Se, hvordan Mille har forvandlet køkkenrod til stilleben
Mille Teilmann Andersen bor med et køkken, de fleste ville elske. Prikken over i'et er hendes evne til at indrette.
HER BOR Mille Teilmann Andersen (41), sygeplejerske, og Jacob Teilmann Andersen (38), direktør i AgriKom, sammen med deres to børn, Irma (3) og Aksel (5).
HVOR Familien bor i et 150 kvadratmeter stort hus i Espergærde.
Idé 1: Match gammelt med nyt
Jeg køber mange loppeting i Sverige, hvor mine forældre har sommerhus. Da jeg faldt over stolen til bare 50 svenske kroner, måtte den med hjem, selv om det blev lidt mast i bilen. Jeg har en svaghed for alt, der minder om Bauhaus-stilen, og stolen har det dér industrielle og lidt fornuftige over sig. Samtidig sidder man godt i den, og så passer den perfekt til vores køkken med det flettede ryglæn, der har nuance som vores egetræsfronter.
BILLEDE Stolen er et loppefund fra Sverige.
Idé 2: Gør rodet til et stilleben
Vores køkkenbord bliver nemt meget rodet med salt og peber, hvidløg, krydderurter og skåle, så jeg skabt en lille ordenszone på en marmorplade. Den samler al køkkengrejet og skaber base for et stilleben i stedet for.
BILLEDE Marmorpladen og bladet i glas er loppefund, skålen fra svensk genbrugsbutik, urtepotten fra Kähler og karaflen fra Muuto.
Idé 3: Gør det let med stål
Vi har valgt en bordplade i stål for at give vores køkken et mere industrielt præg, og det er samtidig nemt at holde og gøre rent. Vi har før haft bordplader i træ og komposit, der begge skulle plejes, og det kunne vi ikke finde ud af at holde pænt særlig længe. En stålplade får naturligvis ridser og mærker, men patina giver bare bordet charme.
BILLEDE Køkkenbordplade i stål fra Bordpladen.dk og fliser fra Silvan. Pendlen er fra Bolia, mens keramikken er vintage.
Idé 4: Blød stilen op med træ
Vi har valgt et køkken med fronter i eg, der giver et varmt modspil til vores mere stramme stil med hvide vægge, stål og sorte detaljer. Vores hus er bygget i 70’erne, og både døre og gulve er i egetræ, så det var også vigtigt for os at være tro mod husets stil. Det er det tredje køkken, jeg har sat op, og jeg kan afsløre, at træ holder sig bedst trods fedtfingre og mærker fra hverdagen her i vores familie.
BILLEDE Køkkenet fra Ikea har fronter i eg fra Reform. Spisebordet er fra FDB Møbler, og stolene af blandt andre Eames og Bækmark er vintage. Glasvasen er fra svensk loppemarked, mens skålen er fra Iittala. Lysestage fra Søstrene Grene.