Stilrent hyggekøkken

Selv om et køkken er lavet af stål og strømlinede elementer, kan det sagtens være superhyggeligt og familievenligt

Glashylderne er lavet af en glarmester, mens den amerikanske ’Metro’-reol på hjul er fundet i Casa Shop. Køleskabet er fra Smeg og koster 16.999 kr. Tapetet er fra Ferm Living.

Tip: Pak ind i rå stål
Kan du ikke undgå synlige udluftningsrør eller ledninger, er det flot at pakke dem ind i stålrør. Det giver et råt udtryk - især hvis dit køkken er af stål, og lamperne har samme formsprog som i Karina og Michaels køkken.

© Anitta Behrendt

Da Karina og Michaels klassiske københavnerlejlighed på 60 kvadratmeter blev lagt sammen med nabolejligheden, var der pludselig udsigt til dobbelt så meget plads, men der blev ikke installeret nyt køkken.

„Vi har længe haft lyst til og brug for et mere rummeligt og pænere køkken, og for nylig blev vi enige om, at nu måtte der ske noget,“ siger Karina.

Fandt køkkenlykken på nettet
Hun og Michael brugte rigtig meget tid på forberedelsesfasen og var ikke specielt begejstrede for de muligheder, som de blev præsenteret for.

„Vi tog rundt i rigtig mange køkkenbutikker og fik også lavet aftaler med flere af dem. De kom med tegninger og tilbud, men det meste var både rigtig dyrt og rigtig kedeligt. Vi brød os ganske enkelt ikke om forslagene, og vi var faktisk begyndt at snakke om selv at designe et køkken, da vi pludselig faldt over Hanne Christiansen Copenhagen på nettet.“

Hanne Christiansen Copenhagen stod for opsætningen af det nye køkken, hvis elementer er opsat på en ny måde end i det gamle køkken for at udnytte pladsen optimalt. Det har gjort køkkenet mere rummeligt og givet plads til en slagbænk foran et af køkkenvinduerne. Her er der god plads til opbevaring, og bænken er også perfekt til en hyggelig kaffestund, eller når børnene skal have hjælp med deres lektier.

„Vi opfatter køkkenet som det centrale rum i lejligheden, og vi bruger rummet rigtig meget - både til hverdag, og når vi har gæster,“ lyder det fra en tilfreds familie, som nu har et køkken på 18 kvadratmeter at boltre sig på.

Sådan får du Karina og Michaels stil

  • Vælg hårde hvidevarer, der enten integreres i køkkenelementerne - her er opvaskemaskinen gemt bag en stålfront - eller matcher resten af køkkenets udseende.
  • Hos Karina og Michael har mikroovnen samme udtryk som køkkenets rustfri elementer og spiller derfor ind i køkkenets helhed, selv om den står for sig selv.
  • Bland forskellige slags glasbeholdere til krydderier, mel, te og gryn. Det giver dynamik.
  • Har du ikke så meget skabsplads, kan du med fordel anskaffe dig en skraldespand, som ikke fylder under køkkenbordet, men kan stå frit ude i rummet. Det er samtidig rart at gemme skrald (og bakterier) under et låg.
  • Bordpladen af lavasten fra Hanne Christiansen Copenhagen er trods sit bastante udseende en blød plade, som tager temperatur efter rummet til forskel fra andre natursten, der ofte føles kolde.