6 tips til et hjemmekontor, du faktisk har lyst til at arbejde fra

Læs, hvordan du helt fra bunden skaber en idéel arbejdsoase, du samtidig har lyst til at vise frem.

Hjemmekontor indretning
© Getty Images

Det er idéelt at have et helle derhjemme, hvor du har ro og plads til at læse og arbejde, og hvor alle dine praktiske ting er samlet. Det kan dog være svært at skabe et hjemmekontor, som fungerer så godt, at du både har lyst til at arbejde der, samtidig med at det er pænt at vise frem.

Vi guider dig til, hvilke overvejelser du skal gøre, og giver idéer til, hvad du bør investere i, hvis du gerne vil skabe din helt egen arbejdsoase derhjemme.

1. Vælg et rum, du har det godt i

Inden du går i gang med indretningen af dit kontor, er det enormt vigtigt, at du vælger at lave kontorplads i det rum, hvor det giver mest mening for dig. Der er sikkert et sted i dit hjem, som er oplagt til et skrivebordshjørne, men hvis rummet ikke er ét, du normalt kan lide at opholde dig i, så kommer du ikke til at bruge kontoret. Du skal selvfølgelig også vurdere, om du kan få ro fra omgivelserne og om der er plads nok. Hvis du ikke har skrivebordsplads til både din computer, dine noter og din kaffekop, kommer du i sidste ende til at rykke tilbage til dit gamle arbejdsspot.

2. Tænk over belysningen

Når du sidder mange timer foran en skærm eller læser i en bog, er det hårdt arbejde for dine øjne, og du kan nemt blive træt. Derfor skal du tænke dig ekstra godt om, når du skal vælge belysning til dit hjemmekontor, så du får rigeligt med lys. Designmæssigt er det oplagt at vælge nogle cool og fede lamper, som spicer hjemmekontoret op. Mange forbinder skrivebordspladsen med en simpel bordlampe, men du kan sagtens vælge nogle anderledes loftlamper eller kombinere flere typer lamper for både mere lys og mere liv.

Indretning af lille hjemmekontor
© Getty Images

3. Investér i hurtigt internet

En af de mest afgørende ting for, om hjemmekontoret er en succes, er hurtigt internet. Selvom det måske ikke er noget, du har tænkt over, spiller det en stor rolle. Du kan have indrettet dit kontor nok så hyggeligt og lækkert, men hvis interforbindelse er frustrerende langsom, er der langt til en inspirerende arbejdsoase.

Med Yousee Bredbånd får du det bedste modem*, så du kan arbejde på en stabil forbindelse. YouSee Bredbånd tilbyder hastigheder helt op til 1000 Mbit, så det i hvert fald ikke er internettet, der afholder dig fra at arbejde effektivt fra hjemmekontoret.

Læs mere om Bredbånd fra YouSee her.

4. Pynt op med personlige items

Udover de praktiske overvejelser, du skal gøre dig, har designet af rummet en afgørende betydning for dit hjemmekontor, og hvor glad du bliver for det. Gør noget ekstra ud af det, og pynt det med ting, du elsker og som betyder noget for dig. Kontoret kan sagtens være noget, der passer ind i hjemmets øvrige design, men hvis du skal have lyst til at arbejde der, er det vigtigt, at du omringer dig med ting, der inspirerer dig og gør dig tryg. Pynt med billedecollager, ferieminder eller en cool opslagstavle. Der findes også et hav af eksempler på 'moodboards' på Pinterest, hvor du kan finde inspiration.

Hjemmekontor med stort skrivebord og to stole
© Getty Images

5. Leg med farver

En god idé, når du skal designe et hyggeligt og lækkert hjemmekontor, er at bruge farver. Du skal huske at værdsætte, at du pludselig selv kan indrette dit eget kontor præcis, som du vil, og her er farver oplagt til at skabe personlighed. Du kan for eksempel male væggene i nuancer, du godt kan lide, der inspirerer dig eller som gør dig rolig. Du kan også vælge mere diskret at matche dit interiør, dine lamper eller dit pynt i bestemte farver, hvilket giver et stilrent og stemningsfuldt udtryk.

Sort DIY skrivebord til hjemmekontor
© Getty Images

6. Skab liv med planter

Planter er altid en god idé, og det er ingen undtagelse, når du skal skabe en hyggelig og organisk arbejdsoase, hvor du har lyst til at bruge din tid. Planter fuldender rummet og tilfører masser af liv, og du kan sagtens mikse store og små planter og blomster helt efter din egen stil. De grønne planter er tilmed gode for indeklimaet, hvilket jo er en stor fordel, når du skal bruge rummet til at fordybe dig, tænke og lære.

Lynhurtigt bredbånd med YouSee

Du kommer ikke langt i dit nye hjemmekontor uden ordentligt internet. Med Bredbånd fra YouSee får du lynhurtigt og stabilt internet derhjemme, så du kun skal koncentrere dig om dit arbejde.

YouSee tilbyder nemlig bredbånd med hastigheder op til 1000 Mbit, som er blandt det hurtigste, der kan fås i Danmark. Desuden får du altid YouSees Sikkerhedspakke med, når du køber bredbånd. Den beskytter dig blandt andet mod virus, så du udover at arbejde hurtigt også kan arbejde sikkert.

Læs mere om Bredbånd fra YouSee her.

*Test af syv modemmer hos Force Technology november 2018. Alle syv er testet for styrken på wi-fi-signalets udstråling, samt for wi-fi-hastigheden på upload og download. Alle tests er udført på samme måde, med samme afstand mellem klient og modem. YouSee’s modem performer samlet set bedst i sammenligningen. Læs rapporten på yousee.dk/bredbaand