Martine fik så god respons på sin Instagram, at hun er vores nye favorit

I denne uge har Martine Hagen åbnet op for sit smukke hjem i Norge, som ugens Instagrammer. Martine elsker jordfarver og der skal helst ske noget nyt i boligen hele tiden.

© Martine Hagen

Mød Martine

Martine på 26 år bor på 350 kvadratmeter med sin mand Fredrik og datteren Vilja. Selv siger hun, at hun ikke er i stand til at vælge én indretningsstil, og at hun nu har givet op. Men kigger du på hendes Instagramprofil, ser det bestemt ikke ud som om, hun har givet op. Tværtimod.

Stilen i hjemmet i den lille by Lokkøya i Norge emmer af gennemført fransk/nordisk landstil med råt træ og naturlige materialer i støvede, douchede farver. Et hjem, hvor man får lyst til at geare ned, nyde en stund i badekaret eller den svævende stol på verandaen.

Til dagligt arbejder Martine som fysioterapeut, og ved siden af er hun frivillig ammehjælper og amatørfotograf – selvom der nu ikke er meget amatør over hendes fine billeder.

Huset, hun og manden har, ligger på ydersiden af Vesterålen med en smuk udsigt over havet. Derfor hedder hendes fine Instagramprofil @huset_paa_yttersiden.

Hvor mange kvadratmeter bor du på?

Huset er på 350 kvadratmeter, så vi har god plads at boltre os på. Indtil videre har vi en hel kælderetage, som står tom, men vi ser meget potentiale i den. Måske vil vi leje den ud, måske laver vi det til et festlokale, eller måske vi laver en ’man cave’ til Fredrik. Det må tiden vise.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Min stil skifter konstant. I det ene øjeblik kan jeg lide moderne, nordisk interiør og i det næste vil jeg have fransk landstil. Jeg har længe forsøgt at finde en rød tråd i min indretning, men jeg har simpelhent givet op. Nu lader jeg mig inspirere af alle stilarter og forsøger at kombinere de ting, jeg kan lide – både moderne og traditionelle items. Jeg synes, det giver et spændende look at kombinere stilrene og moderne linjer med gamle, rustikke lysestager og grene fra naturen. Min stil er nok ikke for alle, men det er sjovt at høre, at andre bliver inspireret af mig og begynder at bruge nogle af de samme elementer, som jeg er glad for.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver meget inspireret af flotte Instagramprofiler, boligmagasiner, Pinterest, boligprogrammer på tv osv. Når jeg ser en styling, jeg godt kan lide, tager jeg de elementer som tiltaler mig mest, og så sætter jeg mit eget præg på det. For eksempel har vi en himmelseng i vores gæsteværelse, og den er inspireret af Instagramprofilen @lapptussan.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Mit seneste interiør køb er dejlige, mørkegrå stofservietter i hør, som sælges i en lokal interiørbutik som hedder ’Heimhusan’. Her er jeg fast kunde og har fået god hjælp til at indrette mit hjem.

Har du nogle tips eller tricks, som du kan dele med vores læsere?

Et tip, som jeg har fået af ejeren af ’Heimhusan’, som er indretningsarkitekt, er at skabe volumen i et rum ved at puffe puder op, så de fylder mere, og i stedet for at folde tæpper fint sammen, så skal de lægges ’tilfældigt’ over sofaen. Hvis man folder tekstiler sammen, får man et fladt og stift udtryk i rummet. Det er fint til et hotelværelse, men ikke hvis du vil have en hjemmelig følelse af, at der bor nogle i huset.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Det må være badeværelset. Vi har brugt rigtig meget tid og mange penge på at få det lavet. Det er et stort rum på 13 kvadratmeter, og det er skønt at have plads til et skiftebord og et badekar, når man har små børn. Det er et dejligt, fredeligt og harmonisk rum, hvor du rigtig kan slappe af med et varmt bad. Da jeg designede badet, ville jeg gerne lave en spastemning og gik meget op i, at farverne skulle være varme, tone i tone, men med lidt anderledes struktur. Vi har et marmoreret mønster på væggene, 5 x 5 cm fliser i badet og lyse gulvfliser. Jeg prøver at kombinere forskellige teksturer og materialer for at skabe et spændende udtryk og dybde i rummet. Ved kysten fandt vi en lang gren uden blade, som vi har hængt over badet med nylontråd. Det har skabt en anderledes stemning.

