Opgradér hjemmekontoret med disse tips

Et godt arbejdsmiljø gør dig mere produktiv. Men det kræver et godt og organiseret kontor set-up, hvilket du kan få hjælp til her.

hjemmekontor
© depositphotos.com

I en tid, hvor Microsoft Teams og Zoom har gjort det muligt for os at samarbejde på tværs af byer og lande, er hjemmekontoret blevet en integreret del af manges hverdag. Ifølge en rapport om hjemmearbejde fra virksomheden Buffer arbejdede over halvdelen af respondenter hjemme 100% af tiden i 2020, hvor det året inden kun var 31%.

Det er ikke en overdrivelse at sige, at hjemmearbejdet er kommet for at blive. Derfor er det også vigtigt at have et godt kontormiljø, som man kan arbejde i.

Styr på møblerne

Du kender det sikkert godt. Du arbejder på dit kontor, men din stol knirker og er ubehagelig at sidde i. Det bliver hurtigt svært at få lavet de opgaver, du har lagt for dagen. Men så kommer du i tanke om de kontormøbler, som er inde på arbejdspladsen. Det er nok tid til at få nogle nye møbler til dit hjemmekontor.

Kontormøbler som hæve sænkeborde er en ergonomisk gamechanger. Forskning har vist, at der er mange sundhedsfordele ved at stå op og arbejde, og faktisk kan det også påvirke din produktivitet og øge dit energiniveau i løbet af dagen. Ved at arbejde oprejst aktiveres dine muskler, og du undgår at komme hjem fra arbejde med nakkesmerter. For når man arbejder hjemmefra, kan dårlige kontormøbler påvirke dit fysiske helbred på længere sigt.

Organisér dit kontor

Du har et videoopkald med dine kolleger, men så skal du finde et vigtigt dokument frem. Problemet er bare, at du ikke kan finde dokumentet blandt regninger og papirer, som ligger og flyder på bordet.

Hvis du skal arbejde fokuseret, er det vigtigt med et skrivebord, som ikke distraherer dig. Ved at anskaffe dig en skuffe eller andre opbevaringselementer, hvor du kan organisere både dine arbejdsdokumenter og personlige dokumenter, kan du holde skrivebordet frit for rod. Det gælder også kabler og ledninger. Der kan en løsning være at anskaffe sig Bluetooth-enheder som headset og mus, så du ikke sidder med ledninger, der roder og vikles ind i hinanden.

Gør det personligt

Men et hjemmekontor skal også have følelsen af, at du er hjemme. Så selv om dit skrivebord gerne må være fri for rod, må resten af kontoret gerne være lidt hyggeligt. Man arbejder også mere produktivt, hvis man føler sig inspireret, så hvis du har billeder af familie eller venner, kan du hænge dem op, så det giver lidt ekstra motivation til dagen.

Ét tip, som aldrig slår fejl, er at anskaffe sig planter. De giver lidt liv til kontoret uden at fylde for meget, og så fungerer planter også som naturlige luftfiltre. Du skal dog lige overveje, om du er en habil plantepasser eller ej. Er du sidstnævnte, kan det være en fordel at anskaffe sig kunstige planter i stedet.

Hav den rigtige belysning

Til slut er det vigtigt at have god belysning på kontoret. Det kan være, du allerede er heldig og har store vinduer, hvor der kommer meget naturligt lys ind. Men dårlig belysning kan på længere sigt resultere i hovedpine og andre sundhedsproblemer. I dag kan man få lamper, hvor man justerer belysningen, så du både kan arbejde med varmt eller koldt lys, alt efter hvad der passer dig.