Spar tid i køkkenet

Vil du hellere bruge tiden på andet end at snitte grøntsager? Så er denne smarte julienne-høvl lige noget for dig.

20. april 2006

 

 

Tynde grøntsags-strimler på ingen tid

Nu kan du snitte de lækreste fingerlange, tændstiktynde og sprøde grøntsagsstrimler - også kaldet julienne - hurtigt og uden risiko for, at kniven smutter og snitter de forkerte gulerødder.

Den praktiske julienne-høvl minder om en kartoffelskræller kombineret med et rivejern. Blot er der den væsentlige forskel, at julienne-høvlen i modsætning til rivejernet giver strimler, der er lidt tykkere - og dermed sprødere - end dem, som rivejernet leverer. Du bestemmer i øvrigt selv tykkelsen på dine grøntsagsstrimler ved at ændre den vinkel, du holder julienne-høvlen i.

Julienne kan laves af mange slags grøntsager, fx af rodfrugter som gulerødder, selleri, porrer og løg. Strimlerne er oplagte i en frisk salat på en lun sommeraften, eller de kan bruges i wokretter, hvor du ønsker at bevare grøntsagernes spændstighed. Eller du kan ganske enkelt drysse dem med lidt salt og dampe dem et kort øjeblik i smør. Et både lækkert og dekorativt tilbehør til mange retter.

Rösle julienne-høvl, 179 kroner. Kan købes hos isenkræmmere, stormagasiner og køkkenbutikker.

 

 

 

Slut med hvidløgsfingre

Denne effektive hvidløgspresser kan presse feddene med skræl på.

Hvidløg er vidunderligt i mange middagsretter, men de færreste bryder sig om at have hvidløgsfingre. Og det risikerer du let at få, når du skræller hvidløg. Men med den nye kraftkarl af en hvidløgspresser er det slet ikke nødvendigt at skrælle dem først.

Hvidløgspresseren presser så hårdt - uden brug af fingerkræfter - at det er unødvendigt at pille feddene først.
Samtidig er hvidløgspresseren udstyret med 57 kegleformede huller, så den er fantastisk let at rengøre. Du holder den ganske enkelt under rindende vand, og alle rester skylles ud på et øjeblik. Den tåler også en tur i opvaskemaskinen.

Rösle hvidløgspresser, 299 kroner. Kan købes hos isenkræmmere, stormagasiner og køkkenbutikker.  Nærmeste forhandler anvises på telefon 64 48 14 74.

Læs mere:

Cool Køkkenting, der gør din morgen smukkere

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...