Månedens kunstkort

Du har fået ét af disse to tryk med dette Bolig Magasinet - er du abonnent, har du fået dem begge.

5. august 2014 af Anja Hellberg

I denne måned får du særtryk af kunstner Camilla Bendix, der indbyder dig til at gå på opdagelse i sine små, geometriske byer i skønne farver. Camilla Bendix er uddannet arkitekt fra kunstakademiets arkitektskole i københavn og arbejder til daglig som partner i BudtzBendix, som løser forskellige opgaver inden for arkitektur, møbeldesign og grafik. se Camillas kulørte og grafiske værker på camillabendix.tumblr.com.

 

Hvorfor tegner du huse?
Mine collager bærer kraftigt præg af, at jeg er uddannet arkitekt, og at jeg tænker meget i rum. Jeg synes, rum er spændende at skabe, både som arkitekt og som kunstner. I min kunst arbejder jeg meget med, at de grafiske elementer i form af papirfladerne kan tolkes som forskellige ting, alt efter hvordan du kigger på motivet. fx. kan et tag også være et gulv, hvis du forvrænger perspektivet.

Hvad synes du selv, din kunst forestIller?
Min kunst er opbygget af mange lag papir i forskellige farver samt tusch, der er med til at skabe dybde i motiverne. Jeg skitserer ikke på forhånd, men bliver inspireret af formerne på papiret til at skabe historien undervejs i processen. Jeg er inspireret af elementer og detaljer fra arkitektu- ren, og jeg drager ofte små bidder ind fra steder, jeg selv har været.

Hvad fortæller din kunst?
Jeg vil gerne, at min kunst kan skabe en fortælling om en by eller verden, hvor du kan gå på opdagelse og hele tiden opdage nye ting og måske drage paralleller til steder, du selv har besøgt, boet el. lign.

Hvor kan man købe din kunst?
På min webshop, camillabendixart.bigcartel.com, samt i flere butikker, bl.a Mumuland på frederiksberg, urban room og Nord i københavn samt 1 + 1 tekstil i aarhus.

Hvad er dit næste projekt?
Jeg er for tiden i gang med et kunstprojekt sammen med en fotograf. desuden skal jeg inden længe lave nogle store collager, som er bestillingsopgaver, samt et større vægmaleri.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...