Lanterner: 15 skønne lanterner til de lange sommeraftner

Der er intet, der bringer hygge frem som en lanterne - om så det er sommer eller vinter. Hæng den op udendørs på terrassen eller altanen eller sæt den i vindueskarmen i stuen og lad lyset fra den skabe en behagelig stemning i dit hjem.

Lanterner
© House Doctor / Ferm Living
Lanterne i sort metal
© Dyrberg Larsen

Lanterne med LED

Enkel, firkantet lanterne fra Dyberg Larsen. Lanternen har indbygget LED i toppen med tre forskellige lysstyrker, så den kan stå ude i alt slags vejr. Lanternen kommer i tre forskellige størrelser, og den er derfor oplagt, hvis du gerne vil stille flere lanterner sammen for en ekstra hyggelig stemning.

Lanterne, 'Lucca, large' fra Dyrberg Larsen, h 44 cm x b 15 cm, til 699 kr. - lanternen kan købes her.

Erik Bagger Gloria Hurricane lanterne
© Erik Bagger

Lanterne i glas fra Erik Bagger

Den lille lanterne spreder et hyggeligt lys gennem det facetslebne glas og kan pynte i stuen og på bordet. Lanternen passer til fyrfadslys, kuglelys og bloklys, og den fås i flere størrelser.

Lanterne, 'Gloria Hurricane' fra Erik Bagger, h 16 cm, til 200 kr. - lanternen kan købes her.

Lanterne i mørk bambus
© Søstrene Grene

Lanterne i bambus

Søstrene Grenes fine lanterne er lavet i bambus og har en glasbeholder i midten til et fyrfadslys. Lanternen giver en varm og hyggelig belysning, og er oplagt til at stille på havebordet, men kan også sagtens stå på terrassen.

Lanterne, fra Søstrene Grene, h 49 cm x d 16 cm, til 96 kr. - lanternen kan købes her.

Lille lanterne med hank
© Brønsholm

Lille lanterne med hank

Denne lille lanterne kan både bruges udendørs og indendørs. Lanternes lille størrelse og hank gør den oplagt at bruge hængende fx på altanen eller ned fra et træ - perfekt til lange sommeraftner under åben himmel.

Lanterne, fra Brønsholm, h 10 cm x d 9 cm til 49,95 kr. - lanternen kan købes her.

Lanterne i lys bambus
© Jysk

Sommerlig lanterne i bambus

Denne lanterne fra Jysk kan bruges både indendørs og udendørs. Lanternen er lavet i et lyst bambusmateriale, hvilket gør den oplagt til sommerhuset, da det helt sikkert vil bidrage til at skabe en hyggelig, dansk sommerhusstemning.

Lanterne, 'Gulsanger', fra Jysk, h 28 cm x d 43 cm, til 229 kr. - lanternen kan købes her.

Moderne sort lanterne
© IKEA

Cool stållanterne fra IKEA

Lanternen har med dens sorte net et moderne, men hyggeligt udtryk. Dens net sender elegant lyset ud i rummet og danner et fint mønster på væggen.

Lanterne, 'Toppig' fra Ikea, h 36 cm, til 99 kr. - kan købes her.

Glaslanterne med læderhank
© Holmegaard

Lanterne i mundblæst glas

Det mundblæste glas og læderhanken er med til at gøre denne lanterne fra Holmegaard både speciel og smuk. Lanternen findes i flere størrelser, så det er muligt at sammensætte dem eller bruge dem hver for sig. Desuden kan de tåle at stå både inde og ude, så du kan rykke dem rundt alt efter humør.

Lanterne, 'Design with Light', fra Holmegaard, h 16 cm, til 450 kr. - lanternen kan købes her.

Lanterne af papir
© House Doctor

Lille papirlanterne

Lanternen i hvidt papir kan bruges både udendørs (når det ikke regner), og indendørs og giver et blødt, hyggeligt lys. Hvis du anvender lanternen udenfor, er det en fordel at bruge et batteridrevet fyrfadslys i tilfælde af vindstød. Lanternen kan også hænges op.

Papirlanterne, 'Drop', fra House Doctor, h 30 x b 20 cm, til 39 kr. - kan købes her.

Lanterne i piletræ
© Ilva

Lanterne i piletræ

Fin lanterne til at have stående på terrassen. Glasindsatsen sørger for læ til flammen, og den praktiske hank gør den flytbar. Lanternen findes også i en større udgave, så de kan placeres sammen.

Lanterne, 'Bor', fra Ilva, h 35 cm x d 25 cm, til 179 kr. - lanternen kan købes her.

Lanterne med matteret glas
© Ferm Living

Rå lanterne fra Ferm Living

Ferm Living har produceret denne lanterne, som både er rå og simpel af udseende. Mønsteret i det matterede glas skaber en smuk refleksion af lys til din terrasse. Bunden er flytbar, så lyset kan placeret derpå.

Lanterne, 'Haze', fra Ferm Living, h 33 cm x d 16,5 cm, til 700 kr. - lanternen kan købes her.

Lanterne i krom
© H&M Home

Lanterne i rustfrit stål

Et bud på en fin lanterne i rustfrit stål fra H&M Home, som både er elegant og praktisk. Lanternen kan åbnes i den ene side, og hanken foroven gør den nem at flytte rundt på.

Lanterne, fra H&M Home, h 44,5 cm x d 16,5 cm, til 399 kr. - lanternen kan købes her.

Lanterne i teaktræ
© Muubs

Lanterne i teaktræ

Teaktræet giver lanternen fra Muubs et nordisk, smukt udtryk, mens læderhanken giver den kant. Et smukt bud på en lanterne til terassen eller til at byde folk velkommen foran døren. Er du ikke til trælooket, fåes lanternen også i sort.

Lanterne, 'Storm S', fra Muubs, h 32 cm x d 16 cm, til 499 kr. - lanternen kan købes her.

Olielanterne med hank
© Skagerak

Olielanterne fra Skagerak

Denne lille olielanterne kan både placeres på terrassen, på bordet eller hænges op i en gren, hvor den vil sprede et hyggeligt lys.

Lanterne, 'Bollard', fra Skagerak, h 24,5 cm x d 12,5 cm, til 1295 kr. - lanternen kan købes her.

Lille sort lanterne
© Jysk

Lille lanterne til bordet

Lille, sort lanterne i et enkelt og stilrent design. Lanternes lille størrelse gør den oplagt at have stående på havebordet en sommeraften, så den kan give varme. Brug den alene eller kombiner den med andre lanterne for et mere legende udtryk.

Hurricane, 'Sivspurv', fra Jysk, h 14 cm x d 15 cm, til 75 kr. - lanternen kan købes her.

LED lanterne med hank
© Nordic D'luxx

LED-lanterner med læderhank

Disse lanterner har indbygget LED og er derfor perfekte til at have stående på terrassen, så de kan lyse de mørke sommeraftner op. Læderhankene gør det samtidig nemt at flytte lanternerne rundt forskellige steder i haven, alt efter hvor du har brug for dem. Lanternerne sælges i pakker med to styks.

Lanterner, fra Nordic D'luxx, h 9 cm, 2 stk. til 700 kr. - lanternerne kan købes her.