8 smarte måder, du kan opbevare din makeup på - uanset om du har meget eller lidt

Ender dit makeup også samlet i en pudderstøvet makeuppung, hvor du ikke har en jordisk chance for at finde noget som helst? Slut med det.

Makeup opbevaring
© Etsy

Om dit makeup kit består af en mascara og en concealer, eller om du samler på det, har vi sørget for at der noget for dig, der gerne vil have overblik og nem adgang til din sminke,

Sååå... Vil du også slippe for at rode rundt i en Bermudatrekant af pudderrester på bunden af din makeuppung? Så kig med her.

TIP Før du begynder at organisere dit makeup, kan det være en god idé at rydde ud i det. Ligesom fødevarer har makeup nemlig en udløbsdato! Se efter pudderdåselogoet med et tal på, det er det antal måneder produktet er godt efter det er blevet åbnet.

1 Akrylkasser til makeup

En af de mest almindelige måder at organisere makeup er ved hjælp af kasser i akryl. Nomess var med til at gøre dem populære, og i dag fås de i et utal af varianter mange steder.

De kommer i mange forskellige moduler og kan sammensættes efter dit behov. Du kan stille dem på toppen af en kommode eller bruge dem som skuffeindsatser, så de bliver gemt væk.

Find akrylkasser med eller uden rum her

LÆS OGSÅ 11 smarte opbevaringsløsninger

2 Smykkeskrin

Ønsker du en mere dekorativ måde at opbevare din makeup på, kan du genbruge gamle smykkeskrin eller dekorative beholdere. På den måde kan du integrere din opbevaring i indretningen.

PSSST... Hvis du gerne vil have praktiske inddelinger som med akrylkasserne, men med smykkeskrinets fine stil, findes der faktisk makeup-opbevaring i glas med fine metaldetaljer. Find dem her.

3 Kom din makeup i glas

Har du ikke lyst til at bruge en formue på specielle opbevaringsmoduler (der måske ikke passer præcist med dit antal af læbestifter) er der råd for det.

Gamle syltetøjsglas eller glas fra et duftlys, kan sagtens bruges til makeup opbevaring. Du kan vælge at dekorere dem så de passer ind i din indretning, eller du kan bruge dem som skuffeindsatser eller bare som de er, når du har renset indersiden godt.

4 Barvognen til makeuppen

Barvognen er genial, hvis du ikke har et bestemt sted, du lægger makeup. Derudover kan den også blive utroligt dekorativ, alt efter hvilken vogn du vælger.

Mangler du inspiration til barvogne? Så har vi samlet 10 cool barvogne i alle prisklasser.

5 Dedikeret kommode eller skuffe

Har du lidt mere makeup end de fleste, kan det være en god ide at købe en kommode dedikeret til din makeup. Det kan være den klassiske Alex kommode fra ikea, der er en favorit hos mange beauty bloggere. Kombiner evt kommoden med skuffeindsatser for overblik og en bakke med dine favoritter på toppen for pynt og praktikalitet.

6 Køkkeninspitation

Er dine skuffer ikke særligt høje, kan du med fordel hente inspiration fra køkkenopbevaringen. Bestikbakker kan nemlig passe ind i de fleste skuffer, og er geniale til at organisere din makeup.

Et andet køkkenelement, du kan bruge, er de smarte krydderihylder.

7 Lav et makeup-stilleben på en bakke

Hvis du har nogle nøgleprodukter, du bruger hver dag, kan det være fint at udstille dem på en bakke sammen med dine yndlingssmykker eller en skøn parfume.

Hvis alle dine yndlingsting er samlet, kan det gøre din morgen meget lettere. Alt er samlet, og du får en nem start på dagen, samtidigt med at det tilføjer noget personlighed i dit hjem.

8 Lave en sminketavle

Har du ikke meget bordplads, men vil du stadig gerne have din makeup lige ved hånden, kan du lave din egen magnettavle ved at male et lærred med magnetmaling.

Tape magneter på dine produkter, som du så kan hænge på tavlen. Giv eventuelt dit lærred en ramme for at iscenesætte din makeup på en sjov måde og gøre det hele til et lille kunstværk i sig selv.