Mega sættekasserne hitter - her kan du se, hvorfor

Det er ikke længere kun på børneværelset til udstilling af favoritlegetøj og -nips, at sættekasserne kommer til deres ret. Se bare her.

© GlottiPress

De fleste kender de fine, gamle sættekasser som udstillingsplads til alt fra små plastikdyr til neglelakker eller andre små dimser ofte placeret på badeværelset eller børneværelset.

Men idéen kan meget mere end det.

Flere steder ses en hel væg bygget op efter princippet med flere rum i forskellige størrelser i samme møbel.

Andre steder er en firkantet kasse indrettet med hylder i varierende højder og længder.

LÆS OGSÅ Ideer til indretning af entre

Med en kæmpesættekasse kan du vise din favoritkeramik eller yndlingsbøger frem på en fin og legesyg måde - uanset om du køber en færdiglavet version eller bygger en selv.

Én af dem, der ved flere lejligheder har udstyret hjemmet med megasætterkasser er designer Kristina Dam, der først havde en i sit sorte og grå køkken og siden i køkkenalrummet. To eksempler, vi begge har vist frem i magasinet.

Og tilbage i august 2018 viste vi også Sofie Amalies tidligere lejlighed, hvor der i køkkenet hang en version fra Søstrene Grene.

En hel væg

Er du endnu ikke helt overbevist om potentialet i sættekassen XL, er Ida og Mads fra seneste sæson af Nybyggerne vores trumfkort.

Parret viste flere gange hvordan sættekassen kan omsættes til en hel væg. De byggede både en version i entré og køkken. I entréen gjorde de nogle af rummene store nok til siddepladser og praktisk opbevaring.

TIP mal hylder og væg i samme farve og opnå et ensartet og fint udtryk.

Har du forelsket dig i idéen om en sættekasse derhjemme, kan du vælge at lave den selv, ligesom nybyggerparret, købe en kasse med forskellige bogkasser og hænge op på væggen eller hyre en snedker.

Kendetegnet for de viste eksempler er, at de ikke er ret dybe og at rummene har varierende størrelse og på den måde adskiller sig fra at være en regulær reol.