Hvor ofte laver du om derhjemme?

Vi har altid gang I nye projekter. Det kan være værelser, der skal renoveres eller en spisestue, der skal laves om. Jeg kan godt lide at lave om prøve nye stilarter. Så vores hjem ser aldrig ens ud. Min mand er meget handy og har blandt andet lavet vores spisebord og en bogreol, og det er dejligt at blive inspireret sammen og samarbejde om nye forandringer.

Hvad er dit næste projekt?

Vi vil gerne have lavet køkkenet, hvis det ikke tager for lang tid. I vores store hus, er køkkenet det mindste og mest upraktiske rum. Vi vil gerne åbne op mellem stue og køkken, og skabe et hesteskosformet, åbent og luftigt køkken. Måske vi også gerne vil have en rå murstensvæg i baggrunden. Derudover vil jeg gerne have fjernet det laminatgulv, vi har i stuen og bruge det gamle, originale trægulv. Der er næsten ikke noget finere, end malede trægulve!

Laver du DIY?

Som sagt er min mand ret handy og laver bade, borde, hylder og taburetter. Som regel snedkererer han, mens jeg maler. Det er sjovt, at vi har møbler i huset, som han selv har lavet – one of a kind.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

Nej, det er det ikke. Jeg kan godt lide at det ser ordentligt ud, men vi har både et barn og en kat, og er ikke bekymrede for hverken interiør eller indretning. Huset er til for at bo i – og det bliver normalt kun stylet til at tage billeder. Jeg føler mig meget afslappet med husarbejdet, men jeg tror ikke, at mange bliver inspireret af legetøj og rod, så derfor er det ofte ’fejlfrit’ på billederne.

Har du et bestemt tip til, hvordan du anvender planter i indretningen?

Hvis jeg skal dække et fint bord for en virksomhed, kan jeg godt lide at blande mange vaser i forskelligt design og størrelser med blomster i. Man kan også lægge et blad på stofservietten oven på vinglasset eller lægge dem tilfældigt på bordet. Jeg kan også rigtig godt lide at have planter på badeværelset, da det skaber liv og bryder den enkeltfarvede beige, der er i resten af rummet.

Hvad tager du billeder med?

Jeg har købt et meget billigt spejlreflekskamera (Nikon D3300) med et lille udvalg af forskellige objektiver. Foreløbig klarer det jobbet, men hvis billeder bliver en større hobby med tiden, vil jeg helt sikkert investere i noget bedre udstyr. Jeg tror, det har meget at sige, at man bruger kameraet rigtigt med vinkler, bruger lyset og lærer kameraets indstillinger. Man bliver ikke automatisk en bedre fotograf, bare fordi udstyret er bedre.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg foretrækker jordfarver; creme, beige og brun. Jeg har for nyligt haft en interesse for grå, flere år efter alle andre, men jeg kan især godt lide at kombinere varme emner med kolde genstande, som for eksempel en grå zinkvase med brune, tørre kviste. Generelt kan jeg godt lide at både vægge og gulve er lyse og neutrale, fordi det giver mulighed for nemt at skifte stil, farve og indretning. Det kan hurtigt blive kedeligt med en masse brun og grå, men jeg håber, at jeg stadig formår at lave spændende udtryk og tage stemningsfulde billeder.

Hvordan endte du på Instagram?

Jeg har haft en privatprofil i lang tid, hvor jeg gradvist begyndte at følge flere og flere interiørprofiler. Da vi købte vores hus og begyndte at renovere det, syntes jeg det kunne være sjovt at dokumentere processen. Jeg begyndte at style hjemmet mere og tage flere detaljebilleder. Jeg fik god respons, og det gav mig motivation til at fortsætte. Min Instagramprofil har udviklet sig fra amatørbilleder af store tomme rum, taget med en mobil til mere nuancerede billeder med mere styling og fokus på detaljerne taget med et spejlreflekskamera.

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Martine Hagen på Instagram.