Se hvordan tre forskellige par har skabt deres drømmekøkken

Ønsker du dig et nyt køkken? Bliv inspireret af tre smukke og personlige rum, der på hver deres måde passer perfekt til boligen, de er en del af – og menneskerne, der bor der.

Det er ikke uden grund, at køkkenet også bliver kaldt hjemmets hjerte. Det er her, vi tilbereder dagens måltider, her, vi samles med dem, vi holder af, og her, vi bruger tid på at gøre os ekstra umage i weekender og før gæstebesøg.

I løbet af et år bruger mange af os med andre ord flere timer i vores køkkener, end vi kan tælle – og derfor er indretningen vigtig. Et køkken skal selvfølgelig være funktionelt, men det skal også passe til boligstil, rummet og ikke mindst dig, der skal bruge det.

Mangler du inspiration? Så se med her, hvor vi har samlet tre tidløse – og meget forskellige – eksempler på køkkener, der er skræddersyet til hjemmet, de er en del af.

1. Mørke toner og eksklusivt touch

© Svane Køkkenet

Egetræ er det gennemgående tema i den moderne herskabsvilla i Hellerup, der efter en totalrenovering har fået nyt liv.

Køkkenet har en central placering i det store åbne rum, der udgør hele underetagen, og, ligesom i resten af huset, er det også her helt tydeligt, at der er kræset for detaljerne. Blandt andet har beboerne valgt massive egetræsgulve i sildebensmønster og køkkenelementer i et smukt og tidløst snedkerudtryk.

Med de rette designgreb og materialer kan køkkenet nærmest blive til et kunstværk i hjemmet. Se bare, hvordan de fine RAW-elementer i mørkt træ komplementerer den herskabelige stil.

© Svane Køkkenet

Højskabene er indbyggede i væggen og rummer køleskab, flere ovne og en kaffemaskine. Både højskabe og den over tre meter lange køkkenø er designet med fuldfineret ramme og træfronter med et råt, mørkt udtryk. De mørke overflader går igen i hele boligen og skaber en funktionel og æstetisk sammenhæng.

2. Farverigt og fuld af historie

I Svendborg har Line og Jacob forvandlet en gammel villa fra 1800-tallet til et herskabeligt hjem med sjæl, historie og moderne detaljer.

Samme gennemførte stil går igen i køkkenet, hvor mørke trælameller, grønne overflader og hvidt marmor får selskab af smukke detaljer som kobbervask og armatur i bruneret messing. Et smukt og farverigt rum, der hurtigt er blevet hele husets samlingspunkt.

De store hvide marmorflader fungerer godt i samspil med de moderne RAW-lameller og grønne RETRO-skabe.

© Svane Køkkenet

Som prik over i’et har familien fået et lille køkkenmøbel bag væggen, hvor kaffemaskinen er placeret, og der er ekstra plads til opbevaring.

Den klassiske stil går igen i familiens beklædningsrum, hvor de nostalgiske skabe og smukke greb fra køkkenet er ført videre for at skabe sammenhæng mellem rummene.

3. Drømmekøkken til børnefamilien

© Svane Køkkenet

I en nyrenoveret villa i Lystrup bor Eva og Claus med deres fem børn. Køkkenalrummet spiller en stor rolle i familiens travle hverdag, og derfor har det været vigtigt for parret at skabe et sted, hvor æstetik og funktionalitet går op i en højere enhed.

Omdrejningspunktet er den lange køkkenø med snedkermoduler i egetræ og en stålbordplade, der kan tåle at blive brugt, når der skal laves madpakker, aftensmad og bages boller. Udover at øen er lavet i fine og praktiske materialer, er der også plads til, at børnene kan sidde og hygge, tegne eller lave lektier, mens mor eller far laver mad.

Eva er især vild med de fingertappede, massive egetræsskuffer, stålbordpladen og de matte grå S19-overflader på højskabsvæggen.

© Svane Køkkenet

Bagved køkkenøen har parret valgt en højskabsvæg i en flot brændt grå, der giver en varm kontrast til betongulvet og de store hvide flader, der ellers præger køkkenet.