Sådan indretter du det store køkken

Få køkkenekspertens gode råd til, hvordan du indretter et køkken med plads til store armbevægelser

Er du til den mere stramme og stilrene stil i køkkenet, kan det give en flot kontrast at bløde de stramme linjer op med fx rå mursten og brede gulvplanker i træ. Køkken fra HTH.

© boligmagasinet.dk

Anders Nørgaard,møbelarkitekt og køkkendesigner

© boligmagasinet.dk

Anders Nørgaard,
møbelarkitekt og køkkendesigner

Pas på ganglinjerne
Sørg for, at der ikke er flere funktioner oven i hinanden. Skitsér dit køkken, og tegn linjer efter typiske bevægelsesmønstre, fx mellem køleskab og vask, arbejdsplads og komfur osv. Disse linjer må ikke krydse hinanden for mange gange, da det betyder, at I vil gå i vejen for hinanden.

Zoneopdelt
Adskil funktionerne visuelt fra hinanden, så fx kogeafdelingen har praktisk stålbordplade, og køkkenøen har corian eller træ, som passer bedre til møblementet i spisestuen.

Korte distancer
Selv om du har mange kvadratmeter at bygge køkken på, skal der ikke være for langt mellem de forskellige funktioner.

Fråds med pladsen
Forkæl dig selv med to håndvaske. Én i nærheden af kogeområdet og én ved arbejdsbordet, hvor du kan vaske op osv.

Rigelig opbevaring
Byg en hel skabsvæg fra gulv til loft. Her kan du både have fryser, ekstra køleskab og masser af udtræksskabe, hvor du kan gemme alt fra julepynt til madvarer og støvsuger. Byg evt. skabsvæggen i et andet materiale end køkkenet, så den visuelt skiller sig ud.

Spar ikke på udstyret
En ovn er ikke bare en ovn, og i et stort køkken har du mulighed for både at have en almindelig ovn og en damp-/bageovn.