Med gode løsninger kan du sagtens bo både godt og småt

Se fire pars smarte tricks og løsninger og få mest muligt ud af hver kvadratmeter i det lille hjem.

Udnyt pladsen bedst muligt

Det kan være en udfordring at få indretningen til at gå op i en højere enhed, når kvadratmeterne er få og ønskerne mange.

Men store, billige lejligheder hænger ikke just på træerne, og med de rigtige løsninger og smutveje kan det sagtens lade sig gøre at skabe et lækkert og velfungerende hjem.

Vi har samlet tips og tricks fra fire par, der hver især har indrettet sig ud af pladsmanglen med geniale idéer og en god portion tålmodighed.

© Per Wadskjær

Tænk ud af boksen

Det er nemmere sagt end gjort at tænke ud af boksen, men det kan virkeligt gøre en stor forskel.

Tom og Sabina bor sammen på 48 kvm, og de har formået at få plads til både stue, spisestue, soveværelse og opbevaring ved at finde smarte løsninger, der passer til deres lejlighed.

For eksempel er soveværelse og spisestue ét og samme rum - bare ikke samtidigt.

Se parrets smarte løsninger lige her.

© Anitta Behrendt

Lav møbler på mål

Søren og Sanne har også skræddersyet løsninger til deres lejlighed på 60 kvm. Her har de fået speciallavet møbler, der passer til lejligheden, så de får udnyttet hver en kvadratcentimeter bedst muligt – og så har de selv kunnet vælge præcis de materialer, de helst vil have.

Se deres selvbyggede hjem lige her.

© Frederikke Heiberg

Hold det luftigt

Thea og Mathias bor sammen på bare 37 kvm, og det kræver et godt øje for smutveje og smarte detaljer.

Én ting, de er meget opmærksomme på, er luft i indretningen: ingen møbler eller ting må skubbes ind i hjørnerne. På den måde undgår de, at den lille lejlighed ser klemt ud og dermed virker endnu mindre.

Se resten af deres lejlighed og få flere gode tips lige her.

© Lea Jessen

Skab de rum, der er brug for

74 kvm er egentlig en god størrelse til to, men når der kommer et barn ind i billedet, kan der alligevel blive pladsproblemer. Parret manglede pludseligt et værelse, så de valgte at dele soveværelset i to med en trævæg og skabe et rum mere på den måde.

Se familiens flotte lejlighed lige her.

LÆS OGSÅGuide: Det skal du bruge, når du flytter hjemmefra