Indret med det rigtige lys på badeværelset

Undgå at lave de klassiske belysningsfejl – og læs om en overraskende lyskilde, du helt sikkert har overset, som især vil hjælpe dig om natten.

indret badeværelset med det rigtige lys
© Geberit

Den rigtige belysning på badeværelset skal være både funktionel, passe til din indretningsstil og skabe en smuk stemning i rummet.

Så inden du går i gang med at vælge belysning på badeværelset, er der et par overvejelser, du skal gøre dig, så du ikke begår de mest klassiske belysningsfejl.

Vælg de rigtige lyskilder

Ofte har vi kun én lyskilde på vores badeværelse, men det er en god ide at blande flere typer lamper i rummet, så du sikrer dig, at du har det rigtige lys til alle rummets funktioner.

Mange vælger spots i loftet på badeværelset – de giver et moderne og minimalistisk udtryk og sikrer, at du har en god fordeling af lys i hele rummet.

Hvis du har et lampeudtag i loftet på badeværelset, kan du også vælge en pendel med en god spredning af lys. Vær blot opmærksom på, at det ikke er en lampe, der kun lyser ned mod gulvet og har en massiv lampeskærm - find i stedet en model, som fx en pendel i matteret glas, der spreder lyset i hele rummet.

Mange badeværelser i især lejligheder har ikke vinduer. Dér er det derfor ekstra vigtigt, at rummets lyskilder er rigtige, da du intet naturligt lysindfald har til at hjælpe dig på vej.

Lys om natten

En ting, som vi ofte glemmer er lyskilder, der er specielt lavet til brug om natten. Så slipper du nemlig for at tænde hele lyset på badeværelset, hvis du skal på toilettet i løbet af natten. Det skarpe lys får din hjerne til at tro, at det dag og dermed tid til at vågne op - derfor får du svært ved falde i søvn igen.

Schweiziske Geberit har flere smarte løsninger på netop dét problem. Deres douchetoilet AquaClean Mera guider dig i mørket med orienteringslyset under toilettet, som endda kan indstilles i flere farver, mens de unikke moduler til væghængte og gulvstående toiletter, Geberit Monolith Plus, også giver dig orienteringslys om natten samt en række smarte funktioner som soft-touch-skyl og lugtudsugning .

lys badeværelse nat geberit toilet aquaclean mera viser vej i mørket
© Geberit

Fremtidens toilet er her allerede - Geberit AquaClean Mera rengør dig nænsomt med lunt vand efter toiletbesøg, og det væghængte design får toilettet til at fremstå nærmest svævende over både gulvet og ud fra væggen på grund af den forkromede afdækning.

Vil du prøve, hvordan toilettet virker - i en afslappet atmosfære? Find en Geberit-partner her.

lys på badeværelset geberit monolith plus modul til toilet
© Geberit

Du kan også vælge at montere dit væghængte eller gulvstående toilet på modulet Geberit Monolith Plus, der ud over orienteringslyset også har integreret lugtudsugning og soft-touch aktivering af skyl.

Læs alt om mulighederne med Geberit Monolith Plus og find din nærmeste forhandler her.

Spejl med indbygget belysning

Vælg en god lyskilde til området ved badeværelsesspejlet og omkring håndvasken, hvor du har behov for ekstra lys.

Et spejl med indbygget lys er en god løsning, da du sikrer, at lyset falder direkte ind mod dit ansigt, så det bliver lettere for dig fx at barbere dig, ordne hår eller lægge make-up. Hvis lyset udelukkende kommer ovenfra eller bagfra, vil det kaste skygger i ansigtet.

Der findes mange smukke og funktionelle badeværelsesspejle med indbygget lys. Find din favorit hos Ifö, der har et stort udvalg af smukt og funktionelt, skandinavisk design til badet.

badeværelse indretning lys spejl skab med lys fra ifö geberit moderne løsninger
© Geberit

"Lille spejl på væggen der...". Vælg et spejl med indbygget lys for den helt rigtige belysning på badeværelset omkring håndvasken.

Hvis du er i tvivl om, hvilke regler der gælder for el-arbejde etc. på badeværelset, så kontakt din lokale fagmand inden du går i gang med at indrette med lys på badeværelset. Vær også opmærksom på, at lamper til badeværelset skal være vådrumsgodkendte, så husk at spørge i byggemarkedet, inden du køber.

Husk også, at hvis du vil fremtidssikre dit badeværelse og spare penge på den lange bane, så lad elektrikeren trække strøm til andet end blot lyset i rummet. Så kan du let installere moderne løsninger til badeværelset, der kræver strøm, som fx touchfree betjeningsplader til toilettet eller betjeningsplader, der fjerner dårlig lugt i rummet. Det gør det også nemt at skifte dit almindelige toilet til et moderne douchetoilet, der også kræver strøm.