Stort familiekøkken

Drømmen om en stort familiekøkken blev realiseret for Mikkel og Malene.

21. juni 2005

Familien på fire stimlede altid sammen til måltiderne i deres køkken på knap otte kvadratmeter. Også når der var gæster, blev køkkenet foretrukket.

?Indretningen var praktisk, nærmest som i et skibskøkken. Det var et stort kaos, og vi stod som sild i en tønde. Det var hyggeligt, men trangt,? siger Mikkel.

Hverken spisestuen eller et lille kontor blev brugt, så derfor besluttede Mikkel og hans kone Malene sig for at rive alle vægge ned mellem de små rum. Drømmen var at få et multirum med masser af lys.

?Det største ønske var et funktionelt køkken med spiseplads, som samtidig skulle være en hyggekrog til lektielæsning, arbejde og småsnak, mens maden laves. Kort sagt: et sted, hvor familien kan være sammen,? siger Malene.

Væggene mellem det lille køkken, et kontor, entréen og spisestuen blev væltet, og kun en bærende væg fik lov at blive stående. Her byggede familien en pejs med hjælp fra en arkitekt. Pejsen er et varmt midtpunkt i rummet, da pejsehullet er placeret ca. en meter over gulvet, og man derfor kan se ilden fra flere hjørner af køkkenet. Under pejsen er der bygget et tilsvarende hul til brænde.

En af de største forandringer i køkkenet er det lange køkkenbord, der nu er ca. fem meter mod tidligere 60 centimeter. ?Nu kan vi begge to stå og lave mad. Det er dejligt,? siger Mikkel.

Med hjælp fra en arkitekt og med deres egen kreativitet har Mikkel og Malene fået et praktisk og rummeligt samlingspunkt. Ombygningen har gjort deres funkishus endnu mere brugbart.


?Vi slog fire rum sammen til et og fik presset den sidste funktionalitetsdråbe ud af huset,? siger Mikkel. Det nye spisekøkken er blevet et naturligt bindeled mellem husets vitale funktioner. Nu kan familien nemlig gå direkte fra det nye køkken til de to børneværelser og til stuerne.

?Vi har fået et multirum med pragtfuldt lys. Med vinduer i tre verdenshjørner er her ekstremt lyst hele året rundt. Vi spiser alle måltider her, ser fjernsyn, har gæster og arbejder?, siger Mikkel om sin families nye opholdsrum.

Se alle billederne i GALLERIET

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...