To stuer med flotte lamper og god belysning
© Pinterest

Begår du også denne fejl med belysningen i din stue?

Hyggelige stuer har én ting til fælles.

21. januar 2018 af Mi Skjold Brix

Lad os begynde med at slå fast, er der ikke findes noget facit indenfor indretning. Det hele er en smagssag. Men hvis du gerne vil have nogle tips til, hvordan du skaber en belysning i stuen, som indbyder til hygge, så læs med her. 

I nogle hjem kan det måske give mening kun at udstyre stuen med én stærk pære midt i loftet, der lyser alt op ved trykket på en kontakt. Men de fleste kan godt lide, at der er en afdæmpet belysning. Det forbinder vi med hygge, og det kræver nogle overvejelser, for at du ikke ender i halvmørke, når meningen var en varm glød i hele stuen.

Ikke én, men flere 

Løsningen er at arbejde med flere lyskilder i forskellige niveauer i din stue. 

Fremfor at hænge én pære som centrum i dit loft, så træk i stedet din pendel med ledning over i hjørnet af stuen eller til kanten af din sofa, hvor den kan have samme effekt som en standerlampe. 

Hæng gerne flere lamper i en klase i et hjørne og brug få watt, som tilsammen alligevel giver et godt lys. 

Sørg for at have et godt læselys, der hvor du sidder med en bog, hvis det er en disciplin, du praktiserer. Her er en væglampe et oplagt bud. En justerbar én vil give fleksibilitet i forhold til din læseposition. 

Når du placerer dine lyskilder kan det også være en god idé, at tænke på, at de står i forskellige niveauer, så ikke alle er i samme højde som sofaen. Har du en skænk stående, så placer nogle pendler over, som kan lyse de ting op, du har stående. 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...