Træt af grimme lampeledninger? Her er den geniale løsning (der ikke kræver værktøj)

Det geniale hack virker også, hvis du gerne vil have en lampe stående et sted, hvor der ikke er strømudtag. Så smart!

Lampe reol ledning pæn løsning
© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Indbyggede reoler hitter som aldrig før, men med den kæmpe ruminddelte opbevaring følger også nogle ledningsmæssige udfordringer, hvis fjernsyn og belysning skal fungere (læs: kunne tændes).

Nogle løser problemet ved at bore huller i reolvæggene til ledningerne, så de kan trækkes så diskret som muligt i stedet for at hænge foran på reolen.

Og hvor det måske giver mest mening med tv'et, der som regel ikke skifter placering igen, så kan det føles en smule for forpligtende at bore huller til lampe-ledninger.

Men der er en løsning!

En løsning, du også kan bruge, hvis du vil dekorere med en lampe et sted, hvor der er langt til nærmeste stikkontakt.

Ledningsfri belysning er vejen frem

I en TikTok-video deler Sadie Ann Jensen et tip med sine følgere, som er gået viralt.

Her viser hun, hvordan hun ved hjælp af en nød-elpære købt på Amazon kan få lys i lampen, uden at sætte den i stik.

Essensen af idéen er, at elpæren kører på batteri og kan lades op.

Får du ikke vist videoen? Klik her

Den præcise elpære kan ikke købes i Danmark, det kan til gengæld flere alternativer.

Hos Ikea fås en elpære, der lades op, når den sidder i en tændt lampe og som er udstyret med en lille knap, som du kan tænde på, når den ikke lader op.

Det kræver, at du også bruger pæren i en lampe, som er sat i stik, eller at du sætter lampen, hvis ledning du gerne vil skjule, i stik. Ikke helt optimalt.

En endnu bedre løsning er, at bruge en lidt alternativ lyskilde med batteri. Nemlig spots med fjernbetjening, som du kan montere, hvor du normalt ville skrue pæren i (som du kan se herunder) eller en batteridrevet lyskæde, du kan vikle omkring holderen til lampeskærmen eller den eksisterende elpære, og som kan tændes og slukkes på den lille batteriboks.

Får du ikke vist videoen? Klik her

Sidste step er at gemme ledningen, hvis du gerne vil kunne sætte lampen til strøm senere hen. Enten kan du gøre som Sadie i første video og sno den omkring fatningen eller du kan forsøge at gemme den oppe i lampens fod, hvis bunden er åben. Overvej om du skal klippe selve stikket af, for at gøre det nemmere at gemme ledningen. Det er nemt at sætte et nyt på senere.

Farvel grimme ledninger!