Legeværelse fuld af overraskelser

Lola har fået et fint og feminint univers i det gamle gæsteværelse

11. december 2008 af Therése Larsson

Ovre i hjørnet sidder etårige Lola og rasler og banker på livet løs med en rangle og et grydelåg. Det virker næsten, som om hun bevidst prøver at blande sig i sin mors samtale med Bolig Magasinets udsendte som for at sige: ‘Hey, det er mit værelse, og nu skal I høre, hvorfor det er så fedt!'

Den lille pige er nemlig så heldig at være udrustet med Stockholms måske mest gennemtænkte børneværelse. Far Thomas er arkitekt, og med en mor, der hver dag bringer nye indretningsideer med sig hjem fra jobbet som børnehaveklasselærer, er det ikke en helt dårlig kombination at have fået som forældre - især ikke når man skal have indrettet et nyt, fint børneværelse.

To rum i ét
Det tidligere gæsteværelse er i dag forvandlet til et farvestrålende legeland fyldt med små overraskelser, tekøkken forbudt for voksne og plads til at lave hemmelige huler. Den største forandring er en væg med et stort indbygget vindue, der deler rummet op i henholdsvis lege- og soveafdeling.

"Vi har delt rummet op på den måde for at udnytte det bedst muligt. Nu er der mulighed for, at der kan ligge et barn og sove, samtidig med at der står et barn og leger ved bordet på den anden side af væggen," siger Sofie, der har indrettet værelset med henblik på, at der på længere sigt skal være plads til barn nummer to - og indtil da en masse kusiner, fætre og små venner, som ofte kommer på besøg.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...