Lys haven op

Imponerende lysskulpturer til din have

Udendørsbelysning kan bruges til alt fra at skabe hyggelig stemning til at holde ubudne gæster væk. Vi har fundet 15 forskellige lyskilder, der sætter fokus på det grønne rum.

Før du køber ...
Gør klart for dig selv, hvilken type belysning du er på jagt efter. Skal den bruges til orientering, hygge eller tyverisikring? Og er du til traditionelt eller mere funky design? Find ud af, hvordan lampen er beskyttet mod vind og vejr. Der findes forskellige grader af tæthed – den såkaldte IP-værdi. Du kan skåne miljøet ved at vælge LED-lyskilder, der har et minimalt strømforbrug og lang levetid.

Hvad har du brug for?
Orienteringsbelysning kan bruges til at oplyse havegangen eller andre trafikerede arealer, mens dekorationsbelysning bruges i et bed eller som spots nedsænket i terrassen for at lyse op på facaden. Spar penge ved at investere i fx en standerlampe, der kan stå på terrassen i sommermånederne og evt. flyttes ind om vinteren. Udendørsbelysning kan sagtens bruges på altanen, i gårdhaven eller forhaven. Skal lampen stå tændt hele natten, så sørg for at vælge en udgave med lang levetid og et lille energiforbrug.