"Mathias sidder ved min side og fanger i samme sekund min tåre med spidsen af sin tommestok"

Vi har taget en snak med Sif og Mathias på dagen, hvor det hele skal afgøres. Læs deres tanker om alt det, de har været igennem.

Profilbillede af Sif og Mathias fra nybyggerne

Hvad er jeres bedste minde fra tiden i nybyggerhuset?

Der er så uendelig mange gode minder fra Nybygger-tiden, men vi har begge to et øjebliks-minde der har brændt sig fast på vores nethinder; vi sidder til et interview den allersidste optagelses-dag og bliver spurgt om, hvordan vi har haft det. Jeg bliver rørt, fordi jeg er så taknemmelig over den rejse vi har fået lov til at være med på, og en tårer løber langsomt ned af min kind. Mathias sidder ved min side og fanger i samme sekund min tåre med spidsen af sin tommestok og med et svirp flyver denne tårer op i luften og reflekterer i lyset. Vi kigger på hinanden og græder af grin, søvnmangel og glæden ved, at vi stod med et helt færdigt hjem, vi selv havde bygget op.

Hvad har været sværest for jer at gå på kompromis med?

I virkeligheden synes jeg, Sif, det er ekstremt svært at aflevere noget, der ikke er færdigt. Jeg er enormt passioneret og perfektionistisk ift. mit håndværk og min indretning, så der var mange ting, vi ikke nåede helt i mål med, fordi tiden var knap, og jeg samtidig ikke ville gå på kompromis med min kreativitet og de sjove og anderledes løsninger. Det vigtigste for mig var at skabe inspirerende og anderledes gør-det-selv-projekter.

Hvad ville I gøre anderledes, nu hvor I kan se tilbage på det færdige resultat?

Det var virkelig vanskeligt at lave haver midt i efteråret, så hvis vi vinder, glæder vi os ekstremt meget til at lave nogle smukke haver med højbede, grønt græs og masser af blomster.

Hvad har I fået flest henvendelser på fra seerne?

Der er rigtig mange seere der har efterspurgt en DIY-guide til vores gæsteseng, der står som et multifunktionelt møbel med masser af opbevaringsplads.

Hvad glæder I jer til ALDRIG at skulle gøre igen og hvad har I savnet?

Det er en fornøjelse ikke at skulle spartle længere, men alt i alt, kan vi kun savne Nybygger-tiden og alt hvad der fulgte med:)

Hvad tager I med videre i forhold til at indrette et helt hjem helt fra bunden?

At det ikke kræver mere end 7 uger, haha.

Hvad var jeres største krise undervejs?

Da Sifs ryg låste sig fast og hun ukampdygtig i et døgns tid.

Hvad har overrasket jer mest under optagelserne?

Hvor sjovt og dejligt det er at bygge sammen!

Hvem vil I stemme på, hvis det ikke må være jer selv?

Det kan vi ikke svare på, stemmen går lige meget til både gult og grønt hus!

Hvorfor skal folk stemme på jer – og ikke et af de to andre par?

Vi har sgu alle fortjent at blive stemt på. Der er blevet knoklet, grædt og grint som aldrig før på den her vej og Mathias og jeg kan nærmest stadig mærke fugen under neglene. Folk skal stemme på os så vi kan få nøglerne til det, vi har forsøgt at gøre til vores hjem. Vi har fyldt et tomt hus med kreative løsninger og en masse vidunderlige og sjove oplevelser og Mathias vil tilmed komme tilbage og tættere på sin mor og familie og gamle studievenner fra Århus.

Hvad skal der ske, hvis I ikke vinder?

Det her er jo en kæmpe game changer. Vi holder vejret i et slags limbo lige nu og håber på det bedste. I morgen kan vi puste ud og så kan du spørge os igen :)