Kunst til dig, der elsker farven blå

Den stærke blå farve ‘Indigo' er svært dragende, og den spænder fra de dybe, mørke toner til mere sarte og støvede nuancer. Vi har fundet syv fine værker med den populære farve, så den smukke blå farve kan pynte i dit hjem.

Pynt væggen op

Indigo er en smuk, kraftfuld farve, som er flot derhjemme, og kunst i den stærke blå farve har et ret særligt udtryk. Du kan bruge kunstværkerne på listen for sig selv eller lade dem indgå i et fedt miks af forskellige motiver.

Det kan give en god portion personlighed at lave en fin gallerivæg med billeder i mange forskellige størrelser og farver, men det er en svær opgave at få det hele til at gå op i en højere enhed, så her er fire skarpe tips, der gør det lidt lettere, så du let og elegant kan få styr på din væg, uanset om den er pyntet med indigo eller ej.

Sådan gør du

  1. Start med at lægge billederne ud på gulvet. Prøv dig frem, indtil du har fundet et mønster, du kan lide.

  2. Klip papir ud i samme størrelse som billederne, og hæng dem på væggen med malertape. På den måde kan du rykke rundt, indtil du er tilfreds med placeringerne.

  3. Mål, hvor langt nede sømmet sidder på billederne. Markér det, og sæt søm i væggen, mens dine papirskabeloner stadig sidder på væggen. Det gør det lettere.

  4. Fjern papirskabelonerne, og hæng billederne på sømmene.

Ellers er det bare at gå på opdagelse i indigoblå inspiration - vi har samlet 7 fede værker, som kan pynte på dine vægge, og der er lidt for enhver smag.

Kunstprint, ‘Shel’, af Charlotte Winther, 20 x 23 cm, 105 kr., Society6.com.

Fotoprint, ‘Stilllife with Franz Kline’, 44 x 44 cm, 1.440 kr., Guy Diehl v/ Eu.lumas.com.

Fotografisk print, ’Blue’, af Wolf Feather, 20 x 25 cm, 115 kr., Society6.com.

Kunstprint, ‘Deep’, af Gurilla, 30 x 40 cm, 409 kr., Theposterclub.com.

Fotoplakat, ‘Formbar', af Lisa Love, 50 x 70 cm, 685 kr., Lisalove.se.

Vægtæppe i patchwork, af Kristine Engelbrecht, 80 x 80 cm, 2.100 kr., Ahintofneon.dk.

Fotografisk print, ‘Domestic’, af Carlotta Marangone, A2, 521 kr., Artrebels.com.