Månedens kunstner: Monika Petersen

Linoleumstryk har fået et comeback blandt andet takket være grafiker og illustrator Monika Petersen, der giver det gamle håndværk et smukt, moderne twist. I denne måned får du særtryk af to af hendes værker.

6. oktober 2016 af Pernille Ancher

Tæt på Monika Petersen

Hvordan vil du beskrive din kunst?

Det er grafiske billeder, der forener et gammelt håndværk med et moderne udtryk.

Hvorfor arbejder du med netop linoleumstryk?

Jeg har altid været fascineret af processen. Selv om der er meget planlægning i forarbejdet, er det altid spændende, når et nyt tryk bliver kørt gennem grafikpressen. Der er altid små variationer, der gør hvert tryk unikt.

Hvordan skaber du dine værker?

Jeg starter med at skitse mit motiv på en linoleumsplade, derefter laver jeg alle de små, detaljerede snit i overfladen, så bliver pladen påført trykfarve, og til sidst bliver værkerne trykt et ad gangen.

Hvor lang tid tager det at lave et værk?

Hvis jeg skaber et nyt, større billede, tager det gerne to-tre uger fra skitse, udskæring og prøvetryk, til jeg har det endelige resultat.

Hvad giver det håndlavede til et værk?

Det håndlavede betyder alt for mig! De fleste af mine billeder er trykt i begrænsede oplag, da linoleumspladerne har en begrænset levetid. Jeg mærker helt klart, at der er en stigende interesse for det håndlavede - skønheden i de ægte materialer og det gode håndværk, og det vil jeg gerne bidrage til. Og så er det da skønt, hvis folk bliver glade af at kigge på en stor, gul citron!

Hvad inspirerer dig?

Smukke former, fx en enkel pære, der svæver ... 

Denne måneds kort i Bolig Magasinet

Du har fået et af disse to tryk med Bolig Magasinet – er du abonnent, har du fået dem begge. Læs mere om Monika Petersen på Monikapetersen.com

Detaljerede linoleumstryk

Plakat, ‘Mega Æble’, 70 x 70 cm, 1.550 kr., plakat, ‘Artiskok’, 50 x 70 cm, 900 kr., plakat, ‘Golden Tulip’, 50 x 70 cm, 900 kr., plakat, ‘Pære’, 50 x 70 cm, 850 kr. Alle er trykt i berænset oplag, priser uden ramme. 

Gammelt håndværk med et smukt twist

Monika Petersens tryk fås blandt andet i 2016 hendes showroom i Gunløgsgade på Islands Brygge og på Monikapetersen.com.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste