installere en helt ny emhætte, har du mulighed for at vælge en mere diskret emhætte. Du kan gå efter noget rustfrit stål eller vælge en emhætte, der er så godt som usynlig. Emhætter kan installeres så diskret, at du nærmest ikke opdager, at de er der.

Her er det næsten ikke til at få øje på emhætten, der er sidder godt skjult. Se hele reportagen fra det smagfuldt indrettede nybyggeri her.

Alternativt design til emhætte
© Tia Borgsmidt

Alternativt design

Hvis emhætten f.eks. skal installeres over en kogeø, kan det være svært at vælge en superdiskret løsning, og så kan du gå efter et lidt anderledes design.

En rund emhætte er en rigtigt flot løsning, som ser mindre voldsom ud end de almindelige kantede, og det bliver nærmest et dekorativt element i sig selv.

Se flere billeder fra Manne og Frederiks flotte hus fra Nybyggerne lige her.