Makeover: Kom ind i et sommerfriskt, helårs kolonihavehus
Kedeligt, mørkt og 90’er-brunt. Det var ikke ligefrem et drømmekøkken, Caspar Tribler og Sidsel Faurholt overtog sammen med deres nye hjem – men det blev det. Se køkkenets fantastiske forvandling.
HER BOR Caspar (39), journalist og tilrettelægger, Sidsel (36), nationalkonsulent i Ungdommens Røde Kors, og deres to børn, Silja (2) og Charlie (7 måneder).
BOLIG Familien bor i en 113 kvadratmeter stor helårskolonihave på Amager.
BILLEDE Køkkenet er lavet af Ekestad-elementer fra Ikea beklædt med grøn laminat fra italienske Abet Laminati. Kogepladen er fra Witt, emhætten fra Eico og grebene i messing fra Byghjemme.dk. De sorte pendler er Jo Hammerborgs klassiker ‘Orient’ fra Lightyears.
Det store projekt
Et åbent køkken-alrum med masser af lys – og mulighed for at lave mad og holde øje med børnene samtidig. Det var drømmen, da Caspar Tribler og Sidsel Faurholt overtog deres 113 kvadratmeter store helårskolonihave på Amager. Og på papiret så det let ud – de skulle bare lige vælte en væg.
– Det skulle have været en hurtig, lille manøvre, men endte med at blive lidt af et projekt, fortæller Caspar.
Køkkenet viste sig at være en tilbygning til det oprindelige hus, og derfor måtte familien have en rådgivende ingeniør til at se på væggen. Konklusionen var, at der skulle lægges en ståldrager op for at holde taget oppe – og den løsning snuppede en markant del af budgettet.
– Vi havde i forvejen et lille budget – og ståldrageren betød, at vi måtte være endnu mere kreative i forhold til selve køkkenet. Samtidig havde jeg igennem min fascination af de danske møbelsnedkere en drøm om at overføre idéen fra Finn Juhls bakker med farvet laminat og massiv trækant til køkkenet, siger Caspar.
For at finde den rigtige løsning sparrede parret med en arkitekt. Han foreslog, at de tog udgangspunkt i en ny serie køkken-elementer fra Ikea, der netop har en massiv egetræskant som ramme.
– Her var ’bakken’, og nu skulle vi blot finde noget laminat til fronten, fortæller Caspar.
Efter lang tids diskussion valgte parret laminat i en særlig grøn farve, som blev bestilt hjem fra Italien. En anden udfordring var, at træet på skabene ikke havde samme glød, som de olierede bordplader. Derfor brugte Caspar en hel weekend på at slibe lakken af og oliere træet, så det fik den rigtige varme.
– Det var et stort slibearbejde, men resultatet er det hele værd, siger han.
IDÉ Brug de samme materialer flere steder i et rum. Det giver et lækkert, gennemført udtryk.
BILLEDE Parret har udnyttet pladsen under vinduet til en hyggelig bænk med plads til opbevaring. Vintagekrukkerne fra Kähler i vindueskarmen er købt hos Less Vegas, mens puderne med bregner er et rejsefund fra Berlin.
Ferie-stemning året rundt
For at skabe en rolig ramme omkring det nye køkken valgte Caspar og Sidsel at male gulv og loft hvidt. Samtidig blev bagvæggen og køkkenøen midt i rummet beklædt med profilbrædder.
– Køkkenet skulle balancere mellem det moderne og en retro-sommerhusfølelse, som passer til husets historie. Profilbrædderne har reference til den stue, som køkkenet åbner op til, hvor der er profilbrædder i loftet. Og så kan jeg godt lide, at du snyder hjernen til at slappe ekstra af og tro, at du er på ferie, fortæller Caspar.
I det hele taget er familien rigtig glade for deres nye, åbne køkken.
– Det er blevet et helt andet rum, end det var før. Jeg kan godt lide kombinationen af, at der er noget moderne og noget originalt og hyggeligt, siger Caspar, som glæder sig til at lede efter unikke loppefund, der kan give køkkenet de sidste personlige træk.
BILLEDE Hylderne matcher bordpladen i eg. Messingophængene er fra Lanng Design, mens ovnen er fra AEG og pendlen fra Ikea.
Caspar og Sidsels bedste tips til en køkkenmakeover
- Tænk først og fremmet over, hvilke funktioner du gerne vil have i køkkenet. For os var det vigtigt, at vi kunne lave mad og samtidig holde øje med børnene eller snakke med vores gæster.
- Søg inspiration på Pinterest. Søg på den stil, du drømmer om, pluk de bedste idéer ud og kombinér. Vi søgte blandt andet på sommerhuskøkken.
- Få professionel hjælp. Det er vigtigt, at du har en at spare med, som ved noget om farver, materialer og håndværk.
- Spar penge på elementer – og brug dem i stedet på fede detaljer, fx en lækker bordplade eller som os en dyr vask, der næsten står frem som en skulptur i rummet.
- Giv dig god tid til at researche på hårde hvidevarer, der er mange penge at spare, og de fleste sælgere er til at forhandle med, hvis du køber flere varer. Det er tidskrævende, men fedt i stedet at bruge pengene på fx en snedker.
BILLEDE Bordpladen er lavet af gulvplanker i eg fra Dinesen, som snedker Christian Riis fra Grounded Craftwork har limet sammen, slebet og olieret. Kopperne er fra Lov i Listed, mens tekanden er fra Stelton.
Bænken under vinduet har indbygget opbevaring. Genialt til tomme flasker, ekstra køkkenrulle og andre større ting.
IDÉ Har du et åbent køkken-alrum? Husk de små, hyggelige ting, der får stue og køkken til at flyde sammen visuelt, fx en vase med friske blomster.
IDÉ Giv køkkenet et personligt twist med vask og armatur i et materiale, der skiller sig ud.
FØR Da Caspar og Sidsel overtog huset, var de ikke i tvivl. Væggen mellem køkken og stue skulle væltes, så de fik et stort, åbent køkken-alrum, mere lys – og mulighed for at holde øje med børnene under madlavningen.
Målet var at skabe et åbent køkken, hvor Caspar og Sidsel kan lave mad og holde øje med børnene samtidig. Derfor røg væggen til stuen til fordel for en køkkenø med frit udsyn.

Caspar og kæresten Sidsel fik hjælp af arkitekt Carsten Johansen, da de skulle udtænke drømmekøkkenet, så de var sikre på at få det helt rigtige